Εύκολο έργο ήταν αναμενόμενο πως θα είχαν οι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου στα προκριματικά του Europa League. Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ δεν προκρίθηκαν απλά στον επόμενο γύρο, αλλά το έκαναν διπλασιάζοντας αμφότερες τις νίκες τους κόντρα σε Λεβάντια και Σένιτσα αντίστοιχα. Η Ανόρθωση τώρα θα αντιμετωπίσει την Ντίλα Γκόρι (Γεωργία) και ο ΑΠΟΕΛ την Ααλεσουντ (Νορβηγία).

Η Κυρία έριξε ακόμα μία «τριάρα» στην Λεβάντια της Εσθονίας. Τούτη τη φορά όμως δίχως να δεχτεί καν γκολ (3-0 και 3-1 στο πρώτο ματς). Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν γεμάτο και οι οπαδοί της απόλαυσαν το πλασέ του Τόνι Κάλβο (13'), την προβολή του Οκκά (39') και το επίσης πλασέ του Λαβόρδε (62'). Λίγο έλειψε να γίνει και το καρέ, αλλά ο Ρέζεκ (87') σημάδεψε το δοκάρι.

Ανόρθωση: Μπλάζιτς, Ζόρζε, Κόλιν, Ίλιτς, Μποαβεντούρα, Αλέξα, Σπαντάτσιο, Λαμπάν (73' Ρονκάτο), Λαβόρδε, Κάλβο (55' Οχαγιόν), Οκκάς (55' Ρέζεκ)

Πιο κλειστό ήταν το ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Σένιτσα στη Σλοβακία. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση. Ηταν όμως σοβαρή και με κάβα το 2-0 του πρώτου αγώνα, έλεγξε το παιχνίδι. Τελικά κατάφερε να πάρει ακόμα και τη νίκη, όταν ο Ελιο Πίντο (73') καθάρισε για τον Θρύλο και τον έστειλε στην επόμενη φάση να διεκδικήσει την είσοδο τους στους ομίλους.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Ζουέλα, Μπόρδα, Αλεξάνδρου, Μοράις, Πίντο (89’ Χαράλάμπους), Μπενασούρ (65’ Σόουζα), Χαραλαμπίδης (75’ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Αΐλτον

Πηγή: Gazzetta.gr