Οχι ακριβώς τζάμπα ήττα, αλλά πλέον το μόνο βέβαιο είναι ότι δυσκόλεψε πολύ η υπόθεση πρόκριση. Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να περάσει; Προφανώς και μπορεί. Η Αντερλεχτ δεν έδειξε πολλά πράγματα. Δεν έμοιαζε με καμία από όσες αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός. Λίγα πράγματα. Την ανάγκασαν και οι «ερυθρόλευκοι» να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ηταν από τα ελάχιστα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα και έκανε παιχνίδι. Λες και ήταν εκείνος ο γηπεδούχος.

Οι Βέλγοι του έκαναν φάσεις στην αρχή εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στην άμυνά του. Εκεί ήταν ο Ρομπέρτο κρατώντας το μηδέν. Η τύχη όμως δεν είναι πάντα με το μέρος σου. Στο ίδιο γήπεδο όπου προ διετίας έκανε το ματς της ζωής του χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη, ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τώρα μια από τις γκάφες της καριέρας του. Η Αντερλεχτ σκόραρε χωρίς να βγάλει ευκαιρία στο δεύτερο μέρος.

Οι «κόκκινοι» βραχυκύκλωσαν, η βέλγικη ομάδα είπε «ευχαριστώ», κράτησε αυτό το δώρο μέχρι το τέλος και έρχεται στον Πειραιά με αβαντάζ. Οχι μεγάλο, αλλά παίζει εκείνη πια για τρία αποτελέσματα. Αν σκοράρει μάλιστα θα νιώθει άνετη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να στηριχθεί στην παράδοση. Σε νοκ άουτ στην ευρωπαϊκή του ιστορία έχει ανατρέψει μόνο μια φορά αποτέλεσμα.

Ηταν το 1989-90 στον τρίτο γύρο του UEFA όταν είχε χάσει 2-1 από τη Ραντ στο Βελιγράδι και προκρίθηκε με 2-0 στο Φάληρο. Πέραν τούτου ουδέν. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, αλλά οι Πειραιώτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τι έγινε χθες βράδυ στο Βέλγιο. Για δεύτερο σερί ματς (με άλλες συνθήκες πάντως) δεν σκόραραν και έχασαν από αντίπαλο που τον είχαν και σε γενικές γραμμές δίχως να απειληθούν.

Ο Ιντέγε παραμένει ντεφορμέ, χάνει ευκαιρίες, η άμυνα τρώει φάσεις εκεί που δεν το περιμένεις και χάνεται η ψυχραιμία τη στιγμή που η ανωτερότητα του Ολυμπιακού σου δίνει άλλη εντύπωση για την εξέλιξη του αγώνα. Με τέτοια φτηνά λάθη προφανώς και η πρόκριση θα χαθεί και αυτήν τη χρονιά.

Υπάρχει θέμα αυτήν τη στιγμή; Οχι. Σε μια εβδομάδα είναι η ρεβάνς. Εκεί παίζονται πολλά. Εκεί πρέπει να κάνει ανατροπή και να γυρίσει και πάλι την ψυχολογία υπέρ του. Φάνηκε καλύτερος ο Ολυμπιακός από την Αντερλεχτ, αλλά όσο κάνει τέτοια δώρα...

Πηγή: Goal