Facebook Pixel Ταλέντο εναντίον τακτικής
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-11 21:30:00

Ταλέντο εναντίον τακτικής

Ταλέντο εναντίον τακτικής

Το ντέρμπι του 3ου ομίλου επιφύλαξε εκπλήξεις τακτικής από τους δύο προπονητές. Παρότι Ισπανία και Ιταλία είναι τα φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση, εντούτοις δε ρίσκαραν να ξεκινήσουν με αρνητικό αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός ότι ενδεχόμενη ήττα θα χαλούσε το κλίμα και θα υποχρέωνε την ομάδα που την υπέστη να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι με αυτοσκοπό τη νίκη: αυτό είναι κάτι που αποφεύγουν ακόμα και οι παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Η Ισπανία αντιγράφει τη Μπαρτσελόνα

Ο Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να αντιγράψει την Μπαρτσελόνα στην τακτική, ελπίζοντας στην συνοχή των παικτών που εδώ και χρόνια παίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε με σέντερ φορ αλλά γέμισε το κέντρο με παίκτες που μπορούν να συνδυάζονται μεταξύ τους σε μικρή απόσταση, να πιέζουν αμέσως όταν χάνουν την μπάλα και να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους είναι το απόλυτο ’deja vu’ του σχεδίου που χρησιμοποιεί ο Γκουαρντιόλα εδώ και χρόνια στους «Μπλαουγκράνα».

Η διαφορά είναι ότι στα άκρα και στην αργή κίνηση για γέμισμα της περιοχής χρειάζεται ο Μέσι, αλλά δεν είναι Ισπανός. Ο Ντελ Μπόσκε όφειλε, επομένως, να δουλέψει περισσότερο το κομμάτι της επίθεσης και να μην αρκεστεί σε τακτικές αλχημίες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Η Ισπανία διαθέτει σέντερ φορ ( Τόρες – Γιορέντε), πλάγιους επιθετικούς που μπορούν να παίξουν στη γραμμή και να ανοίξουν άμυνες από τα πλάγια. Μπορεί, επίσης, να στηριχθεί σε λιγότερη κατοχή και περισσότερη επιθετικότητα με λιγότερες πάσες: δηλαδή, έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί πιο ουσιαστική και αποτελεσματική. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ήταν:

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags