Άσχημη Πέμπτη (27/8) για τον ΠΑΟΚ, μένοντας εκτός Ευρώπης μετά την ήττα στο «Μπραν Στάντιον» με 3-2 από την Μπραν στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας.

Δεν ήταν καθόλου καλή η ομάδα του Αλέσιο Λίσι για 60 λεπτά, βρέθηκε να χάνει με 2-0, με την είσοδο του Πέλκα άλλαξε η εικόνα της κι έγινε γρήγορα το 2-2, όμως ένα αυστηρό πέναλτι έφερε τελικά την ήττα, για να μείνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκτός της League Phase του Conference League και σε μία προφανώς πολύ απογοητευτική εξέλιξη.

Έτσι, είναι υποχρεωμένος να σηκώσει κεφάλι άμεσα και να στραφεί πια στις εγχώριες υποχρεώσεις του, αν και βέβαια η ζημιά είναι μεγάλη και σε οικονομικό επίπεδο.

Με… buzzer beater στα «σχοινιά» για την πρόκριση

Για τους Θεσσαλονικείς ο Παβλένκα ήταν στα γκολπόστ, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Κένι, Χατζηδιάκο, Μιχαηλίδη, και Γιαννούλη, από δεξιά προς αριστερά.

Ζαφείρης και Σανταμαρία το σταθερό δίδυμο στα χαφ, με τον Χατσίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Σορετίρε στο αριστερό, ενώ οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Λουσέ. Ο Ντιαγέ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Για την ομάδα του Έιρικ Χόρνελαντ ο Ντίνγκελαντ στο τέρμα, με Ντε Ρέβε και Σόλτβεντ στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο της οπισθοφυλακής βρέθηκαν ο Πάλεσεν-Κνούντσεν και ο Πέντερσεν.

Τριάδα στον άξονα με Έρικσεν, Σόρενσεν και Γκούντμουντσον, κλασικός φορ ήταν ο Χολμ και στηρίγματά του στις πτέρυγες της επίθεσης ο Ίνγκασον και ο Κάστρο.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 17’ ο Λουσέ έπιασε το διαγώνιο σουτ από αριστερά της περιοχής και η μπάλα πέρασε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Παβλένκα στο 19’ να αιφνιδιάζεται σε διαδοχικά σουτ των Σόλτβεντ και Κάστρο και ήταν ασταθείς οι αποκρούσεις του, αλλά απέφυγε τη ζημιά ο ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα είχαν κλασική ευκαιρία οι γηπεδούχοι για το 1-0, με τον Χολμ να πιάνει την κοντινή προβολή μετά τη σέντρα του Σόλτβεντ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Λίσι βρίσκονταν σε παθητικό ρόλο, η Μπραν είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της και ήταν δύσκολη με το ένα χέρι η απόκρουση σε κόρνερ του Παβλένκα στο 41’, στο δυνατό σουτ του Σόλτβεντ. Στο 45’+2 ο Τσέχος γκολκίπερ έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ στην επικίνδυνη σέντρα του Ντε Ρέβε και την προσπάθεια του Έρικσεν να κάνει την προβολή, αλλά το 1-0 δεν το γλίτωσε ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά ο Κάστρο και ο Χολμ με κεφαλιά στο 45’+3 νίκησε αυτή τη φορά τον Παβλένκα, στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου και στο χειρότερο χρονικό σημείο δηλαδή για την ελληνική ομάδα.

Aντέδρασε, αλλά δεν έφτανε

Στο β’ ημίχρονο μια κεφαλιά του Χατσίδη στο 52’ ύστερα από τη σέντρα του Σορετίρε από αριστερά εξουδετερώθηκε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τον Ντίνγκελαντ, για να έρθει το 2-0 στο 57’, όταν οι Νορβηγοί άνοιξαν εύκολα την άμυνα του ΠΑΟΚ και από την τελική πάσα του Έρικσεν ήταν ο Ίνγκασον που πλάσαρε από δεξιά της περιοχής, για να κοντράρει η μπάλα στον Γιαννούλη και ήταν αδύνατο να αντιδράσει ο Παβλένκα.

Πέλκας αντί Σορετίρε και Τέιλορ αντί Σανταμαρία ήταν στο 58’ οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τον Αλέσιο Λίσι, με τον Πέλκα να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του. Σκόραρε στο 60’, αλλά ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ, ωστόσο στο 63’ ήταν εξαιρετική η ασίστ στον Ντιαγέ, που τελείωσε ιδανικά τη φάση με σουτ από δεξιά της περιοχής για το 2-1.

Ο Παβλένκα στο 65’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φαλτσαριστό πλασέ του Κάστρο, με τον Γιαννούλη στο αμέσως επόμενο λεπτό να βγαίνει μόνος με τον Ντίνγκελαντ, όμως προτίμησε να πλασάρει βιαστικά και από μακρινή απόσταση, για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Μπραν.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, είχε βρει πια τον καλό του εαυτό και στο 67’ ήρθε το 2-2, με τον Τέιλορ να σεντράρει από αριστερά, τον Χατσίδη να κάνει την κεφαλιά-πάσα στον Ζαφείρη, ο οποίος με σκαστό σουτ εκτέλεσε τον Ντίνγκελαντ και «πάγωσε» τους οπαδούς της Μπραν.

Στο 76’ ο Μπάμπα αντικατέστησε τον Λουσέ και στο αμέσως επόμενο λεπτό βρήκε δίχτυα με παρεμβολή του σε σουτ του Ζαφείρη, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με Μύθου και Τάισον στο 80’ να παίρνουν τις θέσεις των Ντιαγέ και Χατσίδη.

Τρία λεπτά αργότερα δόθηκε πέναλτι για την Μπραν, για ανατροπή του Μάτισεν από τον Γιαννούλη σε φάση πάντως που δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρξε παράβαση, για να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα στο 86’ ο Κάστρο και να δώσει νέο προβάδισμα στους Σκανδιναβούς.

Τα αίματα άναψαν στις καθυστερήσεις μετά από ένα φάουλ του Πέλκα, τελικά και ο ίδιος και ο Μάτισαν είδαν από μια κίτρινη κάρτα χωρίς να γενικευθεί η σύρραξη, με το σφύριγμα της λήξης να φέρνει εκτός Ευρώπης τους Θεσσαλονικείς μέσα στο καλοκαίρι...

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Άγγλος Μπρουκς με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ντέιβις και Άντρομπας, ενώ στο VAR ήταν οι επίσης Άγγλοι Ίνγκλαντ και Χάουαρντ.

Κίτρινες: 59’ Κάστρο, 90’+4 Μάτισεν - 37’ Λουσέ, 53’ Mιχαηλίδης, 57’ Ζαφείρης, 84’ Γιαννούλης, 90’+4 Πέλκας.

ΜΠΡΑΝ (Έιρικ Χόρνελαντ): Ντίνγκελαντ, Ντε Ρέβε, Πάλεσεν-Kνούντσεν, Πέντερσεν, Σόλτβεντ (69’ Ντράγκσνες), Έρικσεν, Σόρενσεν, Γκούντμουντσον (80’ Βάσμπεργκ), Ίνγκασον (80’ Μάτισεν), Κάστρο, Χολμ.

ΠΑΟΚ (Αλέσιο Λίσι): Παβλένκα, Κένι, Χατζηδιάκος, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ζαφείρης, Σανταμαρία (58’ Τέιλορ), Χατσίδης (80’ Τάισον), Σορετίρε (58’ Πέλκας), Λουσέ (76’ Μπάμπα), Ντιαγέ (80’ Μύθου).