Ένας απολύτως ικανοποιημένος –και φανερά συγκινημένος από τη φόρτιση της βραδιάς– Μάρκο Νίκολιτς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τεράστιο διπλό της ΑΕΚ στη Σαμψούντα. Η Ένωση όχι μόνο γύρισε το ματς από 1-0 σε 1-2 απέναντι στη Σαμσουνσπόρ, αλλά έφτασε τις τρεις νίκες στη League Phase του Conference League, ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς και διεύρυνε το αήττητο σερί της σε 11 παιχνίδια με 10 νίκες και μία ισοπαλία, μέσα από ένα εξοντωτικό πρόγραμμα με Φιορεντίνα, Παναθηναϊκό και τώρα την «καυτή» έδρα του 19 Mayıs Stadyumu.
Ο Σέρβος τεχνικός αποθέωσε τους παίκτες του για τη νοοτροπία, το πάθος και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν ακόμη ένα δύσκολο ευρωπαϊκό βράδυ με πολλές και σημαντικές απουσίες, θυμίζοντας ότι λείπουν 6-7 βασικοί, την ώρα που η ομάδα συνεχίζει να πιάνει στόχους: πρώτα την είσοδο στους ομίλους με τρεις προκρίσεις, τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν παρέλειψε να σταθεί και στον κόσμο που ταξίδεψε στη Σαμψούντα, μιλώντας για «μπράβο» στους οπαδούς που έδωσαν ώθηση στην ομάδα σε μια πόλη με βαρύ ιστορικό φορτίο για την ΑΕΚ.
Ο Νίκολιτς εξήγησε τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, τονίζοντας ότι στα αποδυτήρια δεν χρειάστηκαν «θαυματουργά λόγια», αλλά τόνωση της αυτοπεποίθησης και καλύτερες αποστάσεις στο γήπεδο, κάτι που έφερε τον πλήρη έλεγχο του ματς και την ανατροπή με τα δύο εντυπωσιακά γκολ των Μαρίν και Κοϊτά. Παράλληλα χαρακτήρισε «πολεμιστές» τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε ότι θα ήταν περήφανος για εκείνους ακόμη κι αν δεν ερχόταν το αποτέλεσμα και έκανε ειδική μνεία στον Ρότα για το σωτήριο στοπ στη φάση των καθυστερήσεων. Ο προπονητής της ΑΕΚ ενημέρωσε για την κατάσταση του Μουκουντί, που ένιωσε κράμπα και θα επανεκτιμηθεί, και στάθηκε στις επιστροφές Ζοάο Μάριο, Καλοσκάμη, αλλά και στην καλύτερη κατάσταση των Ελίασον και Κουτέσα, την ώρα που υπάρχει ερωτηματικό για τον Ζίνι.
Μετά το ιστορικό διπλό στη Σαμψούντα, ο Νίκολιτς στρέφει ήδη το βλέμμα στο Αγρίνιο και στη «μάχη» με την Κραϊόβα στη Νέα Φιλαδέλφεια, τονίζοντας ότι μέχρι τις γιορτές «όλοι πρέπει να μείνουμε δυνατοί». Αμέσως μετά, ο τεχνικός της ΑΕΚ αναλύει αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου το πώς χτίστηκε αυτή η τεράστια νίκη στην Τουρκία.
Διαβάστε τις δηλώσεις του Νίκολιτς:
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:
«Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, διότι έχουν μία σειρά 11 αγώνων που έχουμε νίκες και μία ισοπαλία. Περάσαμε μία δύσκολη σειρά αγώνων. Αντιμετωπίσαμε απόψε μία δυνατή ομάδα. Παίξαμε εκτός έδρας κόντρα σε Φιορεντίνα, Παναθηναϊκό και απόψε. Ολοι αυτοί οι αγώνες ήταν επιτυχημένοι. Είχαμε πολλές απουσίες και απόψε. Πιερό, Γκατσίνοβιτς. Έξι – επτά απουσίες συνολικά. Επέστρεψε ο Ελίασον και καταφέραμε απόψε να του δώσουμε κάποια λεπτά. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η νίκη απόψε για πολλούς λόγους. Βεβαίως πρέπει να πούμε μπράβο στους φιλάθλους μας που μας στήριξαν και σήμερα. Είχαμε ως στόχο να περάσουμε στους ομίλους. Επετεύχθη αυτός ο στόχος από τον δύσκολο δρόμο. Με τρεις προκρίσεις. Επόμενος στόχος ήταν να πάμε στην επόμενη φάση. Επιτυγχάνεται και αυτός ο στόχος. Τώρα πάμε στον επόμενο στόχο μας… Αυτό θα εξαρτηθεί και τι θα γίνει στο ματς με την Κραϊόβα. Στρέφουμε όμως το μυαλό μας στο ματς στο Αγρίνιο και μετά στην Κραϊόβα. Η Σασμουσπορ είναι πολλή δυνατή ομάδα. Με καλά χαρακτηριστικά. Παίξαμε επίσης και ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο».
Τι χρειάστηκε να πει στο ημίχρονο και άλλαξε η ΑΕΚ για την εντυπωσιακή της εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο;
«Δεν είπα κάποια… θαυματουργά λόγια. Απλά μπήκαμε στα αποδυτήρια και τόνωσα την αυτοπεποίθησή τους. Γνώριζα ότι προετοιμαστήκαμε πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό ίσχυε και στο πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε τότε μία πρόσθετη πίεση. Δεν μας βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος. Δεν είχαμε ίσως και το κατάλληλο τελείωμα σε κάποιες φάσεις για να μας δώσει κι άλλη αυτοπεποίθηση. Αυτό άλλαξε. Βελτιώσαμε τις θέσεις και τις αποστάσεις μας. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο και την εξαιρετική αυτή απόδοση, όπως είπατε. Ειμαι περήφανος για τους παίκτες και όλοι μας είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την εμφάνιση. Πετύχαμε δυο πανέμορφα τέρματα. Αξίζαμε τη νίκη. Πήραμε τρεις βαθμούς. Όσοι αγαπούν την ΑΕΚ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή νίκη και εμφάνιση. Προχωράμε παρακάτω».
Οι πρόγονοι πολλών οπαδών της ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο έχουν ρίζες σε αυτά τα χώματα. Τέτοιες νίκες είναι μνήμες της κληρονομιάς της ομάδας. Θα αντέξει η ομάδα στα ματς που απομένουν; Είδαμε ότι βγήκε και ο Μουκουντί στο ημίχρονο. Ώστε ο κόπος που έχει γίνει σε όλα αυτά τα ματς να βγει και με τη νίκη κόντρα στην Κραϊόβα στη Φιλαδέλφεια.
«Γνωρίζω αυτό που είπατε. Σημαίνει πάρα πολλά αυτή η νίκη που συνδέονται με την ΑΕΚ. Είδα τη συγκίνηση πολλών ανθρώπων. Πέρα αυτού είναι σημαντικοί αυτοι οι τρεις βαθμοί. Είχαμε και απουσίες. Την Κυριακή θα έχουμε Ζοάο Μάριο, Καλοσκάμη. Ο Ελίασον και ο Κουτέσα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχει ερωτηματικό για την κατάσταση του Ζίνι. Σε κάθε περίπτωση οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας βάζουν σε διαδικασία να παραπονιόμαστε. Έχουμε ακόμη τρια παιχνίδια. Πρέπει όλοι να παραμένουμε δυνατοί μέχρι τις γιορτές και μετά να ανασυνταχτούμε. Έχουμε παίξει σε δύσκολες καταστάσεις. Οι παίκτες μου είναι πολεμιστές. Πολέμησαν και απόψε. Θα ήμουν περήφανος γι’ αυτούς αν δεν ερχόταν αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν αυτή η νοοτροπία και στάση που έδειξαν που θέλω. Ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά ακόμη κι αν δεν ερχόταν θα ήμουν εξόχως περήφανος γι’ αυτούς».
Αν θεωρεί εκτός από Μαρίν και Κοϊτά και… σκόρερ τον Ρότα γι’ αυτό που έσωσε στο τέλος. Και σε τι κατάσταση είναι ο Μουκουντί;
«Οσον αφορά τον Μουκουντί ένιωσε μία κράμπα στο πόδι. Θα δούμε αύριο. Για τον Μαρίν, θα κάνω λίγο πλάκα: επιτέλους σκόραρε! Είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Γι’ αυτό ήρθε στην ομάδα. Και στις προηγούμενες αναμετρήσεις ήταν κοντά στο γκολ. Απόψε σκόραρε ένα σημαντικό γκολ. Οσον αφορά τον Κοϊτά έκανε αυτό που έπρεπε ήταν εξαιρετικός. Και βέβαια ο Λάζαρος έσωσε το γκολ τελευταία στιγμή. Όλοι βοήθησαν και έπαιξαν με επιτυχία».
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο