Facebook Pixel Μπριζ - ΠΑΟΚ: Πλήρωσε ένα λάθος ο ΠΑΟΚ- Τον κράτησε όρθιο ο Κοτάρσκι (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-11 23:57:00

Πλήρωσε ένα λάθος ο ΠΑΟΚ - Τον κράτησε όρθιο ο γίγαντας Κοτάρσκι - Ώρα να παίξει μπάλα η Τούμπα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πλήρωσε ένα λάθος ο ΠΑΟΚ - Τον κράτησε όρθιο ο γίγαντας Κοτάρσκι - Ώρα να παίξει μπάλα η Τούμπα! (Vid)

Έχασε 1-0 από τη Μπριζ αλλά μπορεί την ανατροπή ο Δικέφαλος! Ο ΠΑΟΚ έπιασε μέτρια απόδοση και δέχθηκε ένα "φθηνό" γκολ, όμως απέφυγε τα χειρότερα, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει πέναλτι στο 78'.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τη Μπριζ στο Βέλγιο, πληρώνοντας μία αμυντική αδράνεια, που οδήγησε στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από τον Βέτλεσεν στο 6ο λεπτό.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ελάχιστα τους Βέλγους ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς κλασική ευκαιρία. Είδαν ωστόσο τον Κοτάρσκι να κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις, με κορυφαία αυτή σε πέναλτι του Τιάγκο στο 78', γεγονός που τους δίνει σημαντικές ελπίδες ανατροπής εν όψει της ρεβάνς στην "καυτή" Τούμπα (18/4).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βέλγοι θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη χωρίς τρεις βασικούς παίκτες τους, καθώς οι Τιάγκο, Ντε Κάιπερ και Μέχελε αντίκρισαν κίτρινες κάρτες και θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι.

Έτσι παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Κουλιεράκης και Κεντζιόρα πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε ως δεξί μπακ, με τον Μπάμπα στα αριστερά. Μεϊτέ και Οζντόεφ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών, ενώ οι Κωνσταντέλιας, Τάισον και Ζίβκοβιτς κινήθηκαν πίσω από τον σέντερ φορ, Σαμάτα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα είχε η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 6', στην πρώτη ευκαιρία της Μπριζ. Η άμυνα και τα αμυντικά χαφ των Ασπρόμαυρων άφησαν μόνο του στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Βέτλεσεν. Ο Νορβηγός πήρε την μπάλα από τον Γιουτγκλά και έχοντας πολύ χώρο και χρόνο, πλάσαρε εύστοχα τον Κοτάρσκι από το ύψος του πέναλτι, δίνοντας έτσι προβάδισμα με 1-0 στους Βέλγους.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα στο 10΄, όταν οι παίκτες της Μπριζ βγήκαν με ταχύτητα στην επίθεση, ο Ντε Κάιπερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Τιάγκο δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα στη μικρή περιοχή. Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει κάπως αισθητή την παρουσιά του επιθετικά ήταν στο 14', με τον Σαμάτα να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει. Η μπάλα κόντραρε στον Σπίλερς και κατέληξε κόρνερ.

Μπορεί ο Δικέφαλος να μην απειλούσε, αλλά τουλάχιστον κατάφερνε να "παγώνει" τον ρυθμό του αγώνα με επιτυχία, μην επιτρέποντας στη Μπριζ να τον... καταπιεί μετά το γκολ που πέτυχε. Σταδιακά η ομάδα του Λουτσέσκου ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να παίρνει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Ο Κεντζιόρα έβαλε καθοριστική προβολή για να κόψει τον Βέτλεσεν στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 37'. Στο 39' ένα σουτ που επιχείρησε ο Μεϊτέ εκτός μεγάλης περιοχής κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 42' ο Σαμάτα έκλεψε και επιχείρησε επέλαση προς την αντίπαλη περιοχή, για να ανακοπεί όμως με εντυπωσιακό τάκλιν από τον Σάμπε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σαφώς πιο επιθετική διάθεση και βρήκε παραπάνω χώρους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ωστόσο οι Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς τα χάλασαν με κακές τελικές επιλογές σε υποσχόμενες αντεπιθέσεις.

Μία ακόμα κακή αντίδραση της άμυνας παραλίγο να κάνει τη ζημιά για την ελληνική ομάδα στο 58'. Μετά από φάση διαρκείας οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να βγάλουν την μπάλα από τα καρέ τους, με συνέπεια ο Γιουτγκλά να βρεθεί σε θέση βολής από το ύψος της μικρής περιοχής, να κάνει το συρτό πλασέ και να υποχρεώσει τον Κοτάρσκι σε καθοριστική επέμβαση. Στο 61' η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σκόρας.

Η είσοδος του Ντεσπόντοφ στο ματς αντί του Κωνσταντέλια (62') έδωσε μία παραπάνω επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε κακή τελική επιλογή στο 66' σημαδεύοντας αντίπαλο σε προσπάθεια για παράλληλη πάσα. Θα ήταν προτιμότερο να σουτάρει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, αφού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός μεγάλης περιοχής. Στο 71' ο Ντεσπόντοφ κέρδισε φάουλ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, από την εκτέλεση του οποίου ο Οζντόεφ δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά για... εκατοστά, όντας αμαρκάριστος.

Ο 18χρονος Νούσα μπήκε στο ματς για την Μπριζ στο 73' και δεν άργησε να κάνει άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ με την ταχύτητά του. Δύο λεπτά μετά την εισοδό του στο χορτάρι ο νεαρός δημιούργησε επικίνδυνη κατάσταση τραβώντας πάνω του την άμυνα προτού πασάρει στον Ονιεντίκα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Ακριβώς το ίδιο έγινε και στο 76', με τον Νούσα να επιτίθεται κατά μέτωπον και να επιχειρεί γύρισμα προς τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και μπέρδεψε τον Κοτάρσκι. Ο Κροάτης βγήκε από την εστία του και βούτηξε για να διώξει, ο Ονιεντίκα "τσίμπησε" πρώτος την μπάλα και ανατράπηκε από τον Κοτάρσκι, με τον διαιτητή Ζίμπερτ να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τιάγκο σημαδεύοντας , όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας όρθιο τον ΠΑΟΚ στο 78'!

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με ισοφάριση μόνο στο 93', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ, που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γιάκερς. Στην τελευταία φάση ο Κουλιεράκης απομάκρυνε επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα σε αντεπίθεση των Βέλγων και έτσι το 1-0 παρέμεινε έως το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Μπριζ: Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (Νούσα 72’), Φετλέσεν (Μπαλάντα 72’), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (Ορντόνεθ 55’), Σαμπέ, Τιάγκο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Ότο 82’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 62’), Τάισον, Σαμάτα (Τόμας 72’).

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags