Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Μπορεί τον Μάρτιο του 2001, η φαντασία κάποιων να έπλασε την περίφημη ατάκα που φέρεται να ειπώθηκε από τον σερ Άλεξ , το who is Giourkas, αλλά έντεκα και κάτι χρόνια μετά ο τελευταίος πρωταθλητής Ευρώπης που απέμεινε στον Παναθηναϊκό, φώναξε δυνατά: This is Giourkas!

Το σκορ (1-1) και η χώρα προέλευσης (Αγγλία) μπορεί να είναι η ίδια αλλά η διαφοράείναι στην ποιότητα του αντιπάλου (άλλο Τότεναμ και άλλο Γιουνάιτεντ) αλλά και στον ίδιο τον γεννημένο στα Γιάννινα, ακραίο μπακ.

Ο Γιούρκας ανέβαινε και γοήτευε μέρα με την μέρα από εκείνη την εποχή και έφθασε στο απόγειο το 2004 αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Κόντρα στην Τότεναμ, ο Γιούρκας έβγαλε κάτι από τον παλαιό καλό εαυτό, θύμισε τον παικταρά που θάμπωσε όλη την Ευρώπη στο Euro της Πορτογαλίας.

Δεν ήταν μόνο η ασίστ στο γκολ του Τοτσέ, ήταν η συνολική εικόνα που δικαιολογημένα τον έχρισε ως MVP ενός Παναθηναϊκού που απλά έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης και δεν χρειάζονται υπερβολές αυτή την στιγμή.

Υπερβολή θα πει κανείς και για τον Γιούρκα. Ίσως και να είναι...

Το σίγουρο είναι ότι αυτή ήταν η κορυφαία εμφάνιση του, στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Ο Φερέιρα επιμένει να έχει εμμονές σε κάποιους παίκτες (Ζέκα, Λάζαρος, Κουίνσι) και αυτή την φορά προστέθηκε και η κακοδιαχείριση του αγώνα στα όσα του έχουν καταλογιστεί το τελευταίο διάστημα.

Του βγήκε πάντως η επιμονή στον Γιούρκα και εκείνος με την σειρά του, του το ανταπέδωσε. Του πρόσθεσε χρόνο στην περίοδο χάρητος που του έχει δώσει σιωπηλά η διοίκηση και ο κόσμος που "σιώπησε" για το συμφέρον της ομάδας.

Μένει να δούμε αν ο Πορτογάλος μπορέσει να αξιοποιήσει τον χρόνο.

Πηγή: pamesports.gr