Facebook Pixel Ολυμπιακός: Την έπαθε α λα Ραζβάν ο Μεντιλίμπαρ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-07 22:45:00

Η 4άρα θα τον ξυπνήσει για το... 48ο - Λύγισε από την "κατάρα" - Την έπαθε α λα Ραζβάν ο Μεντιλίμπαρ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η 4άρα θα τον ξυπνήσει για το... 48ο - Λύγισε από την "κατάρα" - Την έπαθε α λα Ραζβάν ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Ολυμπιακός συνετρίβη στην έδρα του και ουσιαστικά ''καληνύχτισε'' την Ευρώπη όμως έρχεται τεράστιας σημασίας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος. Για να έρθει η νίκη, όμως, ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα.

Ο Ολυμπιακός μαζεύει βαριές ήττες, στο όριο του διασυρμού, την τελευταία διετία στην Ευρώπη και σήμερα υπέστη τη συντριβή με 1-4 στο γήπεδό του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το καλοκαίρι του 2022 ήταν η Μακάμπι Χάιφα που έριξε ίδιο αριθμό τερμάτων, απόψε η ομάδα του Κιν. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να σηκωθούν από το ''χαστούκι'' των Ισραηλινών, ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να πάρει το μάθημά του και το αποψινό να είναι το δίδαγμα από το οποίο οι Πειραιώτες θα βγουν πρωταθλητές Ελλάδας!

Η κατάρα που κυνηγάει τον Ολυμπιακό και οι λόγοι του διασυρμού!

Ο Ολυμπιακός σαν να κουβαλάει την... κατάρα των ''8'', καθώς δεν έχει βρεθεί σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1999 και μετά. Από τότε δύο φορές τα έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός και μία ο ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Η αποψινή ήταν μια τεράστια ευκαιρία, μιας και στην κληρωτίδα αποφεύχθηκαν τα ''μεγαθήρια'' της διοργάνωσης μα η ελληνική ομάδα τα διέλυσε όλα: και ακόμη χειρότερα, έχασε την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Ο Μεντιλίμπαρ συστήθηκε στη Super League με πάρτι 4 γκολ στην έδρα του ΠΑΟΚ, σήμερα βίωσε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Κάθε παιχνίδι που ξεφεύγει σε σκορ υπέρ μιας ομάδας έχει συγκεκριμένους λόγους που οδηγείται εκεί. Πρώτον, η ακραία αποτελεσματικότητα του ενός με τη Μακάμπι να έχει 4 τέρματα σε 11 τελικές προσπάθειες. Ποσοστά παίκτη της Euroleague σε τρίποντο, με άλλα λόγια. Δεύτερος λόγος, είναι οι άθλιες ατομικές εμφανίσεις της ομάδας που χάνει. Κι αυτό συνέβη γιατί στο 0-1 ο Έσε αδρανεί, στο 0-2 σύσσωμη η άμυνα κοιτάει τον επερχόμενο Σαχάρ ενώ στο 1-3 και το 1-4 φαινόταν ότι έρχεται το κακό και κανείς δεν μπορεί να το αποσοβήσει.



Τελευταίο αίτιο ενός διασυρμού δεν είναι άλλο από την υποτίμηση του αντιπάλου. Κι εδώ σταματούν οι ευθύνες της ερυθρόλευκης άμυνας και ξεκινούν αυτές του Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός δε ''ζύγισε'' σωστά την καταιγιστική Μακάμπι και η εντολή για ασφυκτικό πρες στο μισό του γηπέδου εξέθεσε το κέντρο του, με τον Έσε να καλείται να τρέχει σαν... τρελός να καλύψει τα αναμενόμενα κενά των άλλων. Στην πλευρά του Ροντινέι δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος - θάνατος ονόματι Μίλσον, που διέσυρε τον Βραζιλιάνο μπακ του Ολυμπιακού ενώ στην αριστερή πλευρά αναδείχθηκε κάθε αδυναμία του Ορτέγκα. Για τον Ζαχάβι ήταν ακόμη μία μέρα στη δουλειά, με τους Πειραιώτες να του δίνουν ό,τι χρειαζόταν για να τους ''σκοτώσει''!

Θα τον ξυπνήσει το αποψινό για το 48ο πρωτάθλημα;

Βέβαια, η σεζόν έχει δρόμο και για την ακρίβεια μπαίνουμε στο πιο σημαντικό κομμάτι της με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή του πρωταθλήματος. Το πάθημα που υπέστη από τη Μακάμπι, οφείλει να του γίνει μάθημα και να αποτελέσει το σημείο αφύπνισής του ώστε να πάρει το 48ο. Με τον Παναθηναϊκό παίζεται όχι απλώς ένα κομβικό ματς, αλλά ένα ντέρμπι που μπορεί είτε να ''γκρεμιστούν'' όσα με κόπο ενός μηνός οικοδομήθηκαν από τον Μεντιλίμπαρ είτε να αναπτερωθεί η ελπίδα για το πρωτάθλημα. Λάθη τύπου Μακάμπι δεν επιτρέπονται την Κυριακή και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν στον Ολυμπιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάθος τακτική Μεντιλίμπαρ, "τρύπα" Ροντινέι και Ορτέγκα - Εξαφανίστηκαν οι μεταγραφές - Τρανταχτές αδυναμίες!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags