Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: Αβαντάζ πρόκρισης με λυτρωτή Ελ Κααμπί! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-15 21:43:00

"Πετάει" για την πρόκριση ο Ολυμπιακός με λυτρωτή Ελ Κααμπί και... σφραγίδα Μεντιλίμπαρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Πετάει" για την πρόκριση ο Ολυμπιακός με λυτρωτή Ελ Κααμπί και... σφραγίδα Μεντιλίμπαρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι άξιζαν τη νίκη και την πήραν! Ο Ελ Κααμπί σκόραρε στο 83' λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό και δίνοντας του προβάδισμα (1-0) πρόκρισης στους 16 του Conference League.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί χάρισε στον Ολυμπιακό πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των Ερυθρολεύκων.

Οι Πειραιώτες πηγαίνουν με αβαντάζ στη ρεβάνς της Βουδαπέστης την επόμενη Πέμπτη (22/2), διεκδικώντας την πρόκριση στους 16 του Conference League.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, είχε όμως τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έψαξε το γκολ με υπομονή, ενώ ο Βάσκος τεχνικός δεν δίστασε να ρισκάρει στο τελευταίο τέταρτο, παίζοντας με δύο επιθετικούς. Η αλλαγή συστήματος "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Ούγγρων, με τον Ελ Κααμπί να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 83'.

 

Έτσι παρατάχθηκαν

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ο Έσε πήρε τη θέση του αμυντικού χαφ, έχοντας στο πλάι του Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο, οι Μασούρας (δεξιά), Φορτούνης (αριστερά) κινήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Η Φερεντσβάρος του Ντέγιαν Στάνκοβιτς αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ντιμπούς, δίδυμο στόπερ οι Σισέ και Μαέ, δεξί μπακ ο Γουίνγκο και αριστερό ο Ραμίρες. Οι Μαϊγκά και Μακρέτσκις αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα των Αμπού Φανί, Μαρκίνιος και Ζακάριασεν πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Βάργκα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πολύ μουδιασμένα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε γκολ μόλις στο 2' αλλά σώθηκε από το VAR. Ο Βάργκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, όμως από την εξέταση του ριπλέι διαπιστώθηκε πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστά.

 

Ο Ολυμπιακός "απάντησε" στο 4', με τον Ελ Κααμπί να σπαταλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του στο ματς, καθώς έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Όσο περνούσε η ώρα, οι Ερυθρόλευκοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και είχαν την υπεροχή. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Κάτι που έκανε η Φερεντσβάρος στο 24', φτάνοντας κοντά στο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ραμίρες μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και πλάσαρε από διαγώνια θέση, υποχρεώνοντας τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 32' ήταν η σειρά του Ντιμπούς να "μιλήσει" στη μάχη των τερματοφυλάκων, καθώς νίκησε εντυπωσιακά τον Κάρμο σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροντινέι, στερώντας το γκολ από τον Ολυμπιακό. Στο 38' η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 39' την ίδια κατάληξη είχε το μακρινό σουτ του Καρβάλιο. Στο 43' ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου, με τον Ροντινέι να σεντράρει και την μπάλα να περνά από Ελ Κααμπί, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο, που δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί της μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Φορτούνη να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, να πιάνει όμως πολύ κακό σουτ με το δεξί. Σταδιακά η απόδοση των Πειραιωτών άρχισε να πέφτει, ενώ δεν έλειψαν τα εύκολα λάθη στον χώρο του κέντρου, που επέτρεψαν στους Ούγγους να πλησιάζουν με προϋποθέσεις στην "ερυθρόλευκη" περιοχή. Στο 58' ο Πασχαλάκης αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση μετά από "μπάσιμο" και δυνατό σουτ του Αμπού Φανί.

Στο 63' μπήκαν στο ματς οι Ποντένσε και Όρτα (αντί των Μασούρα, Αλεξανδρόπουλου), με τον πρώτο να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 64' ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και βρήκε τον Ελ Κααμπί με συρτή μπαλιά στη μεγάλη περιοχή. Ο Μαροκινός, αν και βρέθηκε σε θέση βολής, δεν έβαλε σωστά το πόδι του στην μπάλα και έτσι η προβολή του έφυγε άουτ.

Μία νέα ατομική ενέργεια του Ποντένσε αναστάτωσε την άμυνα της Φερεντσβάρος στο 69', ωστόσο το παράλληλο γύρισμά του στη μεγάλη περιοχή δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ στο 70' ο Ντιμπούς μπλόκαρε δυνατό μακρινό σουτ του Όρτα.

Ο Μεντιλίμπαρ τόλμησε να αφαιρέσει από το ματς των Καρβάλιο για χάρη του Γιόβετιτς στο 78', παίζοντας πλέον 4-4-2. Ο Βάσκος τεχνικός λίγο αργότερα δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Στο 80' ο Ελ Κααμπί νικήθηκε σε διαγώνιο πλασέ από τον Ντιμπούς, αλλά στο 83' ο Ούγγους γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να γλιτώσει τη Φερεντσβάρος. Από σέντρα του Ροντινέι στα δεξιά, η ουγγρική άμυνα αδράνησε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από όλους και να καταλήξει στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ελ Κααμπί κοντρόλαρε και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν καθόλου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αντιθέτως πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Δεν κατάφεραν ωστόσο να φτιάξουν κάποια ευκαιρία, με συνέπεια το 1-0 να παραμείνει μέχρι τη λήξη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο (78΄ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (63΄ Όρτα), Φορτούνης (95΄+2 Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (90΄+2 Ελ Αραμπί), Μασούρας (63΄ Ποντένσε).

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μαϊγκά, Μακρέτσκις, Μαρκίνιος (75΄ Ρομντάνε), Αμπού Φανί (81΄ Μπέσιτς), Ζακάριασεν, Βάργκα (75΄ Πέσιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags