Παναθηναϊκός: Σε ένα βράδυ που θα μπορούσε να είναι… εφιάλτης και να χρειαζόταν μια υπέρβαση για να προκριθούν οι Πράσινοι στους ομίλους του Champions League, το Τριφύλλι με το γκολ του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις μπορεί να κάνει την ανατροπή στο ΟΑΚΑ σε έξι ημέρες. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση έχοντας την αύρα του… Βελοντρόμ, έδειξε ότι δεν φοβάται τους Πορτογάλους και μάλιστα είχε πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μισάωρο να βρει δίχτυα, δείχνοντας ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γηπεδούχους, που δεν περίμεναν τα όσα έβλεπαν. Η συνέχεια δεν θα είναι ίδια, μιας και η Μπράγκα θα πάρει τον έλεγχο, όμως και πάλι χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εστία του Μπρινιόλι. Και κάπου εκεί, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώνεται, έρχεται το… έγκλημα το οποίο είναι επαναλαμβανόμενο.

Όπως και στην αρχή του αγώνα με την Μαρσέιγ ο Παναθηναϊκός θα μπει στο δεύτερο μέρος χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό, νωθρός και γενικότερα μια τελείως διαφορετική ομάδα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και ιδιαίτερα σε τέτοιο επίπεδο. Το αποτέλεσμα; Να βρεθεί από νωρίς με γκολ στην… πλάτη, σε μια φάση που άμυνα δεν συμπεριφέρεται σωστά.

Οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν και στην μοναδική τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, φάση που όσες φορές και να γίνει θα μπει γκολ, ο Σπόραρ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να αλλάξει όλη την αναμέτρηση. Φυσικά το… έγκλημα δεν τελειώνει εδώ, μιας και στο δεύτερο γκολ η άμυνα του Τριφυλλιού… παγώνει, δεχόμενη ένα γκολ σε ρυθμούς… προπόνησης από τους παίκτες της Μπράγκα.

 

Το πρόβλημα, εκτός από το 2-0, είναι το γεγονός της λειτουργείας του Παναθηναϊκού μετά το τέρμα του Τζαλό! Από εκείνο το σημείο και μετά οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς έχασαν πλήρως την συγκέντρωσή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους γηπεδούχους αν ήταν προσεκτικοί να έχουν βρει ξανά δίχτυα. Το συγκεκριμένο συμβαίνει για πρώτη φορά επί ημερών Γιοβάνοβιτς και σίγουρα είναι… καμπανάκι για τον Σέρβο τεχνικό ενόψει της συνέχειας της σεζόν, μιας και το ρόστερ απαρτίζεται από πολύ έμπειρους παίκτες και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Βέβαια τα πάντα άλλαξαν για ακόμα μια φορά από τις αλλαγές που έκανε ο Σέρβος τεχνικός, που ίσως σήμερα άργησε να τις κάνει, μιας και ο Ιωαννίδης έδειξε να πατάει καλύτερα από τον Σπόραρ όσα αγωνίστηκε, ενώ εκείνος είναι που δίνει την εκπληκτική ασίστ στον Μαντσίνι ο οποίος με το γκολ του, αλλά και την απόκρουση του Μπρινιόλι λίγο νωρίτερα, άλλαξαν τα πάντα ενόψει ρεβάνς.

 

Στα θετικά που οφείλει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός είναι η πολύ καλή εμφάνιση του Βαγιαννίδη, που είναι αναγεννημένος και δείχνει να έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Ο νεαρός κάνει τον Γιοβάνοβιτς να τρίβει τα... χέρια του μιας και μπορεί να βασιστεί πάνω του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, λύνοντας ένα πολύ σημαντικό θέμα των Πράσινων, που ήταν το δεξί άκρο της άμυνας. Παράλληλα ο Πέρεθ έδειξε γιατί αποτελεί τον… εγκέφαλο του Τριφυλλιού προσπαθώντας ακόμα και τις στιγμές της… τρικυμίας να ηρεμήσει τους συμπαίκτες του, ενώ πολλές ήταν οι βοήθειες που έδινε και στα δύο στόπερ, γυρνώντας πίσω.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται σε ένα ΟΑΚΑ που θα… φλέγεται να κάνει την υπέρβαση, όχι γιατί η Μπράγκα είναι κάποιο μεγαθήριο, αλλά γιατί δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα κενά διαστήματα που εμφάνισε τόσο με τη Ντνίπρο όσο και με τη Μαρσέιγ, αλλά και στην Πορτογαλία. Το βέβαιο είναι ότι αν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επαναλάβουν την εμφάνιση του πρώτου 20λεπτου τότε σίγουρα θα πουλήσουν πολύ… ακριβά το τομάρι τους και ίσως να μην είναι η τελευταία φορά που θα δούμε φέτος στο ΟΑΚΑ το… σεντόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρούση Αγγελόπουλων σε Αντετοκούνμπο, "all in" για Ντόρσεϊ - ΠΑΟ και Ολυμπιακός για άσο της Εθνικής!