Facebook Pixel Champions League: Η Μπάγερν πέταξε τη Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης! - "Σφαλιάρα" Κοπεγχάγης στη Γαλατά, λύτρωση Μπενφίκα στο 93’ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-12 23:58:00

Η Μπάγερν πέταξε τη Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης! - "Σφαλιάρα" Κοπεγχάγης στη Γαλατά, λύτρωση Μπενφίκα στο 93’ (Vid)

Sportdog Team
Η Μπάγερν πέταξε τη Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης! - "Σφαλιάρα" Κοπεγχάγης στη Γαλατά, λύτρωση Μπενφίκα στο 93’ (Vid)

Προκρίσεις για Νάπολι και Κοπεγχάγη, ούτε καν στο Europa League η Γιουνάιτεντ! Δείτε όλα τα αποτελέσματα και τα γκολ στα ματς του Champions League.

Champions League: Η Μπάγερν νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία και την άφησε οριστικά εκτός Ευρώπης, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της!

 

Αντίθετα, η Κοπεγχάγη πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Γαλατασαράι και πήρε την πρόκριση, με τους Τούρκους να συνεχίζουν στο Europa League.

 

Η Νάπολι "καθάρισε" τη Μπράγκα με 2-0 και πέρασε ως δεύτερη πίσω από τη Ρεάλ (νίκησε 3-2 την Ουνιόν στο Βερολίνο και έκανε το 6/6), ενώ η Μπενφίκα "ξέρανε" τη Σάλτσμπουργκ με γκολ στο 90+3' και το τελικό 3-1 της έδωσε το εισιτήριο για το Europa League, με τους Αυστριακούς να μένουν εκτός Ευρώπης.

 
 

Ισόπαλες χωρίς σκορ Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, αποτέλεσμα που έδωσε την 1η θέση στους Ισπανούς και άφησε δεύτερους τους Ιταλούς.

Αναλυτικά:

Η Κοπεγχάγη πήρε τον «τελικό» του 1ου ομίλου απέναντι στη Γαλατασαράι, νίκησε με 1-0 με το γκολ του Λέραγκερ κι ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στο γκρουπ κατακτώντας τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League στην 6η και τελευταία αγωνιστική του group stage της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Την ίδια ώρα η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Old Trafford» κι έβαλε το τελευταίο... καρφί στην εφιαλτική παρουσία των «κόκκινων διαβόλων» στο εφετινό Champions League. Με την ομάδα του Τεν Χαγκ να ολοκληρώνει μία ντροπιαστική συμμετοχή, μένοντας 4η και... καταϊδρωμένη στον 1ο όμιλο με μόλις 4 βαθμούς. Το γκολ των Βαυαρών σημείωσε ο Κομάν στο 71ο λεπτό.

 

Στην «Red Bull Arena» η Μπενφίκα απέδειξε πως δεν πρέπει να την υποτιμάει κανείς, ακόμη και στα... χειρότερά της. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να πάρει διπλό με δύο γκολ διαφορά απέναντι στη Σάλτσμπουργκ και να αρπάξει τη 3η θέση απ' τους Αυστριακούς. Και το κατάφερε με buzzer-beater του Καμπράλ στο 90+3' διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις ένα επιβλητικό 3-1.

Το απευθείας κόρνερ του Ντι Μαρία (32') και το πλασέ του Ράφα Σίλβα (45'+1') έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στους Πορτογάλους, όμως ο Σούσιτς μείωσε στο 57' και προσωρινά φάνηκε να δίνει την πρόκριση στην αυστριακή ομάδα στη διαφορά τερμάτων. Μέχρι που... μίλησε στο φινάλε ο Καμπράλ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους «αετούς» της Λισσαβόνας. 

 

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν έζησε ως το 61' το... όνειρο της πρώτης νίκης της στο Champions League, που θα μπορούσε να της δώσει και την πρόκριση στο Europa League, όμως ο Χοσελού με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, «απάντησε» στο τέρμα του Φόλαντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι εδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κραλ ισοφάρισε ξανά για τους Γερμανούς στο 86' (2-2), όμως ο Ντάνι Θεμπάγιος με γκολ στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη «βασίλισσα» που έγραψε ένα επιβλητικό «6Χ6» στον 3ο όμιλο, αφήνοντας τους Γερμανούς στην 4η θέση.

 

Στο «Stadio Diego Armando Maradona» η Νάπολι δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Μπράγκα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της και να διεκδικήσει με διπλό τη 2η θέση στον 3ο όμιλο. «Καθάρισε» τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο με το αυτογκόλ του Σαατσί (9') και το τέρμα του Οσιμέν (33') και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά της, φτάνοντας με άνεση στην πρόκριση στους «16».

 

Τέλος, στο Μιλάνο, η Σοσιεδάδ ήταν πολύ καλύτερη απέναντι στην Ίντερ (έφτασε να έχει κατοχή μπάλας 73%), έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως στο τέλος ακόμη και το «λευκό» 0-0 ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρωτιά στον 4ο όμιλο, κρατώντας τους «νερατζούρι» στη 2η θέση.

 

Οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 έχουν ως εξής:

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου      0-1
(71΄ Κομάν)

Κοπεγχάγη-Γαλατασαράι                       1-0
(58΄ Λέραγκερ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λανς-Σεβίλη                                 2-1
(63΄ πέν. Φρανκόφσκι, 90΄+6΄ Φουλζινί - 79΄ πέν. Σέρχιο Ράμος)

 

Αϊντχόφεν-Άρσεναλ                           1-1
(50΄ Φέρτεσεν - 42΄ Ενκέτια)

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Νάπολι-Μπράγκα                              2-0
(9΄ αυτ. Σαατσί, 33΄ Οσιμέν)

Ουνιόν Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης              2-3
(45΄+1΄ Φόλαντ, 86΄ Κραλ - 61΄, 72΄ Χοσελού, 89΄ Θεμπάγιος)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ίντερ-Σοσιεδάδ                              0-0

Σάλτσμπουργκ-Μπενφίκα                       1-3
(57΄ Σούσιτς - 32΄ Ντι Μαρία, 45΄+1΄ Ράφα Σίλβα, 90΄+3΄ Καμπράλ)


Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο                   22:00
Σέλτικ-Φέγενορντ                           22:00

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν                 22:00
Νιούκαστλ-Μίλαν                            22:00

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λειψία-Γιουνγκ Μπόις                       19:45
Ερυθρός Αστέρας-Μάντσεστερ Σίτι            19:45

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ                      22:00
Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα                        22:00

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags