Mετά την αγχωτική νίκη επί της Σαχτιόρ στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ταξίδευε στην Ολλανδία για το διπλό κόντρα στην Άλκμααρ και όπως με τους Καζάκους έσωσε το ματς στο τέλος!

Οι Ολλανδοί πάντως μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως... ψάχνεται, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 8΄ για τον Δικέφαλο. Σουτ βολίδα του Τζιόλη έξω από την περιοχή και η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι, καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και πίεζε για το γκολ, αλλά αυτό δεν ερχόταν με την Άλκμααρ να βρίσκει χώρους κυρίως από λάθη που έκαναν οι παίκτες του Δικεφάλου. Ευτυχώς η αστοχία των Ολλανδών και ο Χακόμπο κρατούσαν το μηδέν και η ελληνική ομάδα μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αρκεί να βοηθούσε και η τύχη.

Χορτάσαμε... δοκάρια!

Το ματς είχε ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, παρά το 0-0, με την Άλκμααρ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47΄ και τον Χακόμπο να βγαίνει νικητής σε τετ α τετ και στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ να έχει το δεύτερο δοκάρι του στο ματς. Η σέντρα του Τζαβέλλα από τα αριστερά βρήκε το κεφάλι του Λούκας, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για να βρει το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν.

Δοκάρι δεν είχε μόνο ο ΠΑΟΚ, καθώς στο 71΄ ήρθε η σειρά της ολλανδικής ομάδας! Κοντινή κεφαλιά και το οριζόντιο δοκάρι θα σώσει τον Χακόμπο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αντιδράσει αν η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Για πόσο θα την γλίτωνε;

Οι αλλαγές του Στέφενς με τον Ολίσε και τον Λόρενς δεν βοήθησαν, με τον ΠΑΟΚ να κάνει αστεία λάθη και στο 82΄ να δέχεται το γκολ. Ο Χαβελέου βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος στη πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου και ο Χακόμπο δεν μπορούσε να το... βγάλει και αυτό, για να έρθει το 1-0.

ΣαλπιΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Η τελευταία επιλογή του τεχνικού του ΠΑΟΚ ήταν ο Σαλπιγγίδης και τελικά τον δικαίωσε! Στο 94΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Άλκμααρ, η μπάλα έφτασε στον Σάλπι και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια!

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο ματς στη διοργάνωση σώζει τη παρτίδα στις καθυστερήσεις και πλέον έχει πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο! Επόμενο ματς με την Μακάμπι στη Τούμπα στις 24 Οκτωβρίου!

Aλκμαάρ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Γκουβελέου, Βιεργκέβερ, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ, Ορτίθ, Μπέερενς(69’ Γκούντμουσον), Γιόχανσον και Μάρτενς
 
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ(82’ Σαλπιγγίδης), Λούκας(72’Ολίσε), Στοχ, Νίνης(76’ Λόρενς), Αθανασιάδης

Αναλυτικά:

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-0

Σαχτιόρ-Μακάμπι 2-2

1. ΠΑΟΚ 4 3-2

2. Άλκμααρ 4 2-1

3. Μακάμπι 1 2-3

4. Σαχτιόρ 1 3-4

24/10

19:00 Σαχτιόρ-Άλκμααρ

20:00 ΠΑΟΚ-Μακάμπι