Facebook Pixel ΑΕΚ - Αντβέρπ: "Ο Φαν Μπόμελ αφόπλισε τον Αλμέιδα! Πλήρωσε την αστοχία - Έξω απ’τα νερά του ο Πόνσε"
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-23 15:56:00

"Ο Φαν Μπόμελ αφόπλισε τον Αλμέιδα! Πλήρωσε την αστοχία η ΑΕΚ - Έξω απ’τα νερά του ο Πόνσε"

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Ο Φαν Μπόμελ αφόπλισε τον Αλμέιδα! Πλήρωσε την αστοχία η ΑΕΚ - Έξω απ’τα νερά του ο Πόνσε"

"Χρειάζεται αλλαγή πλάνου και κάποια έκπληξη στη Φιλαδέλφεια"! Ο Λάκης Κοντσιώτης αναλύει στο Sportdog.gr τις αιτίες της ήττας της Ένωσης από την Αντβέρπ, στον πρώτο αγώνα των play offs του Champions League.

Αν και καλύτερη, η ΑΕΚ κατάφερε να ηττηθεί στην Αμβέρσα.  Η Αντβέρπ όμως έδειξε πως δεν αποτελεί φόβητρο για μία Ένωση, η οποία πλήρωσε την αστοχία της στο πρώτο παιχνίδι των Play Offs του Champions League. «Ήταν κουρασμένη πνευματικά και άδεια από ενέργεια, ενώ βρήκε μια ομάδα καλά διαβασμένη», αναφέρει στο Sportdog.gr ο Λάκης Κοντσιώτης. Ο συντάκτης από το aekpassion.gr ανέλυσε τα αίτια της ήττας της Ένωσης, υποστήριξε, ότι ο Φαν Μπόμελ αφόπλισε τον Αλμέιδα και εκτίμησε, ότι στον επαναληπτικό της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις απαραίτητες ανάσες, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα πάρει την πρόκριση.

 

Διαβάστε όσα μας είπε:

Πώς σας φάνηκε η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι με την Αντβέρπ;

«Η ΑΕΚ έδειξε κουρασμένη πνευματικά, ίσως και άδεια από ενέργεια ενω βρήκε απέναντι μια ομάδα καλά διαβασμένη. Παρ’ όλα αυτα έκανε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ή να έχει ισοφαρίσει στη συνέχεια. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Συνολικά ήταν μέτρια η εικόνα της ομάδας, αλλά έδειξε καλύτερη από την Αντβέρπ και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς».

Ποια ήταν η αιτία της ήττας κατά τη γνώμη σας;

«Η αστοχία στο πρώτο μέρος και όσο το ματς ήταν 11 εναντίον 11, όπως και η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου μετά την αποβολή, όταν οι Βέλγοι κλείστηκαν στην περιοχή τους».

Συμφωνείτε, ότι καθοριστικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν η φάση του Λιβάι Γκαρσία στο 28’ ;

«Στη συγκεκριμένη ευκαιρία ο Λιβάι τα έκανε όλα σωστά, αλλά τη στιγμή της εκτέλεσης αντέδρασε εξαιρετικά ο Βέλγος αμυντικός. Θεωρώ μεγαλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά που έκανε νωρίτερα και πριν το γκολ της Αντβέρπ, όταν σηκώθηκε με άριστες προϋποθέσεις αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του αντιπάλου τερματοφύλακα».

Ποιος παίκτης των Βέλγων χρειάζεται περισσότερη προσοχή στη ρεβάνς;

«Δεν ξεχώρισα ιδιαίτερα κάποιον παίκτη της Βελγικής ομάδας, με την έννοια ότι η ομάδα του Φαν Μπόμελ στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο και στην αμυντική της συνοχή. Μια πιο εύστοχη ΑΕΚ στη ρεβάνς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Πώς σας φάνηκε ο Πόνσε στην πρώτη του εμφάνιση;

«Ο Πόνσε φάνηκε "έξω από τα νερά του", θέλει χρόνο προσαρμογής να γνωριστεί με τους συμπαίκτες του και να μάθει η ομάδα το παιχνίδι του. Είναι μεγάλος παίκτης τον ξέρουμε από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ και θεωρώ ότι το αγωνιστικό του στυλ ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ζητάει ο Αλμέιδα. Επιπλέον έχει το εύκολο γκολ μέσα από την περιοχή που λείπει πολύ από την ομάδα για να απλοποιεί την εξέλιξη των αγώνων».

Τί πρέπει να κάνει η Ένωση στον επαναληπτικό για να πάρει την πρόκριση;

«Στο δεύτερο ματς οι παίκτες της ΑΕΚ θα έχουν προλάβει να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, γιατί μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο ματς δεν πρόλαβαν καλά καλά να βγάλουν από το μυαλό τους την δραματική πρόκριση με την Ντιναμό το περασμένο Σάββατο. Θα χρειαστεί υπομονή και σίγουρα ένα γρήγορο γκολ θα δώσει άλλη ώθηση. Πολύ περισσότερο όμως χρειάζεται και κάποια έκπληξη, κάποια διαφοροποίηση στο πλάνο από τον Αλμέιδα ώστε να πιάσει κάπου απροετοίμαστο τον Φαν Μπόμελ, που χθες φάνηκε ότι είχε μελετήσει πολύ καλά την ΑΕΚ και γι'αυτό την "αφόπλισε". Σίγουρα η παρουσία του κόσμου θα παίξει το δικό της ρόλο και με συμπεριφορά ανάλογη με αυτή στο προηγούμενο ματς , θα βοηθήσει στην επίτευξη της μεγάλης πρόκρισης στους ομίλους του Champions League».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρισκαδόρος Αλμέιδα, δεν χάνεται η πρόκριση - "Έγκλημα" 11 εκατομμυρίων με Μουκουντί - Αδικία για Μάνταλο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags