Facebook Pixel Καλός, άτυχος, αδικημένος, αλλά κι ηττημένος... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-09-29 21:52:00

Καλός, άτυχος, αδικημένος, αλλά κι ηττημένος... (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλός, άτυχος, αδικημένος, αλλά κι ηττημένος... (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μαγική εικόνα" το 2-0 για τη Θέλτα στο "Μπαλαΐδος" (84` Γκουιντέτι, 88` Βας), καθώς για 80 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε ευκαιρίες, δεν του δόθηκε πέναλτι πεντακάθαρο, όμως και ο Στραματσόνι έκανε πρώτη αλλαγή στο 87`...

Πολύ σκληρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έχασε ευκαιρίες (άχαστα ο Ιμπάρμπο), ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι στον Κολομβιανό, που ήταν και κόκκινη στον Καμπράλ (ομοίως πάντως δεν έδωσε και στον Γκουιντέτι...), αλλά το ταμπλό με δυο γκολ στο τέλος (84` και 88`) έγραψε 2-0 και η βαθμολογία λέει πως οι πράσινοι έχουν 0 βαθμούς. Μεγάλη κι η ευθύνη του Στραματσόνι που δεν "φρέσκαρε" την ομάδα, καθώς από το 80` και μετά έκανε... μπαμ οτι οι παίκτες του είχαν μείνει από δυνάμεις, κάνοντας την πρώτη αλλαγή στο 88`! Συγκλονιστικός ο Ζέκα, ως το 80` αλάνθαστη η τριάδα πίσω, μοιραίος ο Ιμπάρμπο... Επόμενο ματς με τη Σταντάρ στη Λιέγη (20/10).

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά...

Δίχως κάτι ιδιαίτερο κύλησε το ξεκίνημα του ματς, με το πρέσινγκ των γηπεδούχων να δυσκολεύει πάντως τους πράσινους, που δεν "πατούσαν" καλά. Πάντως, στο 12` την πρώτη φορά που οι παίκτες του Στραματσόνι κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Κουλιμπαλί σέντραρε και η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πολύ από το 10` και μετά και στο 15` ο Σουηδός απείλησε πάλι στην κόντρα με σουτ.

Ο Ζέκα με τρεξίματα και κλεψίματα στο κέντρο, ήταν κορυφαίος της ομάδας του, ενώ στο 25` ο Ιμπάρμπο έκανε μαγική ενέργεια από δεξιά, βρήκε τον Λουντ αλλά το σουτ του Φινλανδού έφυγε λίγο άουτ. Ο Πορτογάλος απείλησε με τη σειρά του στο 27`, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Σέρχιο μπλόκαρε. Ο Ισπανός γκολκίπερ στο 38` είπε "όχι" και στο τετ-α-τετ του Ιμπάρμπο και στο σουτ του Κουλιμπαλί στη συνέχεια, στη διπλή πολύ μεγάλη φάση του Παναθηναϊκού! Το 0-0 αδικούσε την ελληνική ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια, δεν απειλήθηκε κι είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει (5-7 οι τελικές).

Κρίμα...

Η Θέλτα είχε πάλι την μπάλα στο β` μέρος, με τις δυο ομάδες να έχουν μπει χωρίς αλλαγές. Στο 54` δεν μέτρησε γκολ του Μπεργκ ως επιθετικό φάουλ (δύσκολη φάση...), με τους πράσινους να έχουν ξεκινήσει πολύ καλά και πάλι, αλλά να λείπει μόνο το γκολ... Οι γηπεδούχοι από το 60` και μετά με την είσοδο και του Σίστο κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, όμως στο 67` ο Καμπράλ σπρώχνει τον Ιμπάρμπο, αλλά ο Μπάντι είπε "παίζετε"! Ήταν πέναλτι!

Στο επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Μπεργκ σταμάτησε στον Ερνάντεθ, με το ματς να έχει πάρει φωτιά και τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο να έχουν δυο καλά σουτ μέσα σε 2 λεπτά (74`, 75`). Ο Στραματσόνι δεν είχε κάνει κίνηση από τον πάγκο ως το 80`, με τον Γκουιντέτι σε εκείνο το λεπτό να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάμπα και τους γηπεδούχους να πιέζουν. Έτσι, στο 84` ο Βας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκουιντέτι με πλασέ έκανε το 1-0... Ο Ιμπάρμπο στο 86` δεν μπόρεσε και πάλι και στο 89` ο Βας με φοβερή εκτέλεση φάουλ τελείωσε το ματς για το 2-0. Ο "Στράμα" στο μεταξύ ένα λεπτό πριν είχε κάνει την πρώτη αλλαγή (Εμποκού αντί Κουτρουμπή), αλλά ήταν πλέον αργά... 

Θέλτα (Μπερίσο): Άλβαρεθ, Μάγιο, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Καμπράλ, Πάμπλο Ερνάντες, Μαρσέλο Ντίας, Ναράνχο (60' Σίστο), Σενιέ (71' Βας), Γκουιντέτι, Τζουζέπε Ρόσι (79' Ιάγο Άσπας).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (87' Εμποκού), Σάμπα, Μολέντο, Λουντ, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Γκολ: 84' Γκουϊντέτι, 89' Βας

Κίτρινες: 50' Καμπράλ/49' Βιγιαφάνιες, 87' Σάμπα

Κόκκινες: 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags