Facebook Pixel Χάιντουκ - ΠΑΟΚ: Τον έσωσαν τα δοκάρια και η αστοχία Λιβάγια - Στο μηδέν ο ΠΑΟΚ, μπορεί στην Τούμπα την πρόκριση! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-10 23:53:00

Τον έσωσαν τα δοκάρια και η αστοχία Λιβάγια - Στο μηδέν ο ΠΑΟΚ, μπορεί στην Τούμπα την πρόκριση! (Vid)

του Δημήτρη Σκούφου

Η Χάιντουκ είχε δύο δοκάρια και μεγάλες στιγμές με τον Λιβάγια, όμως ο Δικέφαλος στάθηκε όρθιος στο Σπλιτ, έφυγε με "λευκή" ισοπαλία και πλέον με μια απλή νίκη μέσα στην κατάμεστη Τούμπα μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς.

Με ισοπαλία χωρίς σκορ έφυγε από το "Πόλιουντ" του Σπλιτ ο ΠΑΟΚ, κάνοντας ένα αρκετά συμπαθητικό πρώτο ημίχρονο, γλιτώνοντας όμως από μεγάλες ευκαιρίες της Χάιντουκ στο δεύτερο.

Οι Κροάτες είχαν δύο δοκάρια, το ένα με τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έχασε και ορισμένες ακόμα πολύ σημαντικές φάσεις, όμως τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά κράτησε το 0-0 μέχρι το τέλος και πλέον πάει στην Τούμπα για τη ρεβάνς, όπου με την βοήθεια του κόσμου του, μπορεί να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Μπάμπα Ραχμάν, Κουλιεράκη, Εκόνγκ και Κεντζιόρα στην άμυνα. Στα χαφ πήραν θέση οι Τσιγγάρας - Φ.Σοάρες, με τριπλέτα πίσω από τον φορ τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ, και τον Μπράντον στην κορυφή.

Από πλευράς Χάιντουκ ο Λέκο παρέταξε τους Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φερό, Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι, Μλάκαρ, Οτζίτζα και Λιβάγια.

Το ματς

Γρήγορο ρυθμό είχε από το ξεκίνημα η αναμέτρηση στο κατάμεστο "Πόλιουντ", με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει την πρώτη καλή στιγμή στο 5' με τον Κουλιεράκη, που απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Λούτσιτς μπλόκαρε. Η Χάιντουκ έχασε καλή ευκαιρία στο 11' με τον Σαχίτι, ενώ στο 13' είδε το σουτ του Σίγκουρ να βρίσκει στο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 14' και στο 15' ο Δικέφαλος έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία του στα καρέ των Κροατών με την μεγάλη ευκαιρία του Τσιγγάρα και τη φάση με τον Νάρεϊ, ενώ στο 31' ο Γερμανός εξτρέμ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και γύρισε, όμως ο Κωνσταντέλιας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με την μπάλα να περνά παράλληλα.

Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ στάθηκε πάρα πολύ τυχερός, αφού στο 47' η Χάιντουκ είχε ακόμα ένα δοκάρι, όταν ο Λιβάγια πήρε την μπάλα από τα αριστερά, προσπάθησε να γεμίσει στην περιοχή, αλλά αυτή πήρε τρομερά φάλτσα και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι!

Μάλιστα, οι "ασπρόμαυροι" γλίτωσαν και στο 52' ύστερα από τραγικό λάθος του Εκόνγκ, που έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μλάκαρ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει για τα καλά την απόδοσή τους, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και στο 55' έχασαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σαχίτι βρήκε με σέντρα τον Λιβάγια στο σημείο του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του πρώην φορ της ΑΕΚ έφυγε λίγο άουτ.

Σαμάτα και Τάισον μπήκαν στο ματς στο 61', προσπαθώντας να δώσουν ώθηση στους Θεσσαλονικείς, που σιγά σιγά έκαναν δειλές κινήσεις να βγουν από την άμυνά τους, παρότι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την κροατική άμυνα. Σβαμπ, Οζντόεφ (ντεμπούτο) και Μουργκ μπήκαν στη συνέχεια στο παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν έδειχνε ικανός να βγάλει την μεγάλη φάση στην εστία της Χάιντουκ.

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό μετά το 80' και να ελέγξει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, κρατώντας το μηδέν μέχρι το τέλος και έχοντας πλέον την ευκαιρία με μια απλή νίκη να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

Χάιντουκ: Λούσιτς, Μέλντζακ, Φέρο (Ντιαλό 80'), Σάρλια, Μούφι (Μικάνοβιτς 94'), Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι (Ντόλτσεκ 67'), Οφόε (Κάλικ 80'), Μλακάρ, Λιβάγια

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Φ. Σοάρες (Σβαμπ 72'), Τσιγγάρας (Οζντόεφ 80'), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 80΄), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (Τάισον 60΄), Μπράντον (Σαμάτα 60')

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags