Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρυλικό πάρτι πρόκρισης στην Ουγγαρία - Ο ’’καυτός’’ Ελ Κααμπί τον έστειλε στους ’’16’’! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-22 23:51:00

Θρυλικό πάρτι πρόκρισης στην Ουγγαρία - Ο ’’καυτός’’ Ελ Κααμπί τον έστειλε στους ’’16’’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Θρυλικό πάρτι πρόκρισης στην Ουγγαρία - Ο ’’καυτός’’ Ελ Κααμπί τον έστειλε στους ’’16’’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες δεν τους... έβλεπαν τους Πράσινους της Ουγγαρίας και προκρίθηκαν στους ''16'' του Conference League.

Φοβερός Ολυμπιακός, δεν ίδρωσε και πέρασε άνετα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης επικρατώντας με 1-0 της Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία. Σκόρερ ο Κααμπί, αύριο (23/02, 14:00) μαθαίνουν αντίπαλο οι ερυθρόλευκοι!

Ο Μεντιλίμπαρ ''επιστράτευσε'' Ρέτσο, οι αποφάσεις Στάνκοβιτς

Ο Μεντιλίμπαρ άρχισε στην Ουγγαρία με σχηματισμό 4-3-3, με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι ήταν στην τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρίσκονταν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα με τους Ποντένσε και Φορτούνη στα δύο άκρα της επίθεσης ενώ ο Ελ Κααμπί ήταν στην κορυφή ως φορ. 

Ο Στάνκοβιτς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον χαφ Μακρέκις και τη θέση του πήρε ο στράικερ Κόδρο, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Τσίβιτς πήρε εκείνη του Ραμίρες. Η ενδεκάδα της Φερεντσβάρος ήταν η εξής: Ντίμπουζ – Γουίνγκο, Σισέ, Μαΐ, Τσίβιτς – Ζακάριασεν, Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος – Βάργκα, Κόδρο.

''Καταιγιστικός'' Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της, πιέζοντας ασφυκτικά με στόχο ένα γρήγορο τέρμα. Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 15ο λεπτό, με τον Όρτα να κάνει το σουτ από τα δεξιά της περιοχής μετά την πάσα του Έσε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαΐ και έφυγε κόρνερ. Στο 19' οι Πειραιώτες έγιναν επικίνδυνοι, καθώς ο Φορτούνης κινήθηκε στα όρια της περιοχής, κοντρόλαρε, σούταρε, όμως η προσπάθειά του χτύπησε σε σώμα αντιπάλου. Στο 25' ο Ποντένσε δημιούργησε για τον Κααμπί με φοβερή πάσα, με τον Μαροκινό να μη σημαδεύει εστία.

Στο 34ο λεπτό η Φερεντσβάρος έδειξε πως... υπάρχει στο γήπεδο, μιας και ο Ζακάριασεν βρήκε χώρο μπροστά του, εκτέλεσε εκτός περιοχής με πίεση από πίσω, με το σουτ του να μην ανησυχεί τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Στο 38ο οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Όρτα να βρίσκει με πανέμορφη διαγώνια μεταβίβαση όπου βρήκε τον Φορτούνη στα δεξιά της περιοχής με τον Έλληνα άσο να αστοχεί. Στο 39' ο Φανί γύρισε την μπάλα πίσω, ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμπούζ, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 45' ο Oλυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Ποντένσε γέμισε στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαΐ. Μετά από παρέμβαση του VAR, δόθηκε η παράβαση και ο Κααμπί δε λάθεψε από τα 11 βήματα, επιλέγοντας τη σωστή πλευρά!

Έβγαλε τη δουλειά χωρίς να... ιδρώσει ο Ολυμπιακός!

Με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, ο Στάνκοβιτς έβαλε στο ματς τον Μακρέκις. Η Φερεντσβάρος προσπάθησε να κάνει δυναμικό ξεκίνημα, μα δεν τα κατάφερε. Ο Φορτούνης απείλησε στο 53' για τον Ολυμπιακό, όμως το σουτ του ήταν χλιαρό. Οι Ούγγροι δεν ήταν σε θέση να ζορίσουν την ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Στο 63' ο Αμπού Φανί εκτέλεσε κόρνερ, με τον Σισέ να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 66' ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, αλλά η φοβερή του έμπνευση δεν απέδωσε καρπούς και το 0-1 παρέμεινε.

Στο 67' ο Στάνκοβιτς ανακάτεψε κι άλλο την τράπουλα, κάνοντας ακόμη δύο αλλαγές σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την τεράστια ανατροπή. Ο Ολυμπιακός παραλίγο να βρει κι άλλο τέρμα, όταν ο Ποντένσε έκανε ραμπόνα η οποία όδευε προς τα δίχτυα όμως τη σταμάτησε ο Ντίμπουζ. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στο 0-2, όταν ο Όρτα σούταρε άστοχα στο 71' από τη μεγάλη περιοχή. Ο Μεντιλίμπαρ στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης πέρασε στο γήπεδο τους Μασούρα και Ιμπόρα, ενώ λίγο μετά μπήκε στο παιχνίδι και ο Γιόβετιτς.

Στο 83' ο Μαυροβούνιος έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα για την ομάδα του αλλά ο Ντίμπουζ το έβγαλε μετά δυσκολίας. Ο Στάνκοβιτς στο 86' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, επιδιώκοντας να αλλάξει όσο μπορούσε τα δεδομένα. Στο 88' ο Τσικίνιο συνεργάστηκε έξοχα με τον Ποντένσε, μα δεν κατάφερε να σημαδέψει δίχτυα. Στο 89ο λεπτό ο Μαΐ έκανε καρφωτή κεφαλιά, η οποία δεν προβλημάτισε τον Πασχαλάκη και αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή της ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 1-0 και πέρασε στους ''16''!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags