Στο μυαλό του Βιντσέντσο Ιταλιάνο, η ομάδα που θα παραταχθεί στην «Opap Arena» είναι ουσιαστικά έτοιμη, αλλά κατά τα 8/11 γιατί ανάμεσα στους παίκτες που νίκησαν 2-3 την Κάλιαρι (προτελευταίο τους παιχνίδι στο Campionato, πριν το εξ’ αναβολής της 2ας Ιουνίου με την Αταλάντα), κάποιοι επέστρεψαν από τη Σαρδηνία με μικρό- ενοχλήσεις. Γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή (ο οποίος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα με τους «ερυθρόλευκους» τη νέα περίοδο μάλλον θα οδηγήσει τη Μπολόνια στο Champions League), να ξανακοιτάξει τα αρχικά του πλάνα στην επίθεση: Μπελότι, λοιπόν ή Νζολά στη θέση του σέντερ- φορ;

 Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τερρατσάνο, δεξιά του ο Ντοντό, αριστερά του ο Μπιράγκι, μπροστά του οι κεντρικοί αμυντικοί Μιλένκοβιτς και Κουάρτα Μαρτίνες αναντικατάστατοι του πιστού σχήματος 4-2-3-1. Ο Ρανιέρι έπαιξε στο Κάλιαρι, αλλά θα ξεκινήσει από τον πάγκο, οι Νίκο Γκονζάλες και Κουάμε θα είναι οι μέσο επιθετικοί, Μποναβεντούρα, Μπάρακ, Μαντραγκόρα στο κέντρο και Μπελότι ή Νζολά στη θέση του κλασικού σέντερ- φορ.

 «Ένας τελικός δεν έχει ποτέ ένα φαβορί, αλλά δύο», τόνισε ο Ιταλιάνο υπογραμμίζοντας για τον Ολυμπιακό πως «μία ομάδα που κερδίζει δύο φορές την Άστον Βίλλα στα ημιτελικά δεν μπορεί παρά να είναι καλή και επικίνδυνη και δίκαια βρέθηκε στο μεγάλο ραντεβού. Πόσο μάλλον, όταν θα παίξει σαν να ήταν, σχεδόν στην έδρα της».

 Την αποστολή των Viola, που έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα θα συναντήσουν έως αύριο vip της Φιορεντίνα με πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Ιταλό- Αμερικανό ιδιοκτήτη Ρόκκο Κομμίσσο και την οικογένειά του. Τα παιδιά του άτυχου γενικού διευθυντή, Τζόε Μπαρόνε που έφυγε από τη ζωή πριν τρεις μήνες χτυπημένου από εγκεφαλικού πριν το παιχνίδι με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ενώ θα βρίσκεται στην Αθήνα, μέσω Σουηδίας και η οικογένεια του Κουρτ Χάμριν ιστορικού, πρώτου σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη που επίσης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 89 ετών.