Facebook Pixel Α-ντίναμο-ς!
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-18 21:52:00

Α-ντίναμο-ς!

Α-ντίναμο-ς!

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Europa League ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε με 2-1 μέσα στην Λεωφόρο από την Ντιναμό Μόσχας. Ο Ντίνας σκόραρε για τους «πράσινους».

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με αρκετά επιθετικό σχήμα παρατάσσοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τους Σίλντενφελντ και Μέντες στο κέντρο της άμυνας, τον Νάνο αριστερά και τον Τριανταφυλλόπουλο δεξιά. Στο κέντρο αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός, με τους Ζέκα και Πράνιτς λίγο πιο μπροστά του ως εσωτερικοί χαφ και τον Ντίνα ελεύθερο πίσω από Καρέλη και Κλωναρίδη.

Ζωηρός, κινητικός, αλλά γκολ για την Ντιναμό…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ορεξάτος τον αγώνα στην Λεωφόρο, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Ρώσους. Η όμορφη προσπάθεια των Κλωναρίδη και Καρέλη μόλις στο 3ο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις των «πράσινων», καθώς και το πλάνο που ακολουθούσαν με τον πρώτο και τον Ντίνα να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Το «τριφύλλι» θέλησε να διασφαλίσει πρώτα το μηδέν πίσω και να χτυπήσει στην κόντρα, ωστόσο το ματς ήταν τόσο ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Η κεφαλιά του Κοκόριν στο 9’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κοτσόλη, με τον Παναθηναϊκό από το σημείο εκείνο και μετά να ανεβάζει πολύ την απόδοσή του και με προσπάθειες από τα πλάγια να προσπαθεί να χτυπήσει την Ντιναμό.

Στο 22’ έχασε τρομερή ευκαιρία όταν ο Νάνο βγήκε από αριστερά, έκανε την συρτή σέντρα, αλλά ο Πράνιτς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, βρισκόμενος στο ύψος του πέναλτι. Η Ντιναμό απάντησε σε αυτή την μεγάλη ευκαιρία με την δικιά της στο 28’. Ο Ντσούντζακ έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και να απειλεί μία με τον Νάνο στο 31’ και μία με τον Τριανταφυλλόπουλο στο 36’. Ωστόσο, κάποιο γκολ δεν ήρθε και κόντρα στην ροή του ματς οι Ρώσοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 40'. Ο Κουράνι έβγαλε απίστευτη ασίστ στον Κοκόριν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοτσόλη για το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Ντίνας ξεσήκωσε τον κόσμο, αλλά...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό που είδε την Ντιναμό να διπλασιάζει τα τέρματά της μόλις στο 49’. Ο Ντσούντζακ έβγαλε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Ιόνοβ, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή απέφυγε τον Κοτσόλη για να σκοράρει.

Αυτό το γκολ εκνεύρισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες στους Μοσχοβίτες (είχαν δοκάρι στο 53’) να κάνουν το 0-3, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του ματς, μειώνοντας στο 63’ με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά του Ντίνα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νάνο.

Η μείωση του σκορ έφερε και την αλλαγή ψυχολογίας στον Παναθηναϊκό και μαζί και την στήριξη του κόσμου που ξεσηκώθηκε στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο Δώνης που είχε περάσει ως αλλαγή έδειξε ιδιαίτερα ζωηρός, αλλά δεν μπόρεσε σε 2-3 περιπτώσεις να κάνει σωστό τελείωμα και να φέρει το ματς στα ίσα.

Η πίεση συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την Ντιναμό στα καρέ της, αλλά από ένα σημείο και μετά να ξεμένει από δυνάμεις. Το 1-2 ήρθε χωρίς κάτι ιδιαίτερο προς το τέλος του αγώνα, με το «τριφύλλι» να ξεκινά στραβά τις υποχρεώσεις του στο Europa League και να χρειάζεται πλέον ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εστορίλ για να μην κυνηγάει από νωρίς το τρένο της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (75' Πέτριτς), Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (57' Δώνης), Ντίνας, Καρέλης.

Ντινάμο Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Σάμπα, Ντούγκλας, Μπούτνερ (68' Γκρανάτ), Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Ντούτζακ, Κουράνι, Κοκόριν (88' Χουμποκτσάν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags