Μετά τη μεγάλη επιτυχία με το Euroleague Fantasy, τώρα το sportdog.gr σας βάζει στο παιχνίδι και στο Euro 2024, όπου θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.

Δημιουργήστε την ομάδα σας, προκαλέστε τους φίλους σας και κερδίστε πολύτιμα βραβεία European Football Fantasy 2024. Για να φτιάξετε την ομάδα σας, έχετε 200 credits για να αγοράσετε 2 τερματοφύλακες, 5 αμυντικούς, 5 μέσους, 3 επιθετικούς και 1 προπονητή! Μπορείτε να δημιουργήστε τα δικά σας πρωταθλήματα Fantasy με τους φίλους σας για να γίνετε ο πρωταθλητής Fantasy!

Το παιχνίδι

Πώς παίζεται το Euro 24 Fantasy Football

1. Έως 3 ομάδες: Έχεις 200 μονάδες για τη δημιουργία κάθε ομάδας με 15 παίκτες και 1 προπονητή.

2. Δημιουργία ομάδας χωρίς περιορισμούς: μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε παίκτη (εντός προϋπολογισμού) ακόμα κι αν έχει ήδη επιλεγεί από άλλους χρήστες.

3. Ιδιωτικά πρωταθλήματα: οι ομάδες σου συμμετέχουν αυτόματα στο Γενικό Πρωτάθλημα έναντι όλων των χρηστών του παιχνιδιού, αλλά μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ιδιωτικά πρωταθλήματα (με λειτουργία γενικής κατάταξης ή λειτουργία 1 εναντίον 1) για να προκαλέσεις τους φίλους σου.

4. Σκορ: οι παίκτες παίρνουν ένα σκορ βασισμένο εξ ολοκλήρου σε προηγμένα στατιστικά που λαμβάνονται από τους πραγματικούς αγώνες. 

5. Αρχηγός και Πάγκος: ο αρχηγός διπλασιάζει το σκορ του, ενώ οι παίκτες που κάθονται στον πάγκο στο τέλος της αγωνιστικής παίρνουν 0 πόντους

6. Πρόγραμμα: κάθε αγωνιστική χωρίζεται σε γύρους, οι οποίοι ισοδυναμούν με τον αριθμό των αγώνων που παίζονται σε μία ημέρα. Μεταξύ ενός γύρου και του επόμενου μπορείς να αλλάξεις σχηματισμό, αρχηγό και να κάνεις αλλαγές από τον πάγκο. 

7. Αλλαγές γηπέδου-πάγκου: κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής μπορείς να κάνεις αλλαγή παίκτη που είναι βασικός με κάποιον στον πάγκο, αλλαγή σχηματισμού και αρχηγού. 

8. Μεταγραφές: στο τέλος κάθε αγωνιστικής μπορείς να πουλήσεις και να αγοράσεις παίκτες για να βελτιώσεις την ομάδα σου.

Με τον λογαριασμό σου στο Euro 24 Fantasy Football μπορείς να δημιουργήσεις έως και 3 ομάδες. Κάθε ομάδα έχει 200 μονάδες για να αγοράσει 16 παίκτες:

2 Τερματοφύλακες

5 αμυντικούς

5 μέσους

3 επιθετικούς

1 Προπονητή

Οι μονάδες που έχει κάθε παίκτης στη διάθεσή του αλλάζει κατά τη διάρκεια της σεζόν με βάση την πραγματική απόδοση.

Μπορείς να επλέξεις την αρχική σου ενδεκάδα σύμφωνα με έναν από τους παρακάτω σχηματισμούς: 4-4-2, 4-3-3, 3-4-3, 3-5-2, 5-3-2 , 4-5- 1, 5-4-1

Μπορείς να έχεις 3 παίκτες από την ίδια εθνική ομάδα (8 κατά τη φάση των Playoffs).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η βαθμολογία κάθε παίκτη λαμβάνει υπόψη την προσωπική του απόδοση (κανονικός χρόνος συν χρόνο τραυματισμού) και το αποτέλεσμα της ομάδας του.

Υπολογίζεται ως το άθροισμα των παρακάτω στατιστικών:

ΣΚΟΡ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η βαθμολογία του προπονητή υπολογίζεται ως το άθροισμα των παρακάτω ενεργειών, πολλαπλασιαζόμενο με έναν συντελεστή:

Νίκη ομάδας 10

Ισοπαλία ομάδας 4

Ήττα ομάδας 0

Γκολ 3

Γκολ αντίπαλης ομάδας -2

Να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του 3

Να σκοράρει παίκτης που μπήκε αλλαγή 2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η βαθμολογία του προπονητή πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή που εκφράζει τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Αυτός ο συντελεστής υπολογίζεται με βάση τη διαφορά της αξίας μεταξύ δύο προπονητών.

Παράδειγμα: Όταν ένας προπονητής με υψηλότερη τιμή κερδίζει έναν προπονητή με χαμηλότερη τιμή, η βαθμολογία του πολλαπλασιάζεται με μια τιμή μικρότερη από 1 - βλέπε πίνακα συντελεστών. Ομοίως, όταν ένας προπονητής με χαμηλότερη τιμή κερδίζει έναν προπονητή με υψηλότερη τιμή, η βαθμολογία του πολλαπλασιάζεται με μια τιμή μεγαλύτερη από 1 - βλέπε πίνακα συντελεστών – (λαμβάνοντας έτσι ένα επιπλέον μπόνους).

Ακόμη και σε περίπτωση αποβολής, απουσίας ή αποκλεισμού του προπονητή, εκείνος θα λάβει έτσι κι αλλιώς τη βαθμολογία του.

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΞΙΑΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η αξία κάθε παίκτη αυξάνεται ή μειώνεται μετά από κάθε αγωνιστική μέρα. Αυτή η μεταβολή ονομάζεται υπεραξία (ή απώλεια) Euro 24 Fantasy Football και υπολογίζεται με βάση δύο παράγοντες:

Η βαθμολογία που αποκτήθηκε

Η αρχική αξία: με την ίδια βαθμολογία, ένας παίκτης με χαμηλή αρχική αξία θα έχει μεγαλύτερο κέρδος από έναν παίκτη με ήδη υψηλή αξία

Αυτή η μεταβολή θα αυξήσει ή θα μειώσει τις μονάδες σας, τροποποιώντας έτσι την αγοραστική σας δύναμη.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Κάθε ομάδα του Euro 24 Fantasy Football Fantasy εγγράφεται αυτόματα σε δύο πρωταθλήματα:

Γενικό πρωτάθλημα: περιλαμβάνει όλες τις ομάδες φαντασίας που είναι εγγεγραμμένες στο Euro 24 Fantasy Football

Πρωτάθλημα χώρας: περιλαμβάνει όλες τις ομάδες του Euro 24 Fantasy Football που ανήκουν στην ίδια χώρα