Ο Ιταλός προπονητής της Φιορεντίνα έχε στο μυαλό του το Conference League αν και αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Κάλιαρι, λέγοντας:

"Είμαστε στο τέλος μίας μακράς και κουραστικής σεζόν αλλά μία τέτοια αντίδραση κόντρα σε έναν αντίπαλο είναι ωραίο σημάδι ενόψει της Αθήνας. Ήταν ένα πραγματικό ματς αυτό κόντρα στην Κάλιαρι και δεν θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είμαστε 8οι μαθηματικά και είμαι ευτυχισμένος, είδα τα παιδιά να πανηγυρίζουν και αυτός είναι ο ενθουσιασμός είναι κάτι το θετικό. Στο πρωτάθλημα πληρώσαμε την ατυχία στα πέναλτι και την αστοχία σε πάρα πολλά ματς που θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε διαφορετικά, υπάρχει λίγη απογοήτευση. Κλείνουμε λοιπόν με μία θέση που μας οδηγεί στην Ευρώπη και με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα".

«Σκεφτόμαστε μόνο την Αθήνα»

Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο μίλησε για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην "OPAP Arena" κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας:

"Εύχομαι να δω την Φλωρεντία να πανηγυρίζει όπως και το Μπέργκαμο την Τετάρτη. Θέλω να δώσω αυτή τη χαρά στους παίκτες και στον κόσμο των βιόλα, το αξίζουν όπως η Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα συναρπαστικό ταξίδι, είναι μία οργανωμένη ομάδα και σε έναν τελικό, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Με τη Κάλιαρι κάναμε κάποια λάθη που την ερχόμενη Τετάρτη δεν πρέπει να επαναλάβουμε, θα χρειαστεί να έχουμε μέγιστη συγκέντρωση. Το μέλλον; Σκεφτόμαστε μόνο την Αθήνα, έπειτα θα κάνουμε απολογισμό".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr