Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Είναι αλήθεια! Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς νίκησε με 2-0 την Άστον Βίλα και έχοντας παρακαταθήκη το 2-4 από το πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση στον τελικό του Conference League. Τα «χρυσά» γκολ των Ερυθρόλευκων στο μεγάλο ματς του Φαλήρου πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 11' και στο 80', με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να κρατάνε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε μιας και η αγγλική ομάδα δεν κατάφερε ποτέ να τους απειλήσει. Πλέον οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό βράδυ της ιστορίας τους μιας και στην OPAP Arena, στις 29 Μαΐου,θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα στον τελικό της διοργάνωσης με στόχο να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το ματς:

O αγώνας στο Φάληρο θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους, παρά το προβάδισμα από το πρώτο ματς, να έχουν ψηλά την γραμμή άμυνάς τους και να πιέζουν τους φιλοξενούμενους και μάλιστα στο 2’ θα έχουν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όμως το σουτ του Τσικίνιο θα περάσει άουτ. H αγγλική ομάδα θα προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα και να ψάξει το γρήγορο γκολ, που θα έβαζε νέα δεδομένα στη ρεβάνς, όμως αυτοί που… χτύπησαν ήταν οι Πειραιώτες. Στο 11’ ο Ροντινέι θα βρει τον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να πασάρει εκπληκτικά στον Κίνι, που θα κάνει το γύρισμα και ο Ελ Κααμπί με πλασέ θα κάνει το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο Φάληρο.

Το γκολ του Ολυμπιακού δεν θα αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, μιας και οι Χωριάτες θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν γίνουν απειλητικοί στην εστία του Τζολάκη, την ίδια στιγμή που η αμυντική γραμμή των Ερυθρόλευκων λειτουργούσε άψογα, κλείνοντας όλους τους χώρους. Μάλιστα η πρώτη τελική της Βίλα θα έρθει στο 25’ όταν ο Λουίζ θα κάνει ένα μακρινό σουτ, που όμως θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Τζολάκης. Στο 34’ θα έρθει ακόμα μια υποψία ευκαιρίας για την αγγλική ομάδα, όταν ο Λουίζ θα εκτελέσει φάουλ, από εξαιρετικό σημείο, με την μπάλα όμως να περνάει αρκετά άουτ.

Τρία λεπτά μετά αυτοί που θα φτάσουν κοντά στον γκολ θα είναι οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ, όταν θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Τσικίνιο να βρίσκει τον Ποντένσε και τον Πορτογάλο να γυρίζει την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Μαρτίνες μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Βίλα θα χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το σημείο με τον Μπέιλι να πιάνει ένα τρομερό σουτ, την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ροντινέι, αλλά τον Τζολάκη να αποκρούει εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με την Βίλα να μπαίνει πιο πιεστικά θέλοντας να φτάσει γρήγορα σε κάποιο γκολ και στο 50’ θα έχουν μια καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα ο Γουότκινς θα πάρει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Παρά την αρχική ορμή πάντως των Άγγλων οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κρατώντας μπάλα και παγώνοντας τον ρυθμό του αγώνα και κερδίζοντας χρόνο. Παράλληλα όσο η ώρα περνούσε ήταν φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές του Έμερι απογοητεύονταν όλο και περισσότερο από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι θα βρουν χώρους στην αντεπίθεση και ο Ντουράν θα κάνει το σουτ, με τον Τζολάκη να αποκρούει ασταθώς, αλλά τον Κάρμο να τελειώνει τη φάση διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο χρόνος θα είναι σύμμαχος των Ερυθρόλευκων που συνέχιζαν να μην έχουν προβλήματα από τις προσπάθειες των Βρετανών, με τον Έμερι παρά τις αλλαγές που έκανε να μην βοηθάει την ομάδα του να γίνει πιο απειλητική. Στο 75' ο Κας θα κάνει πολύ ωραία κίνηση από τα δεξιά και θα προσπαθήσει να κάνει το γύρισμα, όμως για ακόμα μια φορά ο Τζολάκης θα είναι στο σημείο και θα διώξει τον κίνδυνο. Στο 80' οι Πειραιώτες θα βάλουν το... κερασάκι στην τούρτα και θα βάλουν για δεύτερη φορά... φωτιά στο Καραϊσκάκης, με τον Τζολάκη μετά από βολέ να βρίσκει τον Ελ Κααμπί, που θα νικήσει τον Μαρτίνες, κάνοντας το 2-0, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ, αλλά μετά τη χρήση VAR να μετράει κανονικά. Τα υπόλοιπα λεπτά θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Τζολάκη στο 90+4' να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ μια κεφαλιά του Γουότκινς με κόσμο και παίκτες να περιμένουν μέχρι το φινάλε όπου πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Σκόρερ: 11’, 80' Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77' Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73' Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64’ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κόνσα, Κάρλος (66’ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86' Μονρό), Κας (86' Χέιντεν), Μακγκίν, Μπέιλι (86' Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58’ Ντουράν), Γουότκινς