Δημοσίευμα της ιστοσελίδας "fiorentinanews" αναφέρεται στην πικρία που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών της Φιορεντίνα για τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα της Serie A, τονίζει όμως ότι ο τελικός του Conference League τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο και κάνει λόγο για την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

«Μια Φιορεντίνα που δεν πεθαίνει ποτέ. Ίσως όμως να υπάρχει μεγαλύτερη λύπη για την κατάταξη που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Κοιτάς το πάρτι στη Μπολόνια και αναρωτιέσαι γιατί; Στη Φιορεντίνα, παρόλο που η ομάδα ανήκει σ' έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, απέχουμε ακόμα πολύ από μια τέτοια θέση. Κοιτάς το Μπέργκαμο και σκέφτεσαι, ότι για χρόνια συμβαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα εδώ και χρόνια.

Και ίσως σκέφτεστε ότι τόσο στο Μπέργκαμο όσο και στη Μπολόνια το ποδόσφαιρο έγινε με διαφορετικό τρόπο, με κανονικές αλλά σημαντικές και στοχευμένες επενδύσεις, με ποδοσφαιριστές και με ιδιοκτήτες που είχαν σχέση με τους οπαδούς, με τους εξωτερικούς παράγοντες , με τους προπονητές.

Σήμερα, η Φλωρεντία έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Conference League, στον τρίτο τελικό της εδώ και δύο χρόνια. Να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την τρέχουσα πραγματικότητα, προσπαθώντας να προσθέσουμε ένα επιπλέον κομμάτι σε μια προσπάθεια που μέχρι τώρα έχει σκαμπανεβάσματα. Όλα τ' άλλα τώρα δεν έχουν πολύ νόημα. Μόνο η νίκη.

Και μετά τι θα γίνει; Το πραγματικό ερώτημα είναι ακριβώς αυτό. Με το μέλλον του Ιταλιανό να έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και πολλών ποδοσφαιριστών που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους στα μωβ. Όμως η επιθυμία να αφήσει το στίγμα του είναι μεγάλη, γιατί άλλωστε τρεις σεζόν με τον ίδιο προπονητή στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο ταξίδι.

Οι οπαδοί είναι έτοιμοι να εισβάλουν στην Αθήνα, ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες, για να προσπαθήσουν να ζήσουν μια ονειρεμένη νύχτα. Εκεί θα είναι και ο Κομίζο (ιδιοκτήτης Φιορεντίνα), ο οποίος ελπίζει να κερδίσει ένα τρόπαιο στη μνήμη του φίλου του Μπαρόνε. Υπάρχει η άποψη ότι αυτή η ομάδα δεν υστερεί από τους Έλληνες.

Ο αγώνας πρωταθλήματος κόντρα στη Μόντσα, χρησιμεύει στο μεταξύ για να παραμείνουμε προπονημένοι, να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και τη φυσική κατάσταση στα ύψη. Μετά, απομένουν ενενήντα λεπτά για να μπουν στην ιστορία, όλα τ' άλλα τώρα δεν έχουν πολύ νόημα. Η νίκη είναι πάντα σημαντική και η όγδοη θέση εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια καλή ομάδα που δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη αντίδραση Κούγια στο sportdog - Μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό!