Είναι μεγάλο βράδυ αυτό της Πέμπτης για την ΑΕΚ. Είναι τεράστιας σημασίας το ματς με την Κραϊόβα. Καταρχάς, είναι απίστευτα σημαντικό ότι η ομάδα δεν πάει με την… πίεση της πρόκρισης. Αυτή την έχει ήδη εξασφαλίσει, μετά τις δυο μεγάλες νίκες που έκανε σε Φλωρεντία και Σαμψούντα. Η ΑΕΚ θα παίξει και θα μπει να κερδίσει και την Κραϊόβα στο σπίτι της γιατί αν το καταφέρει τα οφέλη της θα είναι πάρα πολλά…

Με νίκη η ΑΕΚ θα τερματίσει θα εξασφαλίσει αυτόματα τη συμμετοχή της στους 16 της διοργάνωσης. Κάτι που έχει να πετύχει στην Ευρώπη 23 ολόκληρα χρόνια! Θα ξαναπαίξει τον Μάρτη στο θεσμό. Θα αποφύγει τις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη 8άδα. Θα έχει τις ρεβάνς στους 16 και στους 8 στη Φιλαδέλφεια. Θα βάλει πολλά χρήματα επιπλέον στα ταμεία της. Θα ανέβει κι άλλο στον ευρωπαϊκό συντελεστή της.

Είναι πολλά αυτά που δίνει μία νίκη ακόμη στη League Phase. Πάρα πολλά… Και η ΑΕΚ έχοντας αποβάλλει το άγχος της πρόκρισης, θα μπει στο γήπεδο με το… άγχος των πολλών παραπάνω.

23 χρόνια… περίμενε το «μεγάλο βράδυ» η ΑΕΚ - Μία νίκη με πάρα πολλά οφέλη!
Intime

Αυτή η πίεση πρέπει να βγει σε καλό για τους πάντες μέσα στην ομάδα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Η φλόγα και η πίστη από τον κόσμο της θα είναι σημαντικά στοιχεία που θα έχουν ως εφόδια.

Το ματς πάντως εννοείται δεν είναι εύκολο. Μακάρι να το κάνει η ΑΕΚ στην εξέλιξή του. Αλλά εύκολο εκ των υστέρων δεν είναι. Η Κραϊόβα είναι καλύτερη ομάδα και από την Αμπερντίν και από τη Σάμροκ Ρόβερς. Το παιχνίδι με τους Ιρλανδούς είναι οδηγός. Η ΑΕΚ έκανε καμιά 30αριά τελικές, ο αντίπαλος μία επίθεση, πήρε ένα ανύπαρκτο πέναλτι και μετά η Ένωση «μάτωσε» να ισοφαρίσει.

Είναι σαφές ότι τα λάθη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Η Κραϊόβα είναι καλή ομάδα στο αμυντικό της κομμάτι. Δεν δέχεται πολλά γκολ γενικά. Παίζει με τρεις στην άμυνα, δίνει βάση στην άμυνά της και χτυπά μπροστά με αντεπιθέσεις. «Κλείδι» για την ΑΕΚ θα είναι ξανά η καλή κυκλοφορία και η αποτελεσματικότητα. Αυτά που βλέπουμε σε απολαυστικό βαθμό δηλαδή στα τελευταία της παιχνίδια.

Το ερωτηματικό για Μουκουντί και η 11αδα της ΑΕΚ

Σχετικά με το σχέδιο Νίκολιτς δεν αναμένεται να αλλάξει με αυτό που έδωσε τη νίκη στην Τουρκία. Η ΑΕΚ δεν θα υπολογίζει στους τραυματίες Ζίνι, Γκατσίνοβιτς, Πιερό, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας θυμίζουμε είναι οι Λιούμπισιτς, Ζοάο Μάριο και Καλοσκάμης.

Ένα ερωτηματικό υπάρχει: ο Μουκουντί. Ατομικό έκανε την Τετάρτη ο στόπερ της ΑΕΚ. Είχε ανεβάσει πάντως ρυθμούς. Το ερώτημα δεν είναι αν θα ξεκινήσει, αλλά αν θα είναι έστω στον πάγκο.

23 χρόνια… περίμενε το «μεγάλο βράδυ» η ΑΕΚ - Μία νίκη με πάρα πολλά οφέλη!
Αρόλντ Μουκουντί / Intime

Στα στόπερ εκτός απροόπτου θα παίξουν οι Βίντα – Ρέλβας (ο τελευταίος γυμνάστηκε κανονικά). Από εκεί και πέρα Στρακόσια στο τέρμα, Ρότα και Πήλιος στην άμυνα. Οι Πινέδα, Μαρίν, Περέιρα στον άξονα και μπροστά Μάνταλος, Κοϊτά, Γιόβιτς. Αυτή αναμένεται να είναι η 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στην Κραϊόβα.