Facebook Pixel Ο Τσάρλυ αναλύει: Η Ντνίπρο παίζει μπάλα και... ξύλο
Ποδόσφαιρο
| 2015-02-19 17:50:00

Ο Τσάρλυ αναλύει: Η Ντνίπρο παίζει μπάλα και... ξύλο

Ο Τσάρλυ αναλύει: Η Ντνίπρο παίζει μπάλα και... ξύλο

Καλό θα είναι ο Περέιρα να μην πάρει στα σοβαρά οποιαδήποτε ατάκα του Μάρκεβιτς.

Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν, Γκαλτιέ, αιφνιδιάστηκε όταν είδε τους παίκτες της Ντνίπρο να ρίχνουν πολύ ξύλο στο πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία, όπου έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο ίδιος είχε πειστεί από όσα είχε ακούσει παραμονές του παιχνιδιού από τον Μάρκεβιτς πως δεν θα ενδιαφερθούν και ιδιαίτερα για τον θεσμό του Europa οι παίκτες της Ντνίπρο.

Για να γίνει αντιληπτό το οξύμωρο του πράγματος. Ο Μάρκεβιτς σε όλο το διάστημα των ομίλων δήλωνε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και όχι η πρόκριση στην επόμενη φάση και τα παιχνίδια της Ντνίπρο είχαν τα περισσότερα φάουλ στη διοργάνωση. Η Ντνίπρο κάνει αλλά και δέχεται τα περισσότερα φάουλ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του θεσμού. Μέσο όρο στα παιχνίδια της σφυρίζονται 36.4 φάουλ. Η Ντίπρο είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες στη διοργάνωση, 20 κίτρινες και 1 κόκκινη, και θα πρέπει να έχει αλλοιώσει πολύ τη φυσιογνωμία τους η διακοπή για να μη δούμε ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Χωρίς επίσημο παιχνίδι από τις 11/12

Βέβαια υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν μπορεί να αξιολογηθεί. Η Ντνίπρο έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 11/12 όταν και κέρδισε τη Σεντ Ετιέν με 1-0 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Καραμπάκ - Ιντερ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τις 6/12. Μέχρι σήμερα η Ντνίπρο έχει δώσει 10 φιλικά με απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αξιολόγηση όμως μπορεί να γίνει μόνο με όσα έχουμε αποκομίσει από την εικόνα της Ντνίπρο μέχρι τις 11/12.

Οι παίκτες του Περέιρα θα πρέπει να μη βρεθούν προ εκπλήξεως, χρειάζεται να είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι πως θα δώσουν ένα σκληρό παιχνίδι, ότι θα δεχθούν ξύλο και θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη σκληράδα των Ουκρανών.

Παίζει στην κόντρα

Η Ντνίπρο δεν προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της. Μη σας ξεγελάει το 49.6% κατοχή που έχει συνολικά στα παιχνίδια στο Europa. Το νούμερο είναι πλασματικό επειδή έφτασε στο 65% η κατοχή στην εντός έδρας ήττα με την Καραμπάκ, όπου έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ και προσπάθησε στη συνέχεια να ισοφαρίσει ασκώντας πίεση. Στο μοναδικό παιχνίδι όμως που έπαιξε με μεγαλύτερη από 45% κατοχή δεν τα κατάφερε.

Οι ποδοσφαιριστές του Περέιρα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο πώς θα διαχειριστούν την κατοχή της μπάλας που θα τους δοθεί. Ο Μάρκεβιτς είναι δεδομένο πως θα επιδιώξει να δώσει την μπάλα στους «ερυθρόλευκους» και να χτυπήσει μετά από κλεψίματα. Προσοχή λοιπόν να μην την πατήσουν οι «ερυθρόλευκοι», όπως στο 3-0 με τη Λεβάντε όπου δέχθηκαν φάσεις στην κόντρα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Το δίδυμο Μανιάτης-Κασάμι είναι το όπλο του Ολυμπιακού και θα πρέπει να βοηθήσουν το αμυντικό δίδυμο να μη φανεί εκτεθειμένο και να προσφέρουν ασφάλεια και σωστή τακτική λειτουργία όταν θα χάνεται η μπάλα.

Κονοπλιάνκα, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά

Ο Κονοπλιάνκα που ξεκινάει από τα αριστερά είναι το μεγάλο όπλο της Ντνίπρο. Γρήγορος, διεισδυτικός, περνά τον παίκτη του, χρειάζεται προσοχή από τον Ομάρ και βοήθειες από τον Μανιάτη. Υπάρχουν δύο σχήματα που μπορεί να εφαρμόσει ο Μάρκεβιτς. Το πιθανότερο είναι πως στη διάρκεια των δύο παιχνιδιών η άμυνα του Ολυμπιακού θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τα δύο. Ο κλασικός σχηματισμός είναι με φορ τον καθαρό στράικερ Κάλινιτς, δεξιά ο Κονοπλιάνκα και αριστερά ο Ζοζούλια ή ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα. Σε αυτήν την περίπτωση το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού θα έχει να αντιμετωπίσει έναν καθαρό σέντερ φορ, ο οποίος είναι πολύ καλός στο κεφάλι. Στο διάστημα που θα θελήσει να χτυπήσει, καθαρά στον χώρο ο Μάρκεβιτς, υπάρχει η επιλογή να παίξει ο γρήγορος εξτρέμ Ζοζούλια στην κορυφή και να μπει ο Μπρούνο Γκάμα δεξιά.

Χωρίς κλασικό δεξί μπακ, πρόβλημα στη δημιουργία

Ο Μάρκεβιτς αντιμετωπίζει προβλήματα στα δεξιά της άμυνας καθώς δεν διαθέτει κάποιον κλασικό δεξιό μπακ για να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Φεντέτσκι. Στο τελευταίο φιλικό δοκίμασε τον αμυντικό χαφ 19 ετών Λόντσκεβιτς, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάει με κάποιον καθαρό στόπερ στα δεξιά. Ερωτηματικό υπάρχει και στα αριστερά, όπου έφυγε η σιγουριά που λεγόταν Στρίνιτς και αποκτήθηκε ο σαφώς πιο επιθετικογενής Βραζιλιάνος μπακ Εζίβιο από την Κρουζέιρο.

Συνολικά η Ντνίπρο δεν είναι κάτι σπουδαίο. Δεν έχει ποιότητα, στερείται δημιουργίας από τον άξονα, δεν θέλει να επιβάλει το παιχνίδι της, ούτε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Επιθετικότητα βγάζει μέσα από κλεψίματα, πάει τα παιχνίδια της σε λίγες φάσεις και προσπαθεί να πάρει το διαφορετικό κυρίως από ενέργειες του Κονοπνιάνκα αλλά και από την ταχύτητα των Ζοζούλια, Μπρούνο Γκάμα. Χρειάζεται να είναι σωστά προετοιμασμένος ο Ολυμπιακός, να γνωρίζουν οι παίκτες του πως θα παίξουν πολύ σκληρό παιχνίδι, πως θα τους δοθεί η κατοχή και δεν πρέπει να γίνουν λάθη και πουλήματα μπάλας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags