Facebook Pixel Το απλό σχέδιο του Σάντος
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-05 20:10:00

Το απλό σχέδιο του Σάντος

Το απλό σχέδιο του Σάντος

Λίγα είναι τα διλήμματα του Σάντος για την 11άδα της πρεμιέρας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ: η θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα σε Σηφάκη και Χαλκιά (με επικρατέστερο νομίζω τον πρώτο), η θέση του δεξιού μπακ που έχει να κάνει με την ετοιμότητα του Τοροσίδη και μια θέση στην επιθετική τριάδα, που θα παιχτεί ανάμεσα σε Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Φορτούνη. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Τα υπόλοιπα είναι περίπου κουκιά μετρημένα: αριστερά ο Χολέμπας, Αβραάμ και Σωκράτης στο κέντρο της άμυνας ή Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Σωκράτη δεξί μπακ και όχι με τον Μανιάτη, ο οποίος δεν κουνιέται από τα χαφ. Στα χαφ, πέραν του Μανιάτη θα είναι ο Καραγκούνης με τον Κατσουράνη και στην επίθεση ο Γκέκας με τον Νίνη και ο τρίτος που λέγαμε και παραπάνω.

Τι μας δείχνουν αυτές οι σκέψεις του Σάντος; Πρώτα απ’ όλα, αμυντική θωράκιση: το πρέσινγκ θα ξεκινά από τα κέντρο με τον Μανιάτη κυρίως και δευτερευόντως τον Κατσουράνη, Αβραάμ, Σωκράτης και Κυριάκος Παπαδόπουλος αν παίξει τελικά, θα δώσουν ύψος και δύναμη στα μετόπισθεν, θα έχουμε ελάχιστες προωθήσεις από δεξιά αν εκεί παίξει ο Σωκράτης και ό,τι ανέβασμα γίνει από τα πλάγια, θα γίνει από την πλευρά του Χολέμπας. Μπροστά, ο Γκέκας θα είναι στην κορυφή και θα περιμένει καρτερικά μια μπαλιά στα μέτρα του, στην πλάτη της άμυνας και όχι ψηλά και ανάμεσα στα σέντερ μπακ, ο Νίνης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα με την καλή του τεχνική και ο τρίτος της παρέας, Σαλπιγγίδης ή Σαμαράς (νομίζω ότι δύσκολα θα προτιμηθεί ο Φορτούνης για εναρκτήριο παιχνίδι) θα κοιτάνε να πατήσουν και λίγο την αντίπαλη περιοχή για να δώσουν βοήθεια στον Γκέκα. Η τακτική λέει δεξιά Σαλπιγγίδη, ο οποίος βοηθά πολύ και ανασταλτικά με τον Νίνη αριστερά, μια θέση που δεν βοηθάει ιδιαίτερα τον Σωτήρη. Εκτός αν ο Σάντος προτιμήσει κάτι που έχει κάνει συχνά, δηλαδή Σαμαρά αριστερά και Σαλπιγγίδη δεξιά, ακόμα κι αν ο πρώτος δείχνει να μην είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ας μη γελιόμαστε: μπορεί η Πολωνία να μοιάζει η πιο «στα μέτρα μας» ομάδα του ομίλου, αλλά είναι πρεμιέρα και είναι οικοδέσποινα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει έξτρα ορμή και κίνητρο να ξεκινήσει με νίκη. Και αυτό σημαίνει για την Εθνική μας ότι πάει στο ματς με πρώτο μέλημα να πάρει τουλάχιστον το «Χ», κάτι που θα γίνει αν καταφέρει να είναι σκληρή πίσω και να μη δεχθεί πολλές ευκαιρίες. Κι όσο μένει το «μηδέν» πίσω για μας, τόσο θα αναγκαστούν να ανοιχτούν ο Πολωνοί –διότι θα «πιέζονται» από την εξέδρα-και τόσο θα αφήνουν χώρους πίσω, τους οποίους ίσως μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε με μια καλή αντεπίθεση.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags