Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ελσίνκι: ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα - Έκλεισε τον όμιλο με "4άρα" στην Ελσίνκι και ονειρεύεται! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-14 21:41:00

ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα - Έκλεισε τον όμιλο με "4άρα" στην Ελσίνκι και ονειρεύεται! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα - Έκλεισε τον όμιλο με "4άρα" στην Ελσίνκι και ονειρεύεται! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς; Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι εντυπωσιακός, γύρισε άνετα το ματς, νίκησε με 4-2 την Ελσίνκι και έκλεισε ιδανικά τον φετινό όμιλο του Conference League. Στους "16" κοιτάζουν πλέον οι Θεσσαλονικείς και ονειρεύονται μεγάλα πράγματα!

Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και την πρώτη θέση, όμως παρουσιάστηκε σοβαρός και νίκησε στο τελευταίο ματς του ομίλου του, απέναντι στην αξιόμαχη Ελσίνκι.

Οι Φινλανδοί σόκαραν τον Δικέφαλο μόλις στο 6', όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που με πρωταγωνιστές τους Οζντόεφ, Κωνσταντέλια, Μιχαηλίδη και Μουργκ, έφτασε στην άνετη νίκη με 4-2.

Οι "ασπρόμαυροι" έκλεισαν τον όμιλο με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ήτοι 16 βαθμούς (ρεκόρ συγκομιδής για ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο) και πλέον "κοιτάζουν" τους "16" της διοργάνωσης, κάνοντας πλέον μεγάλα όνειρα για τη συνέχεια!

Πώς παρατάχθηκαν

Για τον ΠΑΟΚ, κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Κοτάρσκι, στην δεξιά πλευρά της άμυνας προτιμήθηκε ο Κεντζιόρα, στην αριστερή ο Ράφα Σοάρες και δίδυμο στα στόπερ οι Εκόνγκ και Μιχαηλίδης. Στη μεσαία γραμμή θέση βασικού πήρε η… ευρωπαϊκή δυάδα των Μεϊτέ και Οζντόεφ, ενώ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι επιλέχθηκε ο Κωνσταντέλιας ως επιτελικός χαφ, έχοντας στα δεξιά τον Ντεσπόντοφ και στα αριστερά τον Τάισον, ο οποίος κινούταν και στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφής της επίθεσης ήταν ο Τόμας. 

Όσο για την Ελσίνκι, ο Tόνι Κορκεάκουνας, διατήρησε το σχηματικό 3-4-3. Ο Μάενπα ήταν στην εστία και στην αμυντική τριάδα οι Χαμαλάινεν, Γκράτσα και Τοΐβιο. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Κέσκινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος και Λίνγκμαν, ενώ στην τριάδα της επίθεσης προτιμήθηκαν οι Μπαντέ και Χόστικα στα πλάγια και ως σέντερ φορ ο Ραντούλοβιτς.

Το ματς

Με δύο γρήγορες ευκαιρίες και... ένα γκολ ξεκίνησε το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόλις στο 1' με τον Κωνσταντέλια και στο 5' με κεφαλιά του Τάισον, αλλά η Ελσίνκι ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6', σε μια αδράνεια της "ασπρόμαυρης" άμυνας. Ο Μπαντέ είδε κάθετα τον Ραντούλοβιτς ανάμεσα στις γραμμές, εκείνος μέσα από την περιοχή υποδέχτηκε ωραία την μπάλα και τελείωσε ιδανικά τη φάση στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 0-1 των Φινλανδών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έμοιαζε αρκετά νωθρός στα πρώτα λεπτά, χωρίς ιδιαίτερη όρεξη στο παιχνίδι του, όμως στο 14' θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μιχαηλίδης εξ επαφής σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο ματς, με τους Φινλανδούς να είναι αρκετά ζωηροί, αλλά τον ΠΑΟΚ να φτάνει πάλι κοντά στο γκολ στο 33' με τον Κωνσταντέλια, που φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, πλάσαρε απελπιστικά άουτ.

Το γκολ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε τελικά πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό! Ο Τάισον έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια από τον άξονα, έβγαλε αριστερά στον Μεϊτέ, αυτός γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Οζντόεφ με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου, παρότι η Ελσίνκι απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 45'+3' με τον Κεσκίνεν για να πάρει εκ νέου προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 47' ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο αριστερό πλασέ, ύστερα από λάθος διώξιμο της φινλανδικής άμυνας, έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην φάση των φετινών ομίλων του Conference League. Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν με πατημένο το πόδι στο γκάζι και στο 53' "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη με τον Μιχαηλίδη να κάνει την προβολή μετά από κόρνερ και τον Τοΐβιο να ακουμπάει τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα του για το 3-1.

Με το προβάδισμα δύο τερμάτων ο ΠΑΟΚ είχε βρει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και στο 56' λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως ο Μαενπά σταμάτησε τον Μπράντον Τόμας, όπως και τον Κωνσταντέλια επτά λεπτά αργότερα, ενώ στο 67' ο Κεντζιόρα αστόχησε εξ επαφής, αφού του είχε πει "όχι" αρχικά ο πορτιέρο της Ελσίνκι. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, με τον Λουτσέσκου να κάνει και αρκετές αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Μάρκος Αντόνιο, Μπάμπα, Βιεϊρίνια, Μουργκ και Τζίμα.

Στο 85' ο Μουργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το 4-1 για τους γηπεδούχους, ενώ η αναμέτρηση έκλεισε με ένα γκολ των Φινλανδών, που μείωσαν στο τελικό 4-2 με πέναλτι του Χετεμάι στο 90'+2'.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72' Βιεϊρίνια), Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72' Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71' Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Τάισον, Τόμας (80' Τζίμας)

ΕΛΣΙΝΚΙ: Μαένπα, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66' Μπένισαν), Λίνγκαμ (80' Πανάνεν), Κέσκινεν (66' Ολίλα), Χόστικα (66' Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65' Ολουσάνια), Μπαντέ

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags