Facebook Pixel Ηλίας Κωστής: Από τη Θεσσαλονίκη στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-05 13:24:00

Ο 20χρονος Έλληνας που έπαιξε Ch. League με την Ατλέτικο - Στα αστέρια με μάνατζερ τον Μέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο 20χρονος Έλληνας που έπαιξε Ch. League με την Ατλέτικο - Στα αστέρια με μάνατζερ τον Μέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Aπό τις Ακαδημίες της Άρσεναλ, στον ΑΠΟΕΛ και τώρα ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ηλίας Κωστής είναι ένα σπάνιο ταλέντο, που άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κύπρο. Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 27 Φεβρουαρίου 2003, έχει καταγωγή από την Διάβα Καλαμπάκας.

Ο πατέρας τους, Γιώργος, εκτός από ποδοσφαιριστής είναι και προπονητής και δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα βήματα του. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε τα πρώτα του βήματα, από το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο της Κύπρου και την ιδιωτική Ακαδημία της Άρσεναλ στην Λευκωσία σε ηλικία 6-7 χρονών.

Η Άρσεναλ και ο ΑΠΟΕΛ

Οι πρώτοι του προπονητές ήταν ο ‘Αρα Πετροσιάν και ο Γιώργος Κυπριανού στην αγγλική ομάδα και τους οφείλει πολλά, αφού συνέβαλαν στην εξέλιξη του για να φτάσει μέχρι το Γουάντα Μετροπολιτάνο.

Στον ΑΠΟΕΛ πήγε σε ηλικία 13 -14 έτων, όπου είχε ανταγωνισμό και σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Το όνομά του άρχισε να ακούγεται όλο και πιο έντονα και η παρουσία του στην Εθνική U17 με προπονητή τον Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου σε τουρνουά τράβηξε τα βλέμματα κάποιων σκάουτερ και η Aτλέτικο Μαδρίτης ήταν εκεί και τον ζήτησε για κάποια δοκιμαστικά.

Η Ατλέτικο και το όνειρό που έγινε πραγματικότητα

Η υποδοχή των Μαδριλένων ήταν εκπληκτική και τον αγκάλιασε αμέσως. Πλέον, ζει όπως ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής καθώς με αυτά που τους παρέχει δεν υπάρχει άλλος δρόμος να ακολουθήσεις.

Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι να βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 και μετά το απόγευμα στις σπουδές.

Το όνειρο του και ο στόχος του είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί σε Eυρωπαϊκό επίπεδο και να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο. Το ένα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε μια αστεράτη βραδιά.

Με μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες

Ο Ηλίας Κωστής είναι στο γραφείο του μάνατζερ Ζόρζε Μέντες ο οποίος τον εκπροσώπησε και στις διαπραγματεύσεις υπογράφοντας συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα μέχρι το 2027. Ο Ηλίας γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Κύπρο, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και με την Εθνική Ισπανίας αν του ζητηθεί.

Ο αμυντικός της Ατλέτικο Β', εντάχθηκε στην ακαδημία της το 2019 και χρειάστηκε μόλις 4 χρόνια για το ντεμπούτο. Το μέλλον είαι μπροστά του.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags