Για το ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική Πορτογαλίας, σχολίασε: «Δεν θα είναι παράξενο ματς για μένα, γιατί να είναι; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω η ομάδα μου να κερδίσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν θα τραγουδήσω τον ύμνο ούτε της Ελλάδας ούτε της Πορτογαλίας, ασφαλώς αγαπώ την Πορτογα,ία, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρει η Ελλάδα το αποτέλεσμα που θέλει, είναι κάτι το φυσικό και απολύτως κατανοητό», συμπλήρωσε ο Σάντος, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση περί του πόσο πιθανόν είναι η Εθνική μας ομάδα να επαναλάβει το επίτευγμα του Euro 2004.

«Οι Ελληνες δεν με ρωτούν αν μπορούν να κατακτήσουν ξανά το Euro, είναι ρεαλιστές και ξέρουν ακριβώς τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε», επεσήμανε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ. «Ηταν σημαντικό να περάσουμε στα τελικά και τα καταφέραμε, τώρα θα δούμε από δω και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο Σάντος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρώτη του εμπειρία ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», παραδέχθηκε ο 57χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ενας τεχνικός σε Εθνική ομάδα πρέπει να λειτουργεί ως παρατηρητής, να βλέπει την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που καλεί και βέβαια να είναι πιο οργανωτικός στις λίγες προπονήσεις που κάνει με την ομάδα».

Οπως ήταν λογικό, ο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κρίση και το πώς λειτούργησε η πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Euro 2012. «Ασφαλώς οι Ελληνες ήταν χαρούμενοι μετά από μία μακρά περίοδο μεγάλης ύφεσης, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως η χώρα έχει παρουσία στα τελικά τα τελευταία χρόνια και έτσι η πρόκριση μας δεν αποτέλεσε κάποια καινοτομία», επεσήμανε ο Πορτογάλος, ο οποίος συνέκρινε την κρίση της Ελλάδας μ' αυτή την Πορτογαλία!

«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά για την επόμενη τριετία, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, διότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη για πολύ καιρό και πλέον οι άνθρωποι δεν ελπίζουν ούτε πιστεύουν σε τίποτα», υπογράμμισε ο Σάντος και συμπλήρωσε: «Αντίθετα στην Πορτογαλία εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ηρεμία και μεγαλύτερη αποδοχή».

Για το κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα και τα όσα επεισόδια γίνονται ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, σχολίασε: «Είναι αλήθεια πως στην Πορτογαλία δεν υπάρχει παράδοση αναρχικών κινήσεων εν αντιθέσει με την Ελλάδα που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν κάποιες ομάδες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχει κλίμα πολέμου, τίποτε λιγότερο τίποτα περισσότερο», είπε ο Σάντος και κατέληξε: «Βέβαια, οι ταραχές έως τώρα περιορίζονται στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr