Ναι ρε Ολυμπιακέ! Μεγάλη νίκη των Πειραιωτών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" επί της Φενέρμπαχτσε με 3-2 χάρη στα γκολ των Φορτούνη, Γιόβετιτς και Τσικίνιο

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι και κάτω από την εστία άρχισε ο Τζολάκης, ενώ τετράδα στην άμυνα θα ήταν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Έσε και Τσικίνιο δέσποζαν στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων, με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Φορτούνη, Γιόβετιτς και Μασούρα με μοναδικό προωθημένο τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Η Φενέρ δεν είχε ως βασικό τον Φρεντ και ο Λιβάκοβιτς ξεκίνησε στο τέρμα, ενώ οι Όστερβολντ, Μπεκάο, Σογιονσού και Οσόγι βρέθηκαν στην τετράδα της άμυνας με τους Κρούνιτς με τον Ζάιτς ήταν στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Σιμάνσκι. Ο Τάντιτς ήταν στο ένα άκρο και ο Καβετσί στο άλλο έχοντας τον Τζέκο στην κορυφή.

Τέλειο πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό!

Η Φενέρ μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσει και έγινε επικίνδυνη, όμως οι δύο διαδοχικές προσπάθειες του Έντιν Τζέκο στο 4' και το 5' αντίστοιχα δε μετουσιώθηκαν σε κάτι παραπάνω. Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Τούρκοι, κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μασούρας πίεσε "λυσσασμένα" τον Σογιουντσού, η μπάλα κατέληξε στον Κώστα Φορτούνη και ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων έκανε την ιδανική εκτέλεσει ώστε να ανοίξει το σκορ και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 16' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με το σουτ του Γιόβετιτς να βρίσκει στον Σογιουντσού και η Φενέρ γλίτωσε τα χειρότερα. Η ελληνική ομάδα πίεζε για ακόμη ένα τέρμα και έφτασε πολύ κοντά σε αυτό στο 27', όταν ο Κάρμο σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς ύψωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 32ο λεπτό του αγώνα ήρθε και το πολυπόθητο 2-0 για τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα Φορτούνη να ντύνεται... Μέσι και να βγάζει μια ασύλληπτη κάθετη μπαλιά στον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος άσος έκανε σωστή εκτέλεση και έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης για τους Πειραιώτες. Στο 45' ο Καντιόγλου μπήκε στη θέση του Οστερβόλντε, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα στα μάτια πάνω στο φορείο που τον μετέφερε εκτός γηπέδου. Στο 45+3' δημιουργήθηκε η πιο δύσκολη κατάσταση για την εστία του Τζολάκη στο πρώτο μέρος, όταν ο Καχβετσί εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά,όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζολάκη. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 και το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι ενθουσιασμένο.

 
 

Νίκη Ολυμπιακού, έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση από σήμερα!

Η πρώτη καλή φάση του δεύτερου μέρους προήλθε από τον απόλυτο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος εκτέλεσε φάουλ από ευνοϊκό σημείο όμως δεν κατόρθωσε να σημαδέψει εστία και να απειλήσει ουσιαστικά τον Λιβάκοβιτς. Στο 51' η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού παραλίγο να καρπίσει, αλλά ο Ελ Κααμπί νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς μετά από πάσα του Φορτούνη. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τελικά το 3-0 στο 57', όταν ο Τσικίνιο εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο του Σαντιάγκο Έσε και με τέλειο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. Στο 61' ο Σαμουέλ έκανε σουτ εντός περιοχής, με τον Τζολάκη να αποκρούει εντυπωσιακά διατηρώντας το μηδέν για την ελληνική ομάδα.

Στο 63' ο Έλληνας κίπερ παρενέβη ξανά, όταν έβγαλε την κεφαλιά του Σιμάνσκι από κοντά. Στο 67ο λεπτό του αγώνα ο Ρέτσος έκανε πέναλτι πάνω στον Οσαγί Σαμουέλ και ο Τάντιτς μείωσε σε 3-1, μιας και δε λάθεψε στο πέναλτι που σούταρε. Στο 72' ο Κάρμο απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Η Φενέρ μείωσε ακόμη περισσότερο στο 74', όταν ο Σιμάνσκι έστρωσε στον Καβεχτσί και αυτός δε λάθεψε γράφοντας το 3-2. Ο Κάρμο έγινε εκ νέου επικίνδυνος, με την κεφαλιά του Ανγκολέζου στόπερ να μη βρίσκει εστία στο 75ο λεπτό. Στο 82' ο Όρτα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γιόβετιτς, σε μια απόπειρα του Μεντιλίμπαρ να βελτιώσει τη λειτουργία της ομάδας του. Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και έτσι ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2!