Facebook Pixel Η Εσπανιόλ έδειξε το δρόμο
Ποδόσφαιρο
| 2013-02-03 00:13:00

Η Εσπανιόλ έδειξε το δρόμο

Η Εσπανιόλ έδειξε το δρόμο

Κακή εμφάνιση από τη Λεβάντε στην ήττα (3-2) από την Εσπανιόλ, σε ένα ματς παράδειγμα για το πως θα μπορούσε να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την ευάλωτη αμυντικά ευρω-αντίπαλο του...
 

Μόνο φορμαρισμένη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις. Η Λεβάντε μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να στάθηκε τυχερή με τη Βαγιαδολίδ (νίκη με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις), αλλά στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ» αποκαλύφτηκε για ακόμα μία φορά πως δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Στο γήπεδο της Εσπανιόλ έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι και ηττήθηκε πιο εύκολα απ' ότι μαρτυράει το τελικό 3-2. Αυτή ήταν η πέμπτη σφαλιάρα στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε Πριμέρα και Κύπελλο, όπου μετράει και έναν αποκλεισμό.


Ειδικά στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της δέχτηκε εννέα γκολ και έβαλε μόλις δύο, αυτά με την Εσπανιόλ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League παρατάχθηκε με την καλή 11άδα της πλην του τραυματία αρχηγού κεντρικού αμυντικού Σέρχιο Μπαγιεστέρος. Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο και αυτό φάνηκε από τα τρία γκολ που δέχτηκαν οι Λεβαντίνοι. Το σχέδιο ήταν όπως πάντα να αμυνθεί και να χτυπήσει στην κόντρα. Ωστόσο, το αυτογκόλ του Ιμπόρα (ο Ναβάρο επιχείρησε να διώξει και η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του συμπαίκτη του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδα του), την υποχρέωσε να αλλάξει τακτική και να επιτεθεί.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Ρουμπέν Γκαρθία πλάσαρε με ωραία λόμπα τον Κίκο Κασίγια. Μέχρι το 67' τα πάντα κυλούσαν ομαλά για τη Λεβάντε που πάντως πιεζόταν. Σε ένα λεπτό ήρθε ωστόσο, η καταστροφή, έπειτα από τη διπλή συνεργασία των Σέρχιο Γκαρθία και Στουάνι. Στο 68' σέρβιρε ο πρώτος για τον δεύτερο και στο επόμενο λεπτό άλλαξαν ρόλους για το 3-1. Αμέσως ο κόουτς Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ έκανε τις κινήσεις του και διέταξε ολοκληρωτική επίθεση.

Λίγο πριν το τέλος (87') ο Μπαρκέρο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάρτινς που μείωσε και στο 90' ο Κολότο έσωσε την Εσπανιόλ από την ισοφάριση μετά από προσπάθεια του Μίτσελ. Τελικά η Λεβάντε έμεινε με την προσπάθεια και την «τρύπια» άμυνα να την αφήνει εκτός των θέσεων της Ευρώπης. Ετσι λογικά θα μεγαλώσει η κουβέντα περί κρίσης που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια».

Ο Λουκάς Βύντρα δεν μπήκε στην αποστολή και ο Νίκος Καράμπελας έμεινε στον πάγκο. Αντιθέτως, ο Χοαυνφράν έφτασε τις 300 παρουσίες στην Πριμέρα (41 με Βαλένθια, 126 με Θέλτα, 62 με Σαραγόσα και 70 με Λεβάντε).

Λεβάντε: Μουνούα, Ρόδας, Ναβάρο, Χουανφράν, Λελ, Ιμπόρα, Ντιόπ (69' Μίτσελ), Μπαρκέρο, Ελ Ζαρ (73' Πέδρο Ρίος), Ρουμπέν Γκαρθία (73' Βάλδο), Μάρτινς.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags