Facebook Pixel Ελλάδα - Καζακστάν: Ξεγυρισμένη 5άρα - Έτσι δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-21 23:32:00

Και τώρα φέρτε μας τον Κβαρατσχέλια - Ελλαδάρα με... ξεγυρισμένη 5άρα - Έτσι δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Και τώρα φέρτε μας τον Κβαρατσχέλια - Ελλαδάρα με... ξεγυρισμένη 5άρα - Έτσι δεν χάνεται η πρόκριση! (Vid)

Πάρτι με Καζακστάν (5-0) και τελικός για Euro με Γεωργία! Στο μεγαλύτερο ματς της τελευταίας δεκαετίας η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε ισοπεδωτική και βάζει πλώρη για... Γερμανία!
 

Ελλάδα - Καζακστάν: Αυτή είναι η Εθνική Ελλάδας που ονειρευόμαστε, το αξίζει και θα πάει στο Euro 2024!

Στην κατάμεστη OPAP Arena, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ "κατασπάραξε" το Καζακστάν επικρατώντας με 5-0 και απέχει 90 λεπτά από την πρόκριση. Η προσπάθεια για επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις περνάει από την καυτή έδρα της Γεωργίας (26/3, 19:00), ωστόσο αν πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση η Εθνική μας δεν φοβάται ούτε τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια ούτε κανέναν!

Η Ελλάδα "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο, που τη βρήκε να προηγείται με 4-0 χάρη σε γκολ των Μπακασέτα (με πέναλτι στο 9'), Πέλκα (15'), Ιωαννίδη (37') και Κουρμπέλη (40'). Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Ταπάλοφ στο 85', ενώ η Γαλανόλευκη είχε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, με αμυντική τετράδα τούς Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα από δεξιά προς αριστερά. Ο Κουρμπέλης ήταν ο "καθαρόαιμος" αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του Μπακασέτα και Μάνταλο. Ο Πέλκας πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μασούρας στο δεξί και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Το Καζακστάν του Μαγκομέντ Αντίεφ αγωνίστηκε με σχηματισμό 5-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σάτσκι, τριάδα στόπερ οι Γερλάνοφ, Μαρότσκιν και Μπιστρόφ, δεξί μπακ-χαφ ο Κάιροφ και αριστερό ο Βορογκόφσκι. Ζαϊνουντίνοφ και Μπεϊμπεσέκοφ πήραν θέση στο κέντρο, οι Αστάνοφ και Τσεσνόκοφ στα άκρα, με τον Σαμορόντοφ σε ρόλο σέντερ φορ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Εθνική Ελλάδας πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο δευτερόλεπτο, με εμφανή επιθετική διάθεση και στόχο να εκμεταλλευτεί τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στην ασφυκτικά γεμάτη OPAP Arena. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Τσιμίκας σούταρε άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Εθνική μας δεν άργησε να "ξεκλειδώσει" την αντίπαλη άμυνα, εξασφαλίζοντας προβάδισμα από νωρίς. Στο 7' ο Πέλκας αρχικά νικήθηκε από τον Σάτσκι σε δεξί σουτ, αλλά δεν παράτησε τη φάση, διεκδίκησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Κάιροφ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Υποδείχθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας για το 1-0 της Ελλάδας στο 7ο λεπτό!

Από τη στιγμή που επετεύχθη το γρήγορο γκολ που αναζητούσαν, κάθε βάρος και άγχος έφυγε από τους ώμους των διεθνών μας, οι οποίοι συνέχισαν να κυριαρχούν. Δεν άργησε να έρθει και δεύτερο γκολ, με τον εξαιρετικό Πέλκα να κάνει ξανά τη ζημιά στους Καζάκους. Στο 15' ο άσος της Μπασακσεχίρ έκανε κίνηση στην αντίπαλη περιοχή, έγινε αποδέκτης σέντρας ακριβείας από τον Μασούρα και με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 24' λίγο έλειψε το Καζακστάν να ξαναμπεί στο ματς από το... πουθενά, με τον Τσεσνόκοφ να πιάνει δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, την μπάλα να κοντράρει στον Χατζηδιάκου και να καταλήγει στο δοκάρι.

Η Ελλάδα ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη, μετατρέποντας το ματς σε πάρτι χάρη νέο σε επιθετικό ξέσπασμα στο φινάλε του πρώτου ημίχρονου. Στο 37' ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μασούρα στη μεγάλη περιοχή, αυτός γύρισε την μπάλα και έδωσε... έτοιμο γκολ στον Ιωαννίδη για το 3-0 με προβολή προ κενής εστίας. Στο 40' ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα και ο Κουρμπέλης διαμόρφωσε το 4-0 με σκαστή κεφαλιά!

Οι παίκτες της Εθνικής συνέχισαν επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ είχαν διπλή ευκαιρία με τα σουτ του Μάνταλου και του Μπακασέτα που βρήκαν «απάντηση» απ’ τον Σάτσκι. Στο 72’ ο Μπακασέτας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 85’ ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σάτσκι.

Η ελληνική ομάδα έφτασε εντέλει και σε πέμπτο γκολ στο 86’ όταν από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσιμίκα, ο Ταπάλοφ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 5-0 της Εθνικής, ενώ στο 90΄ ο Μασούρας έφτασε πολύ κοντά και σε 6ο γκολ για την Ελλάδα, αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ):
Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάγκομεντ Άντιεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

 

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags