Facebook Pixel Οι ειδικοί τακτικοί ρόλοι των Πράνιτς και Σρνα
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-19 18:54:00

Οι ειδικοί τακτικοί ρόλοι των Πράνιτς και Σρνα

Οι ειδικοί τακτικοί ρόλοι των Πράνιτς και Σρνα

Eνα άκρως ενδιαφέρον ως προς την τακτική ματς παρακολουθήσαμε ανάμεσα στην πολύ ελκυστική Κροατία και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Ο Μπίλιτς παρέταξε μια εναλλακτική προσέγγιση και έβαλε δύσκολα στον Ντελ Μπόσκε.

Ο Μπίλιτς παρέταξε μια εναλλακτική προσέγγιση και έβαλε δύσκολα στον Ντελ Μπόσκε. Η Κροατία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αισθητά μειωμένο κίνητρο των Φούριας Ρόχας και προσάρμοσε την άμυνα της πάνω στο στυλ ποδόσφαιρου της Ισπανίας. Οι λεπτές ισορροπίες του ματς (σε σχέση πάντα με το Ιταλία- Ιρλανδία) μοιραία άνοιξαν τους Κροάτες μετά το 75ο λεπτό και το γκολ του Νάβας στο 89’ ήρθε μόνο και μόνο λόγω του υπερβολικού ρίσκου των Κροατών, ελέω 1-0 (εκείνη τη στιγμή) στο άλλο ματς του ομίλου.
 

Ο Ντελ Μπόσκε παρουσίασε αυτό που έχουμε συνηθίσει από την Ισπανία, και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που δημιουργούσε η επιθετικογενής προσέγγιση του Μπίλιτς. Το παιχνίδι δεν κύλισε όμως όπως το περίμενε ο Ισπανός κόουτς, η ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και λίγο έλλειψε μάλιστα να βρεθεί πίσω στο σκορ. Το αυξημένο ρίσκο των Κροατών στο τελευταίο 15λεπτο είχε σαν αποτέλεσμα τη δικαίωση του Ντελ Μπόσκε και την πρόκριση των Ισπανών στα προημιτελικά πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φαίνεται με γυμνό μάτι.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στo overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags