Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δεν είναι φαβορί ο Γιοβάνοβιτς - Γκαρσία και... Ρεχάγκελ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-30 10:00:00

Δεν είναι φαβορί για την Εθνική ο Γιοβάνοβιτς - Έκπληξη με Πάμπλο Γκαρσία και Σάντος - Βρήκε νέο... Ρεχάγκελ!

του Νίκου Στεργίου
Δεν είναι φαβορί για την Εθνική ο Γιοβάνοβιτς - Έκπληξη με Πάμπλο Γκαρσία και Σάντος - Βρήκε νέο... Ρεχάγκελ!

Οι δύο Έλληνες στη λίστα της ΕΠΟ και ο 61χρονος Γερμαμανός. Ο Πογέτ μόνο με... θαύμα θα παραμείνει στον πάγκο και στην Ομοσπονδία εξετάζουν όλα τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Ποιοι βρίσκονται στη λίστα από τη Σούπερ Λιγκ, οι εκπλήξεις και ο ΠΑΟΚ.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στο επόμενο διάστημα στην Εθνική ομάδα, δεδομένου ότι ο αποκλεισμός από την τελική φάση τού Euro 2024 έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Γκουστάβο Πογέτ.

Γιατί ο Ουρουγουανός τεχνικός ναι μεν θέλει να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής, αφού θεωρεί ότι έχει να δώσει πράγματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε νέα συμφωνία μαζί του.

Με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η κουβέντα για την επόμενη μέρα, ποιος θα είναι ο προπονητής που μπορεί να έρθει και να δημιουργήσει νέα ομάδα, να εμπνεύσει, να δώσει προοπτική και όραμα. Ήδη έχουν γραφτεί πολλά ονόματα, αλλά για την ώρα υπάρχει σιγήν ιχθύος.

Χιμένεθ και Πάμπλο Γκαρσία που μάλλον δεν... -  Ξανά Δώνης και Γιοβάνοβιτς - Προπονητής ανενεργός από το 2016;

Παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια πραγματάκια, που παίζουν τον ρόλο τους, προκειμένου να φτάσουμε σε συμπεράσματα. Γιατί για παράδειγμα στην πιάτσα έχει ακουστεί το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ (για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια), που είναι χωρίς ομάδα, αλλά δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του πρώην προπονητή της ΑΕΚ. Γιατί είναι τεχνικός στο στιλ του Πογέτ, με θητεία στην ΑΕΚ δηλαδή, και τυπικά βρίσκεται σε προπονητική παρακμή τα τελευταία χρόνια.

Άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι εκείνο του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει το ειδικό βάρος ως πρώην παίκτης τής Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, αλλά ως προπονητής δεν έχει μεγάλα παράσημα - Άρα και θα ήταν ρίσκο η περίπτωσή του, αλλά και θα προκαλούσε μουρμούρα λόγω τής σχέσης του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (που είναι χωρίς ομάδα) και Γιώργος Δώνης (που έχει συμβόλαιο!), είναι σταθερά δύο ονόματα που υπάρχουν στα ρεπορτάζ, όπως και εκείνο του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά αν αφαιρέσουμε την περίπτωση του πρώτου οι άλλοι δύο δύσκολα θα βρεθούν στην εθνική τώρα.

Το σενάριο που θέλει τον Τόμας Σάαφ να απασχολεί τον Τάκη Μπαλτάκο παρουσιάζει ενδιαφέρον, αν και ο 61χρονος τεχνικός είναι μακριά από τις προπονήσεις εδώ και 7-8 χρόνια - Οι θέσεις που έχει από το 2016 και μετά είναι του Τεχνικού Διευθυντή, του Στρατηγικού Συμβούλου κ.λπ. Τυπικά, δηλαδή, και η δική του περίπτωση πρόβλημα θα δημιουργήσει αν προωθηθεί.

Τυπικά αυτό που χρειάζεται η Εθνική ομάδα είναι να βρει κάποιον προπονητή με προσωπικότητα, που να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες, να είναι σοβαρός και μεθοδικός, να φέρει ηρεμία. Έναν προπονητή τύπου Σάντος ή, ακόμα- ακόμα, και τον ίδιο τον Φερνάντο Σάντος!

Γιατί ο 69χρονος τεχνικός έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο ποδόσφαιρο τι μπορεί να πετύχει ενώ, κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε μια ώρα για να προσαρμοστεί. Μπορεί, όμως, ο Φερνάντο να βρεθεί ξανά στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας άμεσα; Γιατί έχει συμβόλαιο με την Μπεσίκτας μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αν και η τουρκική ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά επί των ημερών του - Για να είμαστε ακριβείς, ούτε και πριν από τον Σάντος τα πήγαινε καλά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, για αυτό και κλήθηκε στις αρχές του 2024 (στις 7 Ιανουαρίου) να αναλάβει τις τύχες της ο Πορτογάλος.

Θα διώξουν τον Σάντος από τη Μπεσίκτας; - "Για αυτό δεν τα πηγαίνει καλά στην Τουρκία" 

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να μας δύο πράγματα για την καριέρα του Σάντος στην Τουρκία και αν υπάρχει προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα.

"Έχει πισωγυρίσματα στη Μπεσίκτας αλλά δε νομίζω ότι θα τον διώξουν. Έχει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, λένε ότι θα τον στηρίξουν γιατί ναι μεν δεν τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά ανανωρίζουν ότι δεν είναι δική του η ομάδα.

Αλλά οι Τούρκοι δεν είναι ισορροπημένοι σε αυτά, μπορεί το καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις. Γενικά, πάντως, ακόμα υπάρχει γκρίνια για την εικόνα της ομάδας, καθώς ακόμα και στις νίκες δεν είναι καλή η Μπεσίκτας. Παρόλα αυτά δεν έχει σχεδιάσει εκείνος την ομάδα που διαχειρίζεται και αυτό μετράει", ανέφερε ο καλός συνάδελφος.

Προπονητή με πρόεδρο από τη Θεσσαλονίκη!

Υπάρχει κάτι τελευταίο που αφορά την Εθνική ομάδα, που σχετίζεται όμως με την ΕΠΟ. Γιατί δεν αποκλείεται το νέο προπονητή να τον επιλέξει η νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία, που μπαίνει από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία αλλαγών - Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, σίγουρα οι όποιες διεργασίες θα γίνουν παρασκηνιακά.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να βρεθεί άμεσα προπονητής, καθώς η ομάδα δεν έχει μέσα στο επόμενο διάστημα αγώνες, οι εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν όταν εκλεχθεί η νέα διοίκηση. Ακούγεται ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις από τον Βορρά. Με προεδρικό υποψήφιο του Ιβάν (το Sportdog.gr σας μετέφερε χθες τις πληροφορίες για τον Μάκη Γκαγκάση!) - Άρα τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά στη μάχη για την προεδρία και, φυσικά, για τον νέο προπονητή. Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων...  
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίλαν για Ιωαννίδη, "φρένο" σε Κομπότη - Στην Αθήνα ομάδα με... 22 εκατ. για Λιβάι, τι ζητάει ο Μελισσανίδης!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags