Euro 2024: Η Τουρκία κάλεσε σήμερα (3/7) τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια Γερμανού υπουργού μετά την έναρξη έρευνας από την UEFA για αμφιλεγόμενη χειρονομία- τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»- του Τούρκου αμυντικού Μερίχ Ντεμιράλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ασυτρία (2-1) στο Euro 2024, ανέφερε τουρκική διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης...
«Ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών για αυτό», είπε η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η UEFA στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του ποδοσφαιριστή.
Η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» θεωρείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ακροδεξιά και υπερεθνικιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες.
«Το σύμβολο των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχει θέση στα γήπεδά μας», ανέφερε σε αντίδρασή της η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέζερ, στο Χ (πρώην twitter). «Η χρήση του Euro ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη. Περιμένουμε από την UEFA να ερευνήσει την υπόθεση και να εξετάσει τις κυρώσεις.»
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο