Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ: Ήττα για τον Δικέφαλο του Βορρά στην Κροατία, που πληρώνοντας δύο λάθη από Ότο και Κεντζιόρα έχασε με 2-0 από τη Ντιναμό, με δύο γκολ του Πέτκοβιτς και πλέον έχει ένα… βουνό να ανέβει στην Τούμπα, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού τον έλεγχο, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους, δείχνοντας μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, κάτι που το πλήρωσαν και καλούνται να αλλάξουν πολλά ενόψει της ρεβάνς.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Κροατία θα ξεκινήσει με τους γηπεδούχους πολύ διαβασμένους στο παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά, πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας πολλά προβλήματα και μάλιστα στο 4’ θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Χότζα θα αποφύγει τον Ότο και θα μπει από αριστερά στην περιοχή, απέναντι από τον Κοτάρσκι, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει απελπιστικά άουτ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα θα αρχίσουν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα, ισορροπώντας το παιχνίδι και ψάχνοντας και αυτοί με τη σειρά τους φάσεις μπροστά στην εστία του Νέβιστιτς.

Ο ΠΑΟΚ είχε κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Κωνσταντέλια που δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς της Ντιναμό, όμως χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει την καλή στιγμή για τους συμπαίκτες του. Στο 24’ οι Κροάτες θα απειλήσουν ξανά, όταν ο Σούσιτς θα κάνει ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, χωρίς ανησυχήσει τον Κοτάρσκι. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο του Βορρά θα έρθει τρία λεπτά μετά, όταν ο Μπάμπα θα κάνει πολύ ωραία σέντρα και ο Ζίβκοβιτς θα πάρει έξυπνα την κεφαλιά, όμως η προσπάθειά του θα περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νέβιστιτς.

Οι Κροάτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα ανεβάσουν και πάλι την απόδοσή τους και στο 36’ θα έχουν μια νέα καλή στιγμή, όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Μπατούρινα θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Ένα λεπτό, όμως, μετά οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ κόντρα στη ροή που έδειχνε ότι πήγαινε ο αγώνας. Ο Ότο θα κάνει ένα τραγικό λάθος, με τον Πέτκοβιτς να κλέβει και να βγαίνει απέναντι από τον Κοτάρσκι, που θα αποκρούσει το πλασέ του, αλλά ο αρχηγός της Ντιναμό θα πάρει το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία θα σημειώσει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, έχοντας την μπάλα στα πόδια του, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα εμφανίσει ξανά προβλήματα στην ανάπτυξη, όταν οι Κροάτες θα πιέσουν και πάλι ψηλά, όμως οι προσπάθειες με Μπατούρινα και Βίντοβιτς από πλευράς γηπεδούχων δεν θα ανησυχήσουν τον Κοτάρσκι. Το πρόβλημα για το σύνολο του Λουτσέσκου θα γίνει μεγαλύτερο στο 71' όταν μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Ντιναμό ο Μπατούρινα θα βρει επωφεληθεί τη λάθος αντίδραση του Κεντζιόρα και θα βρει τον Πέτκοβιτς που θα νικήσει σε τετ α τετ τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο, με τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να δείχνουν φανερά επηρεασμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού και τον Κοτάρσκι δύο φορές να σώζει, δύσκολα, την ομάδα του από τρίτο γκολ, με αποκρούσεις σε σουτ του Βίντοβιτς, αλλά και σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπατούρινα. Στο 84' ο ΠΑΟΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, αλλά και να έχει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης, οταν ο Τζίμας, που είχε μπει ελάχιστα πριν, θα κάνει πολύ ωραία κίνηση και πάσα στον Μουργκ, που θα πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από τη συμβολή των δοκαριών του Νέβιστιτς. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου θα προσπαθήσουν να βουν το γκολ στα τελευταία λεπτά το ματς, όμως χωρίς αποτέλεσμα, μιας και στο 90+4' ο Νέβιστιτς θα αποκρούσει δύσκολα μια σέντρα σουτ του Μουργκ, με το 2-0 να παραμένει και πλέον τις ελπίδες πρόκρισης ενόψει ρεβάνς να λιγοστεύουν.

Σκόρερ: 37’, 71' Πέτκοβιτς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (73' Κανένο), Μπατούρινα (90+3' Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89' Κουλένοβιτς)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83' Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (60’ Ντεσπόντοφ).