Facebook Pixel Ιδού οι 147 υποψήφιοι αντίπαλοί τους!
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-31 01:33:00

Ιδού οι 147 υποψήφιοι αντίπαλοί τους!

Ιδού οι 147 υποψήφιοι αντίπαλοί τους!

Ξεκάθαρη εικόνα των πιθανών τους αντιπάλων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν έχουν πλέον τόσο ο Ολυμπιακός (απευθείας στους ομίλους του νέου Champions League) όσο ο Παναθηναϊκός (στους δύο προκριματικούς των μη πρωταθλητών για το Champions League), αλλά και η ΑΕΚ (πλέι οφ Europa), ο ΠΑΟΚ (γ' προκριματικός Europa) και ο Ολυμπιακός Βόλου (β' προκριματικός Europa).

Τα πράγματα εδώ είναι απλά. Μαζί με ακόμα 21 ομάδες ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται απευθείας στους ομίλους του Champions League, είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν θα περάσει την περιπέτεια των προκριματικών και περιμένει από τώρα την κλήρωση των ομίλων στις 25 Αυγούστου στο Γκριμαλντί Φόρουμ του Μονακό.

Ο,τι και να γίνει στα προκριματικά της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και ο όμιλός του θα πλαισιωθεί από τρεις ομάδες που θα προέλθουν από το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Με την επιφύλαξη των προκριματικών γύρων (με * οι ομάδες που θα πρέπει να προκριθούν από τα προκριματικά) οι πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι οι εξής.

Α' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ: Μάντσεστερ Γ., Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν*, Αρσεναλ*, Ρεάλ Μ., Πόρτο, Ιντερ.

Β' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ: Μίλαν, Λιόν*, Σαχτάρ, Βαλένθια, Μπενφίκα*, Βιγιαρεάλ*, ΤΣΣΚΑ Μ, Μαρσέιγ

Δ' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ: Λιλ, Βασιλεία, MΠΑΤΕ Μπόρισοφ*, Ντόρτμουντ, Μακάμπι Χάιφα*, Νάπολι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ*, Οτελούλ Γκαλάτι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ανίσχυρος μόνο στα πλέι οφ του Champions League

Θα πληροφορηθεί τον πρώτο του αντίπαλο για τον πρώτο προκριματικό των μη πρωταθλητών στις 15 Ιουλίου και θα είναι ένας εκ των Ρούμπιν Καζάν, Ζυρίχης, Οντένσε, Τράμπζονσπορ και Τιμισοάρα.
Τα διπλά ματς θα είναι στις 26 ή 27 Ιουλίου και στις 2 ή 3 Αυγούστου.

Αν προκριθεί, θα συνεχίσει στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους. Θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στις 5 Αυγούστου και με τα τωρινά δεδομένα θα είναι ένας εκ των Μπάγερν, Αρσεναλ, Λιόν, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ. Ενδεχόμενο να είναι μαζί τους στους ισχυρούς υπάρχει μόνο αν στον πρώτο προκριματικό αποκλειστούν ταυτόχρονα και η Μπενφίκα και η Ντιναμό Κιέβου.

Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ισχυρός μαζί με Μπάγερν, Αρσεναλ, Λιόν και Βιγιαρεάλ και οι πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι η Ουντινέζε και από εκεί και πέρα πιθανότατα η Τβέντε, η Σταντάρ Λιέγης και οι δύο ανίσχυροι του πρώτου προκριματικού που θα έχουν αποκλείσει Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου...

Αν προκριθεί και από τα πλέι οφ, θα συνεχίσει στους ομίλους του Champions League μαζί με τον Ολυμπιακό με πιθανότητες είτε να είναι ο επικεφαλής του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας ή ο τελευταίος στο δεύτερο γκρουπ. Στην πρώτη περίπτωση θα έχει τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους με τον Ολυμπιακό.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν θα έχει τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ που αναφέρονται πιο πάνω (στον Ολυμπιακό), αλλά αυτές του τρίτου γκρουπ (εκτός Ολυμπιακού) που πιθανότατα θα είναι σε αυτή την περίπτωση οι: Ρέιντζερς, Αγιαξ, Λεβερκούζεν, Κοπεγχάγη, Φενέρμπαχτσε, Μάντσεστερ Σίτι και Λιλ.

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τον πρώτο του προκριματικό στο Champions League, θα συνεχίσει μαζί με την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa. Θα έχει τον ένατο καλύτερο συντελεστή και τους 38 υποψήφιους αντιπάλους που αναφέρονται πιο κάτω για την ΑΕΚ. Αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει απευθείας στους ομίλους του Europa και μάλιστα θα είναι επικεφαλής ενός εκ των 12 ομίλων της νέας διοργάνωσης.

ΑΕΚ: Ισχυρή στα πλέι οφ και δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι περισσότερο απλά. Περιμένει από τώρα την κλήρωση της 5ης Αυγούστου για να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ του Europa League.

Mε τον 20ο καλύτερο συντελεστή (ακόμα και με την προσθήκη των 15 ομάδων που θα... μετακομίσουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League) θα είναι δεδομένα στους 38 ισχυρούς και με το δεδομένο της πρόκρισης των ομάδων με τον καλύτερο συντελεστή οι 38 πιθανοί της αντίπαλοι θα είναι:

Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Ζίλινα (Σλοβακία), Νασιονάλ (Πορτογαλία), Ανόβερο (Γερμανία), Μάιντς (Γερμανία), Μπόλεσλαβ (Τσεχία), Σοσό (Γαλλία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Μπούρσασπορ (Τουρκία), Γκιμαράεζ (Πορτογαλία), Χέλσινμποργκ (Σουηδία), Καρπάτι Λβιβ (Ουκρανία), Τιμισοάρα (Ρουμανία), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία), Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία), Βασλούι (Ρουμανία), Μπρόντμπι (Δανία), Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Σιόν (Ελβετία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία), Ελφσμποργκ (Σουηδία), Λίτεξ (Βουλγαρία), Γκενκ (Βέλγιο), Ντε Χάαγκ (Ολλανδία), Λοκομοτίβ Σόφιας (Βουλγαρία), Χαρτς (Σκοτία), Νόρτζελαντ (Δανία), Γκαζιάντεσπορ (Τουρκία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Μάριμπορ (Σλοβενία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Εκράνας Πανεβέζις (Λιθουανία), Ζεσταφόνι (Γεωργία), Μάλμοε (Σουηδία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

Βεβαίως το πρωί της κλήρωσης θα σχηματιστούν υπογκρούπ και οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ θα είναι τελικά ή πέντε ή έξι ομάδες. Τα ματς θα γίνουν στις 18 και 25 Αυγούστου. Αν η ΑΕΚ προκριθεί, τότε θα μπει στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa με μεγάλες πιθανότητες να βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας σε σχέση με το τρίτο στο οποίο μετείχε πέρυσι στην αντίστοιχη κλήρωση.

Το σίγουρο είναι ότι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν βάσει συντελεστή στους ομίλους από τα πλέι οφ του Champions League (Ντιναμό Κιέβου, Παναθηναϊκός, Τβέντε, Σταντάρ Λιέγης), θα έχουν καλύτερο συντελεστή και θα την ρίξουν στη θέση 24 που είναι και το όριο για το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Αν τα φαβορί με καλύτερο συντελεστή προκριθούν για το Champions League, τότε είναι δεδομένη η παρουσία της ΑΕΚ στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Europa στις 26 Αυγούστου στο Μονακό.

ΠΑΟΚ: Ισχυρός και στον γ' προκριματικό αλλά και στα πλέι οφ!

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Europa στις 15 Ιουλίου. Θα μετάσχει με τον 10ο καλύτερο συντελεστή (πίσω από Ατλέτικο Μαδρίτης, Αλκμααρ, Φούλαμ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπριζ, Σπάρτα Πράγας, Παλέρμο, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Σάλτσμπουργκ), θα είναι δεδομένα στους 35 ισχυρούς και θα παίξει στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.

Οι 35 πιθανοί του αντίπαλοι (με βάση και την πιθανή εξέλιξη των δύο πρώτων προκριματικών γύρων) θα είναι:

Νταντί Γ. (Σκοτία), Μπνέι Γέχουντα (Ισραήλ), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), Ομόνοια (Κύπρος), Μίντιλαντ (Δανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Βέστερλο (Βέλγιο), Λέγκια (Πολωνία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Βέντσπιλς (Λετονία), Τουν (Ελβετία), Βαλερένγκα (Νορβηγία), Τρόμσο (Νορβηγία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Γκαραμπάγκ Αγκντάμ (Αζερμπαϊτζάν), Γιαγκελόνια (Πολωνία), Ριντ (Αυστρία), Ραμποντνίσκι (ΠΓΔΜ), Ααλεσουντς (Νορβηγία), Ακτόμπε (Καζακστάν), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Μποέμιανς (Ιρλανδία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Σαράγεβο (Βοσνία), Χόνκα Εσπού (Φινλανδία), Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία), RNK Σπλίτ (Κροατία), Βάραζντιν (Κροατία), Γκόμελ (Λευκορωσία), Σένιτσα (Σλοβακία), Στρόμγκοντσετ (Νορβηγία) και Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία)... Δεν υπολογίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, αν είναι τελικά στους ανίσχυρους, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι (ήταν ανίσχυρος και στον προκριματικό του Champions League αλλά και στα πλέι οφ του Εuropa) είναι ότι αυτή τη φορά, αν βεβαίως προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό, θα βρίσκεται στους 38 ισχυρούς για την κλήρωση των πλέι οφ (όπως δηλαδή και η ΑΕΚ με τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους) με τον 31ο καλύτερο συντελεστή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ισχυρός στον β' προκριματικό, μπορεί και στον γ'!

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τον πρώτο του ευρω-αντίπαλο στις 20 Ιουνίου και θα ξεκινήσει από το δεύτερο προκριματικό του Europa με πρώτο ματς στις 14 και ρεβάνς στις 21 Ιουλίου.

Θα μετάσχει στο δεύτερο προκριματικό με τον 14ο καλύτερο συντελεστή (πίσω από Φούλαμ, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Σάλτσμπουργκ, Αούστρια Βιέννης, Ανόρθωση, Ζίλινα, Νασιονάλ, Βόρσκλα Πολτάβα, Σερίφ Τιρασπόλ, Ελφσμποργκ, Ντεν Χάαγκ, Λοκομοτίβ Σόφιας και Γκαζιάντεπσπορ) στο σύνολο των 80 ομάδων και οι 40 πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι:

Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Σλασκ (Πολωνία), Μινσκ* (Λευκορωσία), Χαφναρφιάρνταρ (Ισλανδία), Μέταλουργκς Λεπάγια (Λετονία), Ρουστάβι* (Γεωργία), Ραντ (Σερβία), Ερεμπρο (Σουηδία), Χάκεν* (Σουηδία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ* (Βοσνία), Τίρανα (Αλβανία), Ισκρα-Σταλ (Μολδαβία), Σουντούβα (Λιθουανία), Ρέικιαβικ* (Ισλανδία), Δε Νιου Σεντς* (Ουαλία), Βαντούζ (Λιχτενστάιν), Τούρκου (Φινλανδία), Ρενόβα* (ΠΓΔΜ), Κόπερ* (Σλοβενία), Τάουρας (Λιθουανία), Ποντγκόριτσα* (Μαυροβούνιο), Κουόπιο (Φινλανδία), Ρούνταρ (Μαυροβούνιο), Μπιρκικάρα* (Μάλτα), Κετσκέμπτι (Ουγγαρία), Πάκσι* (Ουγγαρία), Φερεντσβάρος* (Ουγγαρία), Σάντα Τζούλια (Ανδόρα), Στρέιμουρ (Φαρόε), Λενκοράν (Αζερμπαϊτζάν), Γκάγκρα (Γεωργία), Μέταλουργκ Σκόπιε (ΠΓΔΜ), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Ασταράκ (Αρμενία), Ντομζάλε (Σλοβενία), Λανέλι (Ουαλία), Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία), Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο) και Φλοριάνα (Μάλτα).

Αν ο Ολυμπιακός Βόλου προκριθεί, θα είναι οριακά ανάμεσα στους ισχυρούς και τους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού στον οποίο θα μετάσχει μαζί με τον ΠΑΟΚ. Με τα τωρινά δεδομένα τοποθετείται πρώτος στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού (!!!) και στην ουσία θέλει έναν αποκλεισμό σε πρώτο ή δεύτερο προκριματικό μίας εκ των 13 ομάδων που έχουν καλύτερο συντελεστή από αυτόν προκειμένου να ανέβει μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 35 ισχυρούς του τρίτου προκριματικού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags