«Εχουμε προετοιμαστεί πλήρως και έχουμε δει τους αγώνες της Αγγλίας. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, μια ομάδα που οι γραμμές της παίζουν στα 38-39 μέτρα και θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Αν πιάσουμε τον σωστό ρυθμό τότε είμαι σίγουρος ότι θα πραγματοποιήσουμε μια εξαιρετική εμφάνιση», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι η Αγγλία έχει κάποιους παίκτες μεγάλης αξίας αλλά το ίδιο κι εμείς. Εχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να παίξουμε με συγκέντρωση και στα 90 λεπτά για να εκμεταλλευτούμε αυτή τη φορά τις ευκαιρίες μας».

Ενα από τα πρόσωπα του αγώνα είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, τον οποίο οι Αγγλοι ξέρουν πολύ καλά, με τον Πραντέλι να τονίζει σχετικά ότι «περιμένω από τον Μάριο ό,τι και από τους υπόλοιπους παίκτες. Να είναι, δηλαδή, συγκεντρωμένος και έτοιμος. Εχουμε δουλέψει καλά και είμαι αισιόδοξος, αρκεί φυσικά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Δεν είναι μειονέκτημα το ότι τον ξέρουν καλά οι Αγγλοί, γιατί και αυτός ξέρει καλά την άμυνα τους».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της Σκουάντρα Ατζούρα επιβεβαίωσε ότι ο Τιάγκο Μότα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών, δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η 11άδα ή το σύστημα το βράδυ της Κυριακής και εξέφρασε την πίστη του στην ικανότητα της Ιταλίας να φτάσει ως τον τελικό αν είναι πάντα συγκεντρωμένη η ομάδα στο πλάνο της.

«Συμφωνώ με τον Μπουφόν ότι δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή αλλά μπορούμε να γίνουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής και τώρα που ήρθε η ώρα για τα νοκ-άουτ παιχνίδια πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις».