Facebook Pixel Μπράγκα - Παναθηναϊκός: Σωτήρας Μαντσίνι, κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ στο 95’ - Όλα για πρόκριση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-24 00:03:00

Σωτήρας Μαντσίνι, κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ στο 95’ - Όλα για πρόκριση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
Σωτήρας Μαντσίνι, κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ στο 95’ - Όλα για πρόκριση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (Vids)

Ένα γκολ του Μαντσίνι στο 95' κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στην Πορτογαλία και παρά την ήττα με 2-1 από την Μπράγκα, αύξησε κατά πολύ τις ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η πρόκριση θα περάσει από το κατάμεστο ΟΑΚΑ!

Τον... Χάρο με τα μάτια του είδε στο δεύτερο ημίχρονο στην Πορτογαλία ο Παναθηναϊκός, όμως με βάση την συνολική εικόνα του πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν στο 95' και παρά την ήττα με 2-1, έμεινε ζωνταντός στη μάχη με την Μπράγκα, για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τον Μάγκνουσον και τον Παλάσιος, αλλά είδαν την Μπράγκα να μεταμορφώνεται στην επανάληψη και να πετυχαίνει δύο γκολ, προτού μειώσει στο τελικό 2-1 ο Μαντσίνι, δίνοντας μεγάλες ελπίδες εν όψει της ρεβάνς.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τον Παναθηναϊκό ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Βαγιαννίδη στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Πέρεθ, Βιλένα και Τζούρισιτς, ενώ στα άκρα και πίσω από τον Σπόραρ ήταν οι Παλάσιος και Μαντσίνι.

Όσο για την Μπράγκα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ματέους. Αριστερά στην άμυνα πήρε θέση ο Μαρίν, και δεξιά ο Γκόμεζ. Το δίδυμο των σέντερ μπακ αποτελούνταν από τους Φόντε και Νιακατέ. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αλ Μουσράτι και Καρβάλιο, ενώ σε ρόλο επιτελικού έπαιξε ο Πίτσι. Αριστερός εξτρέμ ήταν ο Μπρούμα και δεξιός ο Όρτα, ενώ ως φορ αγωνίστηκε ο Αμπέλ Ρουίθ. 

Το ματς

Πολύ δυνατό ήταν το μπάσιμο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι και μόλις στο 2' "έγραψε" την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Βιλένα εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μάγκνουσον πήρε τη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Οι Πράσινοι ήταν φουριόζοι και έμπαιναν πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους, έχοντας τον Παλάσιος σε ορεξάτη βραδιά, με τον Αργεντινό να απειλεί με ένα μακρινό σουτ στο 3'.

Παρά την ζωηρή εμφάνιση του Παναθηναϊκού με την ωραία ανάπτυξη και την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η Μπράγκα ήταν αυτή που λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ από μια φάση πέναλτι στο 16'. Συγκεκριμένα, σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Βαγιαννίδη στον Μπρούμα, όμως μετά από εξέταση στο VAR, πήρε πίσω το πέναλτι και έδωσε επιθετικό φάουλ, αφού ο παίκτης των Πορτογάλων είχε πατήσει πρώτος το πόδι του Έλληνα μπακ.

 

Η συνέχεια βρήκε τους Πράσινους να μην πτοούνται από την προηγούμενη φάση και συνέχισαν να παίζουν στον δικό τους ρυθμό, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 30', όταν μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά σε τετ-α-τετ με τον Ματέους, σούταρε πάνω του. Μετά το 35' οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν λίγα μέτρα στο γήπεδο, αλλά ορισμένες κεφαλιές δεν ανησύχησαν τον Μπρινιόλι, τουλάχιστον όχι όσο ο Αντρέ Όρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ένα δυνατό σουτ του υπό καλές προϋποθέσεις, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου άνηκε και πάλι στο Τριφύλλι, με εμπνευστή ξανά τον Παλάσιος από τα δεξιά, με τον Αργεντινό να σεντράρει επικίνδυνα με στόχο τον Σπόραρ, όμως ο Ματέους έδιωξε με γροθιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι είχαν και μια φάση με δοκάρι του Μαντσίνι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως τελικά ήταν ως μη γενόμενο αφού υπήρχε οφσάιντ.

Άλλος Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, επιτρέποντας στην Μπράγκα να κάνει σχεδόν ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο... Οι Πορτογάλοι προειδοποίησαν στο 48' με προβολή του Ρουίθ, την οποία έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπρινιόλι και τρία λεπτά μετά, στο 51', άνοιξαν την πράσινη άμυνα με συνεχές passing game και τον Ρουίθ να σκοράρει με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 1-0. Μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παλάσιος στο 57' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον κίπερ των γηπεδούχων, που είχαν ανεβάσει απόδοση και ήλεγχαν τον ρυθμό.

 

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός είχε την τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση στο 63', όταν ο Μαντσίνι έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σπόραρ με εξουδετερωμένο τον Ματέους, όμως ο Σλοβένος επιθετικός έκανε "τσαφ" προ κενής εστίας και έστειλε την μπάλα άουτ! Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να βοηθήσει από τον πάγκο με τις αλλαγές των Μπερνάρ και Ιωαννίδη, όμως ένα λάθος στην πράσινη άμυνα στοίχισε και το δεύτερο γκολ στη συνέχεια.

 

Συγκεκριμένα, στο 74' οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν γρήγορα ένα πλάγιο προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Γεντβάι έκανε λάθος, η πράσινη άμυνα δεν πρόλαβε να πάρει σωστή θέση και ο Τζαλό με ένα πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0, κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για το Τριφύλλι. Τσέριν, Αϊτόρ και Αράο (ντεμπούτο) πέρασαν στα τελευταία λεπτά στο ματς μήπως καταφέρουν να αλλάξουν κάτι στη συνέχεια. 

Στο 93' ο Μπρινιόλι έσωσε τον Παναθηναϊκό σε τετ-α-τετ με τον Ρόνι Λόπες και λίγο μετά, στο 95', ο Ιωαννίδης βρήκε εξαιρετικά κάθετα τον Μαντσίνι, τον έβγαλε φάτσα με τον Ματέους και ο άσος του Τριφυλλιού δεν λάθεψε, "γράφοντας" το τελικό 2-1, που δίνει πλέον σημαντικές πιθανότητες ανατροπής εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Αλ Μουσράτι (36' Αντρέ Όρτα), Πίτσι (65' Τζαλό), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα (85' Ρόνι Λόπες), Ρουίθ (86' Μπανζά), Μπρούμα (86' Κάστρο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιανίδης, Γεβντάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82' Αράο), Τζούριτσιτς (65' Μπερνάρ), Βιλένα (76' Τσερίν), Παλάσιος (76' Αϊτόρ), Σπόραρ (65' Ιωαννίδης), Μαντσίνι

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags