Champions League: O Σλοβένος Σλάβκο Bίνσιτς θα είναι ο διαιτητής του μεγαλύτερου ραντεβού του φετινού Champions League, αφού θα διευθύνει τον τελικό ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. 

Ο διαιτητής κέρδισε τη «μάχη», από τους Μάκελι, Τέιλορ, αλλά και από τον Μαρτσίνιακ, με τον τελευταίο να… πληρώνει το σοβαρό λάθος του στον ημιτελικό της διοργάνωσης (Ρεάλ – Μπάγερν).

Ο Ολλανδός ρέφερι δεν έχει σφυρίξει ποτέ τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίθετα, ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ρεάλ – Ατλέτικο 4-2. Φέτος στο Champions League έχει σφυρίξει τα παιχνίδια Λάτσιο-Ατλέτικο (1-1), Παρί -Μίλαν (3-0) και Νάπολι-Μπράγκα (2-0) στη φάση των ομίλων και Μπάγερν-Λάτσιο (3-0) στη φάση των «16».

Η… σύλληψη για ναρκωτικά και ιερόδουλες

Σοκ είχε προκαλέσει στην UEFA η είδηση της σύλληψης του Σλοβένου διαιτητή σε υπόθεση με ναρκωτικά και ιερόδουλες. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέσα Μαΐου του 2020, ο Βίνσιτς βρέθηκε στο Suhio Polje στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για ιδιωτικές συναντήσεις. Τον προσκάλεσαν για γεύμα σε ένα ράντσο και βρέθηκε εκεί μαζί με συνεργάτες του. Όταν έφτασαν, κάθισαν σε ένα τραπέζι, όπου υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν γνώριζαν. Στη μέση του γεύματος, ο χώρος περικυκλώθηκε από τις βοσνιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι άνθρωποι στο ράντσο συνελήφθησαν. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια επιδρομή που συνδεόταν με τη διακίνηση ναρκωτικών, πορνείας και φοροδιαφυγής. Ο Σλοβένος ανακρίθηκε, αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος. Ο σάλος ήταν μεγάλος, αφού ένας επίλεκτος διαιτητής της UEFA είχε εμπλακεί σε αστυνομική επιχείρηση εναντίον της μαφίας. Σε δηλώσεις του είχε πει ότι δεν γνώριζε τους λόγους του πάρτι και χαρακτήρισε την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχει σε αυτό ως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χείμαρρος" Μαρινάκης! "Γι’ αυτό μπήκα μέσα με Λίβερπουλ-7 λάθος αποφάσεις"