Γιατί έχει ενδιαφέρον η περίπτωση του 46χρονου Ιταλού (με γερμανικές ρίζες) προπονητή; Γιατί αυτό το ρεπορτάζ προκύπτει τώρα, δηλαδή λίγες μέρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα. Ποιο είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που συνδέει όλα τα υπόλοιπα; Το γεγονός ότι Ιταλιάνο είναι ο προπονητής των Βιόλα!

Ως ποδοσφαιριστής είχε συμπαθητική καριέρα σε Τζένοα, Ελλάς Βερόνα, Κιέβο Βερόνα, Πάντοβα και Περούτζια και από το 2014 είναι προπονητής - Πριν από τη Φιορεντίνα, την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 2021, ήταν Σπέτσια.

Ο Ιταλιάνο έχει ένα ασύλληπτο στατιστικό στον πάγκο της νυν ομάδας του, καθώς σε 141 ματς είχε 141 διαφορετικές ενδεκάδες - Μέχρι που στο παιχνίδι με την Τορίνο (0-0), έβαλε επιτέλους τους ίδιους 11.

Φέτος παρατάσσει τη Φιορεντίνα με το κλασικό 4-2-3-1, με προσήλωση στην κατοχή τής μπάλας και ψάξιμο για πολλά γκολ - Αλλά υπάρχουν κενά στα μετόπισθεν, όπως έγινε για παράδειγμα στον περσινό τελικό του Conference League που στοίχισε στην ομάδα του το τρόπαιο.

Στην Αγγλία, ανεξάρτητα από το θέμα Ιταλιάνο, γράφουν ήδη ότι ο Νούνο Εσπίριτο μπορεί να έσωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της και τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως προκρίνεται το όνομα του Ιταλού προπονητή.

"Φεύγει από τη Φιορεντίνα - Πολύ καλός προπονητής - Step up να πάει στην Αγγλία"

"Ούτως ή άλλως ο Ιταλιανο θα φύγει και η Φιορεντίνα ψάχνει τις επιλογές της", ανέφερε μέσω του sportdog ο Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, καθώς οι Βιόλα έχουν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση, με το όνομα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι να ακούγεται έντονα.

Αξιολογείς θετικά την περίπτωσή του;

"Ναι, είναι πολύ καλός προπονητής".

Θα μπορούσε να επιλέξει τη Νότιγχαμ για επόμενο σταθμό στην καριέρα του;

"Προφανώς γιατί είναι step up η Premier League για τους Ιταλούς, όΛοι εκεί πάνε".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr