Ιδανικό ξεκίνημα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος συνδύασε το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό με νίκη και φιλοδοξεί να... τελειώσει τη δουλειά στην Ουγγαρία, ώστε οι Ερυθρόλευκοι να πάρουν την πρόκριση στους 16 του Conference League. Η καλή αρχή ήταν απαραίτητη για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και του ίδιου του προπονητή, ο οποίος δεν δίστασε να πέσει κατευθείαν στα βαθιά. Δεν το λες και... εύκολο το να ξεκινάς σε μία νέα ομάδα με δύο κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ενδιάμεσα ένα ντέρμπι στο πρωτάθλημα!

Σίγουρα δεν εντυπωσίασαν οι Ερυθρόλευκοι, αλλά κανείς δεν πρόκειται να τους ζητούσε να "μαγέψουν" κόντρα στη Φερεντσβάρος και με νέο προπονητή στον πάγκο. Σίγουρα όμως άρεσε η συγκέντρωση και το πάθος που παρουσίασαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, καθώς και το γεγονός ότι έψαξαν το γκολ με μέθοδο και υπομονή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Μεντιλίμπαρ βοήθησε την ομάδα του με παρεμβάσεις από τον πάγκο όποτε χρειάστηκε. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου διέκρινε έλλειψη συγκέντρωσης και εύκολα λάθη, συνεπώς φρέσκαρε τον άξονα με την είσοδο του Όρτα αντί του Αλεξανδρόπουλου. Ο Πορτογάλος υπήρξε καθοριστικός για να κερδίσει ξανά ο Ολυμπιακός τη μάχη του κέντρου και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Μαζί με τον Όρτα πέρασε στο ματς ο Ποντένσε αντί του Μασούρα και έδωσε το κάτι παραπάνω που έλειπε στην επίθεση, αναστατώνοντας την αντίπαλη άμυνα με τις εμπνεύσεις του.

Αντίστοιχα, στο 78' ο Μεντιλίμπαρ δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, αφαιρώντας μέσο (Καρβάλιο) από την ενδεκάδα για να βάλει δεύτερο επιθετικό (Γιόβετιτς). Η περιοχή των Ούγγρων γέμισε και πριν προλάβουν να προσαρμόσουν τα αμυντικά τους πλάνα στο νέο σχηματισμό του Ολυμπιακού, ο Ελ Κααμπί σκόραρε το νικητήριο γκολ. Άρεσε επίσης το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν για δεύτερο τέρμα στο φινάλε, άσχετα αν δεν απείλησαν.



Σε ατομικό επίπεδο, το πιο θετικό για τον Ολυμπιακό από το ματς είναι πως κανείς παίκτης του δεν υστέρησε χαρακτηριστικά. Ακόμα και αυτοί που δεν ήταν... σούπερ, κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης. Ο δραστήριος Φορτούνης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του νέου του προπονητή. Ωστόσο, ο κορυφαίων όλων ήταν ο εκπληκτικός Έσε, που... έκοβε και έραβε στο κέντρο, με ελάχιστα λάθη και συνεχή τρεξίματα σε όλο το γήπεδο.

Ο Πασχαλάκης επενέβη στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε, ενώ το δίδυμο Κάρμο-Ντόη πήρε καλό βαθμό στα μετόπισθεν. Ο Ροντινέι κινήθηκε στα γνωστά του στάνταρ, η έκπληξη όμως ήρθε από τον έτερο πλάγιο μπακ, Ορτέγκα, ο οποίος έκανε το πιο μυαλωμένο -αν όχι το καλύτερο- παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Θετικός ήταν ο Καρβάλιο, ενώ ο Ελ Κααμπί δίχως να εντυπωσιάσει, βρέθηκε μέσα σχεδόν σε κάθε επικίνδυνη στιγμή του Ολυμπιακού.

Όσο για τι πρέπει να βελτιώσει ο Μεντιλίμπαρ; Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ζητήματα, αλλά ένα από τα πιο καίρια είναι η επιθετική λειτουργία. Κόντρα στη Φερεντσβάρος οι Πειραιώτες παρέμειναν σχετικά ακίνδυνοι ακόμα και σε διαστήματα που είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, με τον Ελ Κααμπί να μοιάζει "ξεκομμένος" από την υπόλοιπη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ομάδα Φορτούνης, Ποντένσε - Εξέθεσε Μεντιλίμπαρ ο Καρβάλιο - Η παιδική… ασθένεια που υπάρχει ακόμα