Το μεγάλο «θέλω» που υπάρχει σε όλους στον Ολυμπιακό μετέφερε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Τσανάκα. Ο διεθνής τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων υπογράμμισε ότι οι πάντες επιθυμούν να σηκώσουν το τρόπαιο του Conference League σε ελληνικό έδαφος, ενώ ανέδειξε τη μεγάλη σημασία που είχε για την μέχρι τώρα επιτυχία του Ολυμπιακού το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, η παρουσία του Μεντιλίμπαρ και τις ευεργετικές… συνέπειες που είχε η εκτός έδρας νίκη με την Μακάμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Τσανάκα…

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει άγχος, ανυπομονησία;
Σίγουρα υπάρχει άγχος, ανυπομονησία, αλλά η ομάδα προετοιμάζεται, υπάρχει εμπιστοσύνη, και ατομικά και ομαδικά. Η προετοιμασία είναι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο σε εμάς, Από σήμερα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένο γίνεται.

Για το «θελω» των παικτών για το τρόπαιο αυτό:
Είναι τιμητικό. Είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ να σηκώσουμε την κούπα αυτή μέσα σε ελληνικά χώματα. Θεωρώ ότι η προετοιμασία και η ετοιμότητα των παικτών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ένας μαραθώνιος η εφετινή χρονιά, με πολλά παιχνίδια, πλησιάζουμε στο τέλος, υπάρχει κούραση, αλλά το «θέλω» και η ψυχή είναι αυτό που πρέπει και θα επικρατήσει

Εάν είναι μυστικό για τον Ολυμπιακό το κλίμα που υπάρχει:
Το κλίμα είναι το Α και Ω. Είμαστε με τα παιδιά πολλές ώρες μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει μια ομάδα πολύ καλούς χαρακτήρες. Έχουμε παρά πολύ καλά παιδιά, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, καλό κλίμα και η καθημερινότητα είναι ευχάριστη και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο.

Ποιο ήταν το παιχνίδι που έκανε όλους στην ομάδα να πιστέψουν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος;
Με τη Μακάμπι το δεύτερο ματς. Πίστεψες στις δυνατότητές σου σε αυτό το ματς.

Τι έχει φέρει ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα;
Η ίδια ομάδα είναι. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, απλώς ένας προπονητής βάζει τις δικές του πινελιές. Η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική με τον συγκεκριμένο προπονητή και η μεταδοτικότητα που έχει σε κάποια σημαντικά κομμάτια είναι αυτό που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Εάν σαν Ελληνας στον Ολυμπιακό αισθάνεται περισσότερο την ευθύνη και το πόσο πολύ το θέλει ο κόσμος;
Ευθύνη έχεις σε κάθε ματς. Έχεις αυτό το άγχος να πηγαίνεις καλά και να μην δυσαρεστήσεις αυτόν τον κόσμο. Η ευθύνη είναι μεγάλη, και η χαρά είναι μεγάλη καθώς βρίσκεσαι και σε έναν τελικό. Και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε την κούπα.

Ένα μήνυμα στον κόσμο:
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις καλείς τον κόσμο στο γήπεδο. Εδώ γίνεται κάτι το τελείως διαφορετικό. Η μισή Ελλάδα θέλει να είναι στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να βρεθούν όλοι, θέλαμε να είναι όλος ο κόσμος μας μαζί μας αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο γήπεδο με 200.000 θέσεις. Θέλουμε να έχει καλή ατμόσφαιρα το γήπεδο, να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να γίνει ένας τελικός που θα μνημονεύεται πολλά χρόνια.

Είναι καλύτερο να παίζουν τόσο σημαντικά ματς κολλητά χωρίς να έχει χρόνο να το σκεφτείς ή όχι;
Άποψή μου είναι να παίζεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Να μην έχεις χρόνο να το σκεφτείς.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr