Facebook Pixel Sportdog.gr | Η περίεργη λεπτομέρεια της νέας φανέλας της Ισπανίας για το Euro 2024 - Έχει γαρύφαλλο (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-14 16:30:00

Η περίεργη λεπτομέρεια της νέας φανέλας της Ισπανίας για το Euro 2024 - Έχει γαρύφαλλο (ΦΩΤΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Η περίεργη λεπτομέρεια της νέας φανέλας της Ισπανίας για το Euro 2024 - Έχει γαρύφαλλο (ΦΩΤΟ)

Λίγο περισσότερο από 3 μήνες πριν από την έναρξη του Euro 2024.

Η Adidas παρουσίασε τη φανέλα που θα φορέσει η Ισπανία στο EURO 2024 και έχει μερικές μοναδικές λεπτομέρειες που δεν είχε ποτέ πριν και θα έχει ένα γαρύφαλλο.

Τόσο στη φανέλα εντός όσο και εκτός έδρας, το λουλούδι γαρύφαλλο εμφανίζεται στον πίσω λαιμό, το οποίο στοχεύει να ενώσει οπαδούς και παίκτες μέσω ενός συμβόλου που περιλαμβάνει διάκριση και αγάπη.

Το σύμβολο του γαρύφαλλου έχει τις ρίζες του στην κληρονομιά του αυτοκράτορα Καρόλου Α΄ της Ισπανίας και του Ε΄ της Γερμανίας, που χάρισε στη γυναίκα του Ισαβέλ της Πορτογαλίας το πρώτο γαρύφαλλο στην ιστορία της Ισπανίας. Το δώρο της άρεσε πολύ στην αυτοκράτειρα, γι' αυτό ο αυτοκράτορας ζήτησε από τους κηπουρούς να φυτέψουν χιλιάδες γαρύφαλλα στους κήπους της Αλάμπρα και το άρωμά τους να απλωθεί σε όλη τη γύρω περιοχή. Από τότε το γαρύφαλλο άρχισε να γίνεται διάσημο στην Ισπανία. 

Ως τελευταία πράξη αγάπης, λέγεται ότι ο Κάρολος Ε' διέταξε τη γυναίκα του να ταφεί περιτριγυρισμένη από το αγαπημένο της λουλούδι και από εκείνη την ημέρα θα γινόταν το εθνικό λουλούδι όλης της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags