Την πληροφορία επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο διεθνής δεξιός μπακ της Καϊράτ, Ερκίν Ταπάλοφ, ο οποίος μετά τον αγώνα Καζακστάν – Βέλγιο παραδέχθηκε πως οι εντός έδρας υποχρεώσεις της ομάδας θα μεταφερθούν στο γήπεδο της Αστάνα, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένονται στο Αλμάτι.

«Ήταν η πιο όμορφη ατμόσφαιρα από ποτέ. Σε κάποια σημεία δεν ακούγαμε καν ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι της εθνικής, πριν προσθέσει: «Εφόσον ο καιρός δεν μας επιτρέπει να παίξουμε στο Αλμάτι, θα παίξουμε εδώ. Δεν έχουμε κάπου αλλού να πάμε».

Στην Αστάνα το Καϊράτ Αλμάτι – Ολυμπιακός!

Παρότι η UEFA εξακολουθεί να εμφανίζει ως έδρα των αγώνων το στάδιο στο Αλμάτι, δημοσιεύματα από το Καζακστάν σημειώνουν ότι ο σύλλογος έχει ήδη υποβάλει αίτημα αλλαγής έδρας για τις εναπομείνασες εντός έδρας αναμετρήσεις του.

Τα τοπικά Μέσα τονίζουν πως στο Αλμάτι αναμένονται θερμοκρασίες από 0 έως -10 βαθμούς, καθώς και χιονοπτώσεις — συνθήκες που καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων.