Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Μακάμπι Τελ Αβίβ γράφει ιστορία σε περιόδους πολέμου: «Στα χαρτιά πιο δυνατός ο Ολυμπιακός»
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-07 11:31:00

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ γράφει ιστορία σε περιόδους πολέμου: «Στα χαρτιά πιο δυνατός ο Ολυμπιακός»

Του Γιώργου Βροντάκη
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ γράφει ιστορία σε περιόδους πολέμου: «Στα χαρτιά πιο δυνατός ο Ολυμπιακός»

Ο αμυντικός της ισραηλινής ομάδας, Ενρίκ Σαμπορίτ μίλησε για την πορεία της Μακάμπι και τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Ενρίκ Σαμπορίτ θα αντιμετωπίσει απόψε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Conference League και ο Ισπανός αμυντικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα As. 

«Στο Τελ Αβίβ ζούμε μια κανονική ζωή», αποκαλύπτει ο πρώην παίκτης της Αθλέτικ που έγραψε ιστορία με τους Ισραηλινούς αφού ο σύλλογος πανηγυρίζει την πρώτη του πρόκριση στους 16 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης .

Με φιλοδοξία και επιθυμία

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γιατί οι ισραηλινοί σύλλογοι δεν απολαμβάνουν τέτοιου είδους παιχνίδια κάθε μέρα. Παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο τον Ολυμπιακό που στα χαρτιά είναι πιο δυνατός από εμάς, αλλά έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με φιλοδοξία και μεγάλη επιθυμία», είπε ο Ενρίκ Σαμπόριτ που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα της Μακάμπι (228).

Μετά από μια άψογη πρώτη φάση στους ομίλους (έχοντας 15 από τους 18 πιθανούς βαθμούς), η Μακάμπι Τελ Αβίβ προκρίθηκε στη φάση των 16 του UEFA Conference League. Και το έκανε σιωπηλά, αφού το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τους ανάγκασε να παίξουν τον καθοριστικό αγώνα με τη Γάνδη κεκλεισμένων των θυρών στη Σερβία και εκεί θα παίξει τον δεύτερο αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Στο πρωτάθλημα παίζουμε στο Τελ Αβίβ και με γεμάτο γήπεδο, αλλά στην Ευρώπη ακόμα δεν μπορεί να αγωνιστούμε στο Ισραήλ. Το καλό είναι ότι αυτή τη φορά αναμένεται να υπάρχουν θεατές, αν και δεν ξέρω πόσοι. Ελπίζω ότι μπορούμε να τους δώσουμε χαρά, γιατί τώρα το να είσαι Ισραηλινός εκτός Ισραήλ δεν είναι εύκολο».

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου κακός»

Για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες, αφού ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον Πειραιά. «Δεν είμαστε εδώ για να διαλέξουμε, πραγματικά, αλλά μου άρεσε που κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό. Υπήρχε ο Άγιαξ που θα ήταν και ωραίος αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου κακός. Μου αρέσει το γήπεδό τους και μου αρέσουν οι οπαδοί τους. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα και μπορεί να είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι. Πολλοί στα αποδυτήρια δεν ξέρουν πώς είναι να παίζεις ένα παιχνίδι με αυτά τα χαρακτηριστικά», εξομολογείται ο Σαμπορίτ, ο οποίος τονίζει την παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον αντίπαλο πάγκο: «Δεν πρόλαβα να τον συναντήσω στην Μπιλμπάο, αλλά όντως αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον όταν ήταν προπονητής της Έιμπαρ. Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής που μόλις κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη. Λίγα περισσότερα μπορούν να ειπωθούν. Είναι πολύ ξεκάθαρος για το τι πρέπει να κάνει και είναι πολύ προετοιμασμένος. Σίγουρα θα βρεθούμε με μια πολύ εργατική ομάδα και με πολύ καλούς παίκτες, αλλά είμαι σίγουρος για τις δυνατότητές μας. Ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί και να μπορέσουμε να περάσουμε και στο Conference League».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags