Facebook Pixel Τράβηξε από 21 και τους ...έκαψε τη μάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2013-10-24 21:50:00

Τράβηξε από 21 και τους ...έκαψε τη μάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τράβηξε από 21 και τους ...έκαψε τη μάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρελό ματς στην Τούμπα! Από το 0-2 του 21΄ και παρότι ο Στοχ έχασε δύο πέναλτι(!), ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή, νίκησε 3-2 τη Μακάμπι και είναι 1ος στο 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Βίτορ, Νίνης, Σάλπι τα γκολ.

Μετά από ένα φοβερό ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την Μακάμπι στην «καυτή» Τούμπα, παρότι στο 23' βρέθηκε να χάνει 0-2! Οι Θεσσαλονικείς είχαν γυρίσει το ματς μέχρι το ημίχρονο με γκολ των Βίτορ και Νίνη (κεφαλιές), ενώ ο Στοχ είχε χάσει και δύο πέναλτι! Στην επανάληψη όμως μίλησε και πάλι ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος στο 66' με δύσκολο γκολ χάρισε τη νίκη στον «Δικέφαλο».

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έγινε «αφεντικό» του ομίλου, καθώς έμεινε μόνος του στην κορυφή!

Το πέναλτι και το... ψεύτικο 0-2

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως χαλαρά στο ματς, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά η Μακάμπι να έχει τον έλεγχο της μπάλας. Το πρώτο καλό σουτ του Στοχ στο 10'... ξύπνησε τους γηπεδούχους, όμως τρία λεπτά αργότερα, μετά από απίστευτο λάθος του Κατσουράνη που έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ενλτόβου έφυγε μόνος του και με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Το γκολ αυτό μπορεί να αιφνιδίασε τον «Δικέφαλο», όμως παράλληλα τον βοήθησε να παίξει και πιο επιθετικά.

Οι Θεσσαλονικείς στα επόμενα λεπτά ανέβηκαν και στο 21' διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι πάνω στον Αθανασιάδη. Ο διαιτητής «έκλεισε» τα μάτια σε σίγουρη παράβαση και ο ΠΑΟΚ το... πλήρωσε διπλά, αφού στην κόντρα έγινε το 0-2. Γιατί μπορεί οι παίκτες του «Δικεφάλου» να διαμαρτύρονταν στο κέντρο του γηπέδου, οι φιλοξενούμενοι όμως έπαιζαν κανονικά και ο Γκολάσο στο 22' με ωραίο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Χακόμπο για το 0-2.

Απίστευτο: Έβαλε δύο, έχασε δύο!

Έχοντας δύο γκολ στην πλάτη νωρίς – νωρίς, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Βγήκε μπροστά και με την βοήθεια της εξέδρας που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει, έψαξε τα γκολ της ανατροπής. Στο 35' λοιπόν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά και πέτυχε πολύ ωραίο γκολ για το 1-2. Το τέρμα αυτό έβαλε... φωτιά στην Τούμπα και έδωσε... φτερά στους παίκτες τους Στέφενς! Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Στοχ κέρδισε και πέναλτι, το οποίο όμως εκτέλεσε άστοχα ο ίδιος, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Νίνης με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι από πολύ κοντά.

Ο νεαρός άσος όμως δεν απογοητεύτηκε και στο 39', πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και έγραψε το 2-2! Μετά τα γρήγορα γκολ ο «Δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει και θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, καθώς στο 43' ο Τσότσαλιτς μπλόκαρε την μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε νέο πέναλτι, όμως ο Στοχ (που πήρε την μπάλα από τον Λίνο) αστόχησε και πάλι!

Ποιος άλλος; Ο Σάλπι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ματς δεν ήταν τόσο... τρελός, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί στα πρώτα λεπτά να πιέσει, όχι όμως αποτελεσματικά. Η Μακάμπι από την άλλη, περίμενε και έψαχνε το γκολ με αντεπιθέσεις, όπως αυτή με τον Εζρά στο 53', όταν το σουτ που έκανε από κοντά, έφυγε πάνω από την εστία. Ο «Δικέφαλος» όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα και τελικά στο 66' έφτασε στο πολυπόθητο γκολ με τον... λυτρωτή Σαλπιγγίδη, ο οποίος με δύσκολο πλασέ στον αέρα μετά από σέντρα του Λίνο στο 66', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2! Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για ακόμα ένα γκολ και την φοβερή κεφαλιά του Αζουλάι στο 87', την οποία σταμάτησε ο Χακόμπο.

Με την αγχωτική αυτή νίκη, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους επτά βαθμούς και είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου, καθώς η Άλκμααρ έχει πέντε, η Σαχτάρ δύο και η Μακάμπι έναν.

Το γκολ - νίκης από τον Σαλπιγγίδη!
 



Το 0-1, το 1-2 από τον Βίτορ, το 2-2 από τον Νίνη και τα χαμένα πέναλτι του Στοχ
 




ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (78’ Βούκιτς), Νίνης (60’ Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόρενς, Νέτσιντ.

Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπεναντό): Σαράνοφ, Μεσούμαρ (73’ Αζουλάι), Ταβάτα, Πιλιάφσκι, Τσότσαλιτς, Γιαντίν, Γκολάσα, Μπόκολι, Ράγιος, Εζρά, Ντλόβου.

Στον πάγκο: Έντρι, Γκαμπάι, Κεϊνάν, Αμπουκράτ, Αμπουχατζίρα, Κάταν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags