Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να ξεκινήσει τον Παναθηναϊκό όπως και στο εντός έδρας ματς με την ΑΪΚ, έχοντας σε σύστημα 3-5-2, τον Στιλ στο τέρμα, τους Κουτρουμπή - Ιβανόφ - Μολέδο στην άμυνα, τους Χουλτ και Μέστο στα δύο άκρα, τους Λεντέσμα - Ζέκα - Γουακάσο στα χαφ και τους Μπεργκ - Ιμπάρμπο στην επίθεση.

Δοκάρι, αποβολή και γκολάρα Μπεργκ!

Οι Πράσινοι μόνο καλά δεν μπήκαν στο ματς, αφού οι Δανοί άσκησαν φοβερή πίεση, χάνοντας μάλιστα και τεράστια ευκαιρία στο 4', όταν μετά από φάουλ της Μπρόντμπι, ο Μέστο έστειλε με γυριστή κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε χαμένος σε αυτά τα πρώτα λεπτά, χωρίς καλή κυκλοφορία και με δυσκολία στο να περάσει την μπάλα στην περιοχή της Μπρόντμπι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη φάση τους στο 19' μετά από κομπίνα του Λεντέσμα, που έδωσε στον Μπεργκ μετά από κόρνερ στο πέναλτι, αλλά του σουτ του Σουηδού πέρασε έξω.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και στο 33' ήρθε η φάση που τα άλλαξε όλα, καθώς ο Κρόνε έσπρωξε από πίσω τον Μέστο, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Μπρόντμπι.

Αμέσως ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά να πιέσει για το γκολ και αφού το γλίτωσε στο 39' από τον Πούκι, το έβαλε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Μπεργκ. Ο Σουηδός πήρε απίστευτη μπαλιά πίσω από το κέντρο από τον Γουακάκο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι".

Καθάρισε την πρόκριση!

Με το "καλημέρα" στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, αλλά και για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή μετά από εξαιρετική κάθετη του Ζέκα, ανατράπηκε από τον κίπερ των Δανών, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο Λεντέσμα ευστόχησε στο πέναλτι στο 50' για το 2-0 και οι Πράσινοι είχαν πλέον την ευκαιρία, παίζοντας και με δύο παίκτες παραπάνω, να πετύχουν μια ευρεία νίκη που θα τους έδινε από σήμερα την πρόκριση.

Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Παναθηναϊκό, που φυσιολογικά άλλαξε το σχήμα του με την είσοδο του Λέτο και την έξοδο του Κουτρουμπή, προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός και να πετύχει και άλλα γκολ για να εξασφαλίσει από απόψε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Ο Αργεντινός άσος έδωσε άλλον αέρα με την παρουσία του και στο 59' πάσαρε απίστευτα με σκαφτή μπαλιά στον Μπεργκ, αλλά το πλασέ του Σουηδού αποκρούστηκε από τον Τόπελ. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, είχαν δοκάρι στο 76' με τον Λεντέσμα και έφτασαν, τελικά, σε τρίτο γκολ, ξανά με τον Μπεργκ στο 82'.

Ο Λεντέσμα πέρασε τρομερή κάθετη στον Σουηδό φορ, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 3-0 και έδωσε από σήμερα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το γκολ ο Μπεργκ έδωσε τη θέση του στον Ρινάλντι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με το "τριφύλλι"

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (57' Λέτο), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ, Γουακάσο (73΄Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ (85' Ρινάλντι).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τσόρνιγκερ): Ρένοου, Λάρσον, Ρέκερ, Άλμπρεχτσεν, Κρόνε, Νέργκαρντ, Χούλσαγκερ, Φίρι, Μουχτάρ (46' Γιούλσγκαρντ), Βίλτσεκ (72' Χέρμανσον), Πούκι (53΄Τόπελ)

Τα γκολ του αγώνα: