Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γάνδη: ΠΑΟΚάρα για... κούπα - "Έλιωσε" τη Γάνδη στην καυτή Τούμπα - Πάει Βέλγιο για να γράψει ιστορία! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-10 21:33:00

ΠΑΟΚάρα για κούπα - "Έλιωσε" τη Γάνδη στην καυτή Τούμπα - Πάει Βέλγιο για να γράψει ιστορία! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΠΑΟΚάρα για κούπα - "Έλιωσε" τη Γάνδη στην καυτή Τούμπα - Πάει Βέλγιο για να γράψει ιστορία! (Vid)

Χάρη σε ένα ακόμα γκολ του Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Δικέφαλος του Βορρά έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Γάνδης στην Τούμπα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa Conference League.
 

ΠΑΟΚ - Γάνδη: Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Γάνδη, πήρε τεράστια νίκη με 1-0 και έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση για τους 8 του Europa Conference League στη ρεβάνς του Βελγίου (17/3, 22:00)!

Ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου, Γιασμίν Κούρτιτς, ήταν αυτός που έκανε και πάλι τη διαφορά, σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 58'.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμά του στον επαναληπτικό, όπου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Κρέσπο, δεξί μπακ τον Λύρατζη και αριστερό τον Βιεϊρίνια. Στον άξονα έπαιξαν οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς, έχοντας μπροστά τους τον Αουγκούστο, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, τον Ζίβκοβιτς στα δεξιά και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-5-2 αγωνίστηκε η Γάνδη του Χέιν Βανχέζεμπρουκ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ρεφ και οι Οκούμου, Ενγκαντό, Όλσεν αποτέλεσαν την αμυντική τριάδα, με τον Μόντες δεξί μπακ-χαφ και τον Σαμουάζ αριστερό. Κουμς και Ντε Σαρτ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Οφόε και Χιουλσάγκερ πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Ντεπουάτρ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ υπέφερε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πόδια του, με τη Γάνδη να κυριαρχεί και να κάνει πολύ συχνές επισκέψεις στα καρέ του Πασχαλάκη. Παρ' όλα αυτά, η άμυνα του ΠΑΟΚ κράτησε τους Βέλγους και δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να... εμφανίζονται στο αντίπαλο μισό. Στο 19' ο Αουγκούστο σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 20' ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μπίσεσβαρ πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και γύρισε παράλληλα για τον Άκπομ, αλλά ο Ρεφ έδιωξε τελευταία στιγμή, Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ενγαντό σε αυτή τη φάση, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση, ενώ δεν υπήρχε VAR προκειμένου να παρέμβει.

Η Γάνδη απάντησε στις ευκαιρίες στο 24', όταν ο Χιουλσάγκερ έφυγε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη μετά από ωραία κάθετη πάσα του Οφόε, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα από την εστία του και μάζεψε την μπάλα. Στο 31' ο Οφόε μπήκε στην περιοχή και απείλησε με δεξί σουτ, όμως αυτή τη φορά τον έκοψε ο Λύρατζης με αποφασιστικό τάκλιν, ενώ στο 42' ο Κρέσπο επιχείρησε καίριο τάκλιν και εξουδετέρωσε την απειλή του Ντεπουάτρ στη μεγάλη περιοχή του Δικεφάλου.

Το παιχνίδι επεφύλασσε σαφώς μεγαλύτερες συγκινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52' ο Άκπομ απώλεσε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα ακριβείας του Κούρτιτς. Ένα λεπτό αργότερα οι Βέλγοι σκόραραν με τον Μόντες σε επαναφορά μετά από ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού ΠΑΟΚ, Γιασμίν Κούρτιτς, "μίλησε" στο 58', έστω και με τη βοήθεια της τύχης. Ο Σλοβένος μέσος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Γάνδης, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Δικέφαλο να ανοίγει το σκορ και την Τούμπα να... παίρνει φωτιά!

Στο 69ο λεπτό ο Λύρατζης γνώρισε την αποθέωση, πραγματοποιώντας ακόμα μια καθοριστική επέμβαση με κεφαλιά προ του Χιουλσάγκερ, ενώ στο 74' ο Κούρτιτς επειχείρησε να πετύχει δεύτερο γκολ μετά από ωραίο ελιγμό και φαλτσαριστό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά το προβάδισμά του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μην επιτρέποντας στη Γάνδη να πατήσει στην περιοχή του και να απειλήσει. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν η άμυνα των Βέλγων απομάκρυνε την τελευταία στιγμή προ του Τσόλακ, ο οποίος περίμενε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Μουργκ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ) - Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ) - Α. Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί) - Άκπομ (86' Τσόλακ).

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ – Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα) – Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες – Οφόε, Χιουλσάγκερ (82' Τισουντάλι) – Ντεπουάτρ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags