Facebook Pixel Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνική αλλάζουν πλέι οφ και τελικό Κυπέλλου
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-27 20:27:00

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνική αλλάζουν το πρόγραμμα των πλέι οφ και τον τελικό Κύπελλου - Όλα τα σενάρια

Sportdog Team
Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνική αλλάζουν το πρόγραμμα των πλέι οφ και τον τελικό Κύπελλου - Όλα τα σενάρια

Η κατάσταση με το πρόγραμμα των πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι περίεργη, με την ΕΠΟ να συμπιέζει κι άλλο τα πράγματα ενώ στο ελπιδοφόρο σενάριο που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πάνε μακριά στην Ευρώπη θα γίνει χαμός.

 

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται στους ''16'' του Europa Conference League και πέραν της μάχης του τίτλου που ''μαίνεται'', το ενδιαφέρον τους για διάκριση στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι έντονο. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν ο Δικέφαλος δεν έχει στο παλμαρέ του δυνατές πορείες εκτός συνόρων και οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν παίξει σε προημιτελική φάση από το 1999; Τα καλά ξεκινούν και τελειώνουν εδώ, διότι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχει ήδη γίνει κουβάρι μόνο στην υποψία πρόκρισής τους!

Χαμός στο πρόγραμμα λόγω ΕΠΟ και πρόκρισης ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στους ''8''!

Ας τα δούμε αναλυτικά. Τα πλέι οφ αρχίζουν την μεθεπόμενη Κυριακή, 10 Μαρτίου. Η κλήρωση δεν έχει διεξαχθεί ακόμα, όμως είναι σίγουρο πως τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κανικά παρότι η εκκίνηση του τουρνουά ''κάθεται'' ανάμεσα στα ματς των δύο ελληνικών ομάδων στο Conference. Το πρώτο ''εμπόδιο'' έρχεται από την ΕΠΟ, η οποία εύλογα ζητάει στις 17 Μαρτίου να μη γίνει η 2η αγωνιστική των πλέι οφ διότι η Εθνική Ελλάδας πρέπει να είναι πανέτοιμη για το Final-4 μέσω του οποίου μπορεί να καταλήξει στα τελικά του EURO 2024. Άρα κρατάμε πρώτο ερωτηματικό: ποια θα είναι η απόφαση της Λίγκας; Θα στηρίξει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ή θα την αγνοήσει, στο βωμό της πιστής τήρησης του προγράμματος;

Επόμενος ευχάριστος πονοκέφαλος: το ενδεχόμενο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να ''πετάξουν'' εκτός τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Τι συμβαίνει εκεί; Υπάρχει καταστατική υποχρέωση για αναβολή.

Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη του ΚΑΠ αναφέρει χαρακτηριστικά:  

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια αρχή ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα:
α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA».

Άρα μπαίνει το ενδεχόμενο αναβολής των ματς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, γιατί εύλογα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα πουν ''εμείς γιατί να παίξουμε, ενώ οι άλλοι θα έχουν κενό;'' και το πράγμα περιπλέκεται κι άλλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσιλούλης όπως Αλεξανδρής σε Ολυμπιακό - "Μεσαίωνας" αν δεν παίξει στα πλέι οφ - Νέος... Μασούρας ή δανεικός;

Μπάχαλο σε όλα αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός το πάνε μέχρι τέλους στην Ευρώπη!

Πάμε, λοιπόν, σε σενάρια που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα το οποίο δε θα ήταν τέτοιο αν υπήρχε πρόγνωση και στρατηγικός σχεδιασμός. Ενδεχόμενο νούμερο 1. Ο τελικός Κυπέλλου να μεταφερθεί στις 25 Μαΐου και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Σενάριο νούμερο 2. Να βιώσουμε τη δική μας... Boxing Day, καθώς αν οι δύο ελληνικές ομάδες δεν προκριθούν στους ''4'' του Conference θα ''ανοίξουν'' οι Τετάρτες πριν και μετά το Πάσχα για αγωνιστική δράση! 

Γίνεται αντιληπτό, επομένως, πως αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός περάσουν όχι μόνο στον προημιτελικό, αλλά φτάσουν αμφότεροι και στον ημιτελικό το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά. Κι αυτό, διότι η Super League ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει μες τον Μάιο λόγω του EURO 2024. Άρα η ευρωπαϊκή επιτυχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι ευχή και κατάρα μαζί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags