Ο τεχνικός των Νορβηγών χαρακτήρισε τον Δικέφαλο μία ομάδα με σημαντική ευρωπαϊκή παρουσία και στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του, κάνοντας ειδική αναφορά στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Παράλληλα, μίλησε για την αποχώρηση του Γιάννη Κωνσταντέλια για την Ντόρτμουντ, την κατάσταση της δικής του ομάδας, αλλά και την «καυτή» ατμόσφαιρα που αναμένεται στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι που περιμένει, το πλάνο της Μπραν και τι έχει ξεχωρίσει από τον ΠΑΟΚ: «Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα, ένα κλαμπ που βρίσκεται στο τοπ της Ελλάδας για χρόνια. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο από τα δύο που θα δοθούν. Θα παλέψουμε απέναντί τους για να πάρουμε κάτι από το πρώτο ματς. Έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες, π.χ. τον Ζίβκοβιτς, που τον αντιμετώπισα με την Κ19».

Για το αν είναι διαθέσιμος ο Κνούντσεν: «Είναι έτοιμος, ναι».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τη μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ: «Είναι τοπ παίκτης, το δείχνει ότι πήγε στην Ντόρτμουντ. Πήραν έναν παίκτη που σκόραρε απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ».

Χόρνελαντ πριν τον ΠΑΟΚ: «Δεν φοβάμαι την Τούμπα»!

Για τις λύσεις που υπάρχουν από τον πάγκο: «Είναι μία μεγάλη πρόκληση για τα παιδιά. Παίζουμε με αυτοσυγκέντρωση, θα παλέψουμε είτε πρόκειται για την ενδεκάδα είτε για τους αναπληρωματικούς».

Για το αν δημιουργεί δυσκολίες το γεγονός ότι η μεταγραφική περίοδος παραμένει ανοιχτή: «Νιώθω ότι είμαστε πολύ καλά. Είχαμε 5-6 νίκες νωρίτερα το καλοκαίρι, είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και με φόντο το μέλλον».

Για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αγωνιστεί η Μπραν: «Οι παίκτες κάνουν την ομάδα και ο καθένας αγωνίζεται διαφορετικά. Ο Κάστρο και ο Μάτισεν έχουν δικό τους τρόπο, ο Κρίστιαν που θα παίξει αύριο έχει διαφορετικό. Μένει να δούμε πώς θα βγει αυτό αύριο. Φέτος παίζουμε με διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με παλαιότερα. Είμαστε έτοιμοι».

Για τις υψηλές θερμοκρασίες και την εμπειρία από το παιχνίδι στην Κύπρο: «Το κλίμα είναι πολύ ζεστό, αυτό θα μας επηρεάσει στην πίεση. Όταν θες να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να έχεις κορυφαία απόδοση, αυτό θέλουμε. Είναι μέρος της διαδικασίας αυτές οι συνθήκες και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε».

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει στην Τούμπα: «Εγώ ήμουν στη Γαλλία με τη Σεντ Ετιέν. Δεν φοβάμαι την ατμόσφαιρα».

Για τις απουσίες που αντιμετωπίζει η Μπραν στην επίθεση: «Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, όπως έγινε στην Κύπρο. Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να είναι έτοιμοι όταν θα πάρουν την ευκαιρία τους».

Χόρνελαντ πριν τον ΠΑΟΚ: «Δεν φοβάμαι την Τούμπα»!

Για τους ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν από δανεισμό: «Είναι δύο παιδιά που τα πήγαν πολύ καλά στους δανεισμούς τους, πήραν αρκετό χρόνο. Ο λόγος που γύρισαν είναι ότι έπρεπε να έχουμε περισσότερες επιλογές».

Ο Χόρνελαντ, λοιπόν, περιμένει μία ιδιαίτερα απαιτητική μάχη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αναγνωρίζει την ποιότητα του Δικεφάλου και τις δυσκολίες που δημιουργούν τόσο η Τούμπα όσο και οι καιρικές συνθήκες, όμως έστειλε το δικό του μήνυμα πριν από τη σέντρα: η Μπραν έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να παλέψει και να φύγει με αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς.